BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XVII.

Kérdés és csevegő XVII. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Dawa

This Post:
00
211756.798 in reply to 211756.790
Date: 5/8/2012 4:41:32 PM
Overall Posts Rated:
106106
Ok :)

From: deakdzso

This Post:
11
211756.799 in reply to 211756.790
Date: 5/8/2012 5:00:10 PM
Carpathian Bears
II.2
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Én úgy érzem összességében ugyanarról beszéltek, csak másik irányból fogalmazzátok meg...

Dawa szempontjából, magasabb helyről az 5. hely tűnik túlkompenzáltnak az ő helyzetéhez képest, mert ő aki küzd a feljutásért végül anyagilag rosszabbul is járhat mint mondjuk Gila, aki már csak arra kellett sakkozzon az utolsó néhány fordulóban, hogy 5. helyen maradjon...
Ugyanez Gila szempontjából meg úgy néz ki, hogy minek küzdjön a 4. helyért, ha az 5. jobban megéri neki anyagilag...

Aztán hogy olyan megoldásról beszélünk, hogy helyezésekért pénz (itt egyetértek Dawával, nem az 5. épp hogy nem kiesőselejtezős helyekért, hanem a playoffért, mondjuk fix összeg playoff körönként pluszba, mint pl a kupa ahogy működik) vagy kevesebb kedvezmény az alsóknak (ha fizetéseket nem adnak bevételeik se legyenek, vagy fél fizetéseket kelljen adni, vagy bármi) kb tökmind1, összességében mindkettő ugyanazt jelenti a rendszer szempontjából...

This Post:
00
211756.800 in reply to 211756.799
Date: 5/8/2012 7:57:16 PM
Overall Posts Rated:
350350
Miért lenne hatalmas anyagi csőd, ha semmit sem adnának az 5. helyen bónuszként?
Nos, ahogy Chosen is írta előfordulhat, hogy akár 4, de normál esetben is 3 heti bért ki kell perkálnod.
Ha csak az enyémmel számolok, akkor az 3*355k vagyis 1,065 milla úgy, hogy közben egy cent bevételem nincs!
Miért fizessek a semmiért egy fityinget is, ha nem játszom egy percet sem tétmeccsen?
Nem értem miért vagy felháborodva azon, hogy megtámogatnak 500k-val?

Amennyiben 3-4. helyről po-oznék valóban ráfizetés lenne az egész.
Tegyük fel 1. körben kiesek idegenben, kapok kb 90-100 jegypénzt, de e mellé fizetek 355-öt, máris cumi az egész. (egyenleg -250k körül) A dolgot az kompenzálhatja némileg, hogy a 2. hétre nem kell fizetnem bért. Nagyjából nullszaldóra ki lehet jönni a végén.

Ha hazain po-zok, akkor 180-190 jegypénz és pl egy továbbjutás. Így a heti egyenlegem csak -150k körül lenne.
Elődöntő és döntő még ennyi veszteség, de ha bajnok vagy végül kapsz 1 millát a 2. ligában. Ezzel pluszosan jössz ki.

Ha jól rémlik egyik évben vagy wolwerine vagy precki (már nem tudom pontosan melyikük) kis híján ezért ment csődbe, mert 3-4 hétig egy nyamvadt cent bevételt nem láttak és kellett fizetniük közben 1,2-1,5 millió körüli bért!

Az meg egy másik dolog, hogy tudsz-e sakkozni liftezéssel?! Az, hogy 3., 4. vagy 5. leszek adott esetben (szoros ligában) mások eredményeitől is függ. Messze nem garantált az áhított 5. hely megszerzése, pláne ha nem csak rajtad múlik!

Pont dawa írta fentebb, hogy "ön dönt".. Akkor miért kifogásolja azt, ha a feljutásért harcol, de végül nem sikerül és ezzel anyagilag bukik? Ő akart fentebb végezni, vállalja a "kockázatát".
Ha majd egyszer megtapasztalja milyen kicsi a difi az 4. és 6. hely között pengeélen táncolni, akkor rájön nem feltétlen éri meg lefelé liftezni, mert önveszélyes lehet. Ki szeretne a csapata anyagi jövőjét kockáztatva kiesésizni? Szerintem kevesen, ezért mindenki előre menekül. Én sem azért lettem 5., mert az olyan hú de jó, hanem ez jött ki az eredmények alapján. Nem tudod befolyásolni a szoros ligában a helyek leosztását hacsak össze nem beszélsz a másikkal... Arra meg semmi garancia, hogy bele is mennek.
Azt akarom mondani: én sem szabad akaratom folytán lettem 5., hanem így adódott és ezért miért vagyok hibás??
Ha nem adnának az 5. helyemre némi kompenzációt, akkor 3-4 hét alatt csődbemennék.
Még jó, hogy kitalálták a kompenzációt.. Nem értem miért bántja ez azt, aki bevállalta a felsőházat?
Tessék viselni a "következményeit" és nem azon sírni, hogy az 5. hely az (leg)jobb.

Egyébiránt pont ezért lenne jó az infláció.
Ha van 10 csrilliárdod, akkor abból elbukni nem gáz 0,5 csrlliiárdot, mint jelen esetben 1 millióból akár az egészet is!

This Post:
11
211756.801 in reply to 211756.800
Date: 5/9/2012 1:33:44 AM
Carpathian Bears
II.2
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Miért van az, hogy egy a rendszerre irányuló hozzászólást, amiben jelen esetben a te eseded volt egy példa arra, hogy miért is nem jó ez így, egyből személyeskedésként kezelsz, mintha rád támadottt volna bárki is?

Amit írtam továbbra is tartom, amiért neked ez így jobb, mint 3. vagy 4. helyről PO-zni az még nem jelenti azt, hogy ez így összességében is jó. Az meg nagyon jó marketingszöveg, hogy milyen nehéz odakerülni, de eleve vicces, hogy azt tekinted eredményességnek, hogy 4-6-ból sikerült 5. helyre egyengetned magad. Amúgy leszarom, hogy megtámogatnak téged 500K-val, egészségedre, csak egyszerűen megkérdőjelezem a jogosultságát, azt, hogy mivel is érdemelted ki... ezúttal sem kifejezetten rólad van szó, mielőtt besértődnél, hanem továbbra is a rendszerről és az 5. helyről, csak hogy elkerüljük a félreértelmezés lehetőségét.

Amúgy meg kifejezetten üdítő látvány, hogy Dawa hozzászólásával példálózol, ezt sem gondoltam volna

Infláció témában meg kitartok amellett amit mondtam, fölösleges... aki 1 millióból 1-et el tud bukni az 1 csilliárdot is eltud, ezek mind számítható, tervezhető kiadások, erről szól a dolog... aki nem tud tervezni, az bukjon el, természetes szelekció.

This Post:
11
211756.802 in reply to 211756.801
Date: 5/9/2012 5:15:24 AM
Overall Posts Rated:
350350
Az összes 5. és 8. helyezett nevében szóltam, de a saját példám ismerve csak abba tudtam belemenni számszerűen!
Nem személyeskedés, ahogy ezt te látni szeretnéd illetve beállítod!

Apropó! Mi van a 8. helyezettekkel, azon miért nem problémázol? Szerinted tök "jó" lehet kiesni? új anyagi alapokra helyezni a csapatot stb.. stb..

Én sem írtam, hogy ez az egész jó, ez van.. ezzel kell élni, de azt eleve igazságtalannak érzem, hogy fizessek pl 1 milliót a semmiért. Ha nem játszok, akkor miért fizessek 1 millió vagy a te meggondolásod szerint pl fél bért? (az is számszerűen 500k körül mozogna)

Az meg, hogy hol tudsz zárni év végén nem csak az eredményeiden, hanem másokén is múlik. Én nem tehetek arról, hogy az 5. helyre értem oda, nem DIREKT volt. Akkor miért vonod kétségbe a megtámogatásom jogosultságát?
Ha ezzel machináltam volna, hogy szándékosan 5. lehessek megérteném, de így nem értelek mire fel jajveszékelsz ezen.
5. lettem a versenyeredmények alapján, pont úgy ahogy a játékostársak nagy része is az 5. helyen.
Nem gondolom, hogy a döntő többségük azon ügyeskedett hogyan is lehetne 5., hanem egész egyszerűen ez jutott/ maradt nekik.

Arról nem ÉN (vagy másik 3747 5. helyezett) tehetek, hogy hibás a rendszer.

Azt, hogy mivel érdemeltem ki leszarom. De azt mindenképp figyelmedbe ajánlom ismét, ha a semmiért bért fizetnék, akkor buknék 0,5-1 milliót 3 hét alatt. És akkor megkérdezhetném : milyen alapon fizessek, ha egy kanyi bevételem sincs?

Miért problémázol az 5 hellyel, ha te lennél itt, akkor vernéd a s...d a betonhoz örömödben?
Te akartál előrébb végezni, akkor viseld az anyagi következményeit!
Szívesen cserélnék, számomra nem a megéri vagy nem éri meg alap egy helyezés elérése. De azzal nem tudok mit tenni, ha épp az 5. helyen zártam.

Nem én és még 49839 játékos tehet a rendszer hibáiról hanem a 6-8 fős alkotói gárda, akik vagy nem akarnak vagy nem tudnak igazságos megoldást találni a hibákra és kiskapukra.

Infláció: Nekem nem okozott problémát odaát, hogy 1 milliárdból beáldoztam 457.648.926-ot. Maradt még másik fél milliárdom. Az már inkább hogy egy másik magyar nyomta feljebb a licitet... Ilyet nem teszünk alapesetben, egy magyar ne csesszen ki a másikkal. Nálam alapelv, ha egy magyar bidel akkor abba nem szállok be (max lebeszélés alapján biztosító embernek a végére). Nem akarom lehúzni a másikat, ez számomra gerinctelenség kategória lenne.

Másik példa: ott ahol van 16-18 millióm, ott nem okoz 1 millió elbukása komoly érvágást.
A fentebbi számokkal behelyettesítve ott 3 heti bér 1,2 millió lenne, de annak az elbukása meg sem kottyan a 18 millióhoz mérten.

Ha itt a BB-ben valaki kifizet(ne) 3 heti bért, hogy közben nincs egy peták bevétele sem, az egész egyszerűen "lenullázza" magát. Mutass itt csapatot, akiknek nem okozna gondot 1 millió elbukása a semmiért.
Tehát azt gondolom jogos az 5. hely támogatása, de mondtam én is jobban örülnék az eredményesség alapú helyezéspénz rendszernek.
Amíg ez van, addig ezt kell szeretni/ elfogadni.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 5/9/2012 5:21:13 AM

This Post:
00
211756.803 in reply to 211756.802
Date: 5/9/2012 5:58:05 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Kedves Búsképű Lovag!

Őszintén szólva nem érzek feléd irányulni oly heves támadásokat, amire Kalasnyikovval kellene visszalőni... :) De úgy látom hajlamos vagy többször megírni a Háború és békét, több változatban, ha elkap a gépszíj. Pedig gondolhatnál a moderátori gárdára is, akiknek mindezt át kell olvasni hatásköri szemszögből. :)
Amire reagáltál abban szerintem semmi személyeskedés nem volt, ellenben sikerült azzá fejlesztened pár apró szurkálódással... Szóval csak csínján a szavakkal mielőtt kénytelen leszek behívni az ENSZ békefenntartókat.

This Post:
00
211756.804 in reply to 211756.802
Date: 5/9/2012 6:10:23 AM
Carpathian Bears
II.2
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
OMG, egyszerűen imádom amikor valaki nem a témára reagál csak azt nézi mibe és hol tud belekötni...

Nem 5., hanem 5-8, oké, legyen úgy. Mondjuk a 6-7. helyen levők ugyanúgy játszanak meccseket mint a playoffosok, szóval nem értem őket miért kevered bele.

8. hely szerintem teljesen rendben van, nem véletlen, hogy egyesek direkt arra mennek rá és a draftra.

Továbbra is leszarom az 5. helyet, nem örülnék ha ott lennék, pláne nem vernék semmit a betonhoz... az ilyen hangnemet mellőzd a jövőben, köszi. Ez sem számít személyeskedésnek btw?
Jah és mutasd már meg hol panaszkodtam én a helyezésem miatt légyszi, mert a "te akartál előbb végezni, viseld a következményeit" beszólást nem tudom hova tenni... mert teljesen elégedett vagyok a dolgok alakulásával, van bevételem, heti 3 meccsem ami edzés szempontból elég jó, szóval tényleg nem tudom hova tenni a beszólásod...

Infláció: ha egy millióból el tudsz bukni 1-et és sokkal higabb a pénz akkor 18-ból nem egyet buksz el hanem 18-at... na de mindegy. biztos én értelmezem rosszul a fogalmat, múltkor óta már tudjuk, hogy neked csak igazad lehet, mert addig ismétled magad amíg mindenki rád hagyja. És igen, ennyi személyeskedést megengedtem magamnak a hozzászólásod stílusának fényében.

This Post:
00
211756.805 in reply to 211756.804
Date: 5/9/2012 7:11:06 AM
Overall Posts Rated:
350350
Mi a nem témára való reagálás?? Te azon problémázol, hogy egy 5. helyezett miért kap bármiféle támogatást, én erre leírtam számszerűsítve, hogy miért is lenne igazságtalan ha nem kapna semmit. Ezen miért kell megsértődnöd?

Hányszor írjam még le??
Az 5. és 8. NEM JÁTSZIK csak tétmeccset a holtszezonban, akkor mi a fenéért fizessen egy kanyi bért is?
Mindenki más játszik: az 1-4 és 6-7. helyezett is. Én az 5. helyezett pü-i helyzetét mértem azokhoz, akikhez (1-4. vagy 6-7.)
Úgy került az asztalra a csizma!

Tehát nem sajnálod a 8. helyezettől a 3-500k pénzt? Ez most hogyan is van? Csak az 5. hely bánt?
A 8. is megkapja azt a bónuszt, amit az 5. Annyi kivétellel, hogy ő távozni kényszerül a ligából, ezért nem biztos, hogy 500-at "keres" a holtidényben csak kevesebbet a kerete leépítése/ alaphiányosságai miatt. Az egy másik asztal, hogy valaki szándékosan hajt a draftra, erről korábban már regényeket írtam miért nem tartom jónak a ligaverseny befolyásolása miatt (egyszer kiáll, másszor felad elvet)

Ott "panaszkodsz", hogy nem tudod felfogni az 5. hely pü-i lényegét. Azt látod, hogy jééé kapok egy valag pénzt a semmire. Azt már nem látod, hogy nincs egy kannyi jegybevételem 3 hétig.
Ellenben veled, mert te kapsz jegypénzt.
Te vállaltad be a jobb szereplést az "ön dönt" alapon azt nem értem mire fel sértődsz meg, ha egy 5. segélyt kap az életben maradásért? Ha úgy döntesz jövőre az 5. helyet célzod meg, akkor tessék, ki akadályoz meg benne?

A következményt meg direkt írtam idézőbe. Ha számodra az a jó, hogy kifizetsz 3 heti bért és közben meccselsz a feljutásért, akkor az a "következmény". Ha 5. vagy akkor meg az életmentő segély a "következmény"
Én boldogan viselem ezt a "következményt", mert ez jutott, arról nem én tehetek, hogy milyen alapon. Azt lesz***m magasról.

Nem akartam én senkit megbántani, de értetlen vagy eszét megjátszó(?) embereknek csak rajzolni lehet vagy 500 mondatban tagolni a dolgot. Az a baj, már nem először fordul elő veled és mondom, eszembe sincs megbántanom téged.

This Post:
00
211756.806 in reply to 211756.805
Date: 5/9/2012 8:09:02 AM
Overall Posts Rated:
350350
Egyébként megmondom mi hiányzik itt a bevételi struktúrából!

A barátságos- és kupameccsek jegybevétele. Mindenhol másutt kapsz valamennyi jegypénzt az edzőmeccsek vagy kupa után csak itt nem..

Általában kb egyharmadnyi stadion kapacitás után osztanak máshol pénzt (ch +bs) és ott megkapod a kupameccsek jegybevételének felét.

Ha csak ezt bevezetnék, már picit jobb anyagi helyzetről beszélhetnénk.

This Post:
00
211756.807 in reply to 211756.805
Date: 5/9/2012 8:34:55 AM
Carpathian Bears
II.2
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Tehát a személyeskedést témára való reagálásnak tekintetted... rendben.

Az utolsó mondatom meg bejött, sikeresen elkezdted ismételni magad.

Szóval akkor velem van rendszeresen gond, mert nem fogadom el amit mondasz ha nem értek egyet vele... végülis ez is egy nézőpont... gondoltál már arra, hogy nem biztos, hogy mindig mindenben igazad van?

This Post:
00
211756.808 in reply to 211756.807
Date: 5/9/2012 8:46:23 AM
Overall Posts Rated:
350350
?? Egy másik játékban is meghökkentem, amikor Te sértődtél meg egy olyan kifejezésen, amit valaki általánosságban véve gondolt.. (Nekem eszembe nem jutott volna azt gondolni, amit akkor te.)
Talán pitiánerség vagy már nem vágom mi volt az.. Ott sem rád gondolták, hogy pitiáner vagy, hanem a szöveg tök mást sugallt. Úgy látom szereted magadra venni az ilyeneket...

Részemről nincs harag, peace

Advertisement