Én is ezt írtam. Ha azt állítod konkrétumot írtál, akkor én is mondom: igen. De akkor ne mondd,hogy én valótlant állítok a hsz-emben.
Értsd már meg, hogy nem írtam ilyet.
Nem akarom ragozni, de kiakadtál, hogy ne mérjünk mindent a lengyelekhez vagy csehekhez. > ergo ez volt a "sírás-rívás" számomra.
Ez sem igazán így hangzott el. Én abban nem hiszek, hogy lenne lengyel vagy cseh csoda. Sokkal inkább arra gyanakszom, hogy volt mindkettőnek 2-3 szezon nagyon jó eresztése, és felszerelkeztek 6-7-es edzőkkel. Nézd, elhangzott már, hogy ebben a játékban ugyanazok a feltételek mindenki számára. Senkinek a játékosa sem edződik gyorsabban, csak mert lengyel vagy cseh. Ott és akkor, körülbelül 9 szezonnal ezelőtt volt egy olyan várható fordulat ebben a játékban, ami előtérbe hozta a multis játékosok térnyerését. Volt néhány olyan csapat, amelyik ezt a változást jobb ütemben kapta el, mint a többi, hangsúlyozom, nyilván meg is kapták hozzá 2-3 szezonig a megfelelő játékosokat, és éltek is a felnevelésük lehetőségével. Minden olyan szituációban, ahol versenyhelyzet van, lesz egy olyan, amelyik jobb, mint a többi, és az is előfordulhat, hogy ez a helyzet tartós tud maradni. Most aztán pedig főleg, mert megváltozott az edzésrendszer is, kicsit lassabb a játékosok fejlődése, mint eddig, nehezebb keretet változtatni. Én visszautaltam az akkori csapatomra, én akkor jól elkaptam ennek a változásnak a szelét, hoztam egy jó döntést, építettem egy alacsonyabb fizetésű, multisabb csapatot, nem tanultam sem lengyeltől, sem pedig csehtől, a saját ötletemet használtam, és igazam lett. Lehetett volna ordenáré baromság is, amit gondolok, akkor valószínű, hogy sosem lettem volna elsőligás akkoriban, a lengyelek és a csehek pedig a világranglista másik végén lennének.
Ami viszont felettébb bosszant a mi közösségünkben, az az, hogy kimondottan sok az önjelölt orvos, és mintha ebbe a beteg menthetetlenül belehalna. Jó dolog látni, hogy amikor a tüneteket meg kell állapítani, akkor két könyvtárnyi szakirodalom születik ide, amikor viszont eljön az idő, hogy meg kell emelni a szikét és a kötszert, akkor valahogy a beteg a mégis a műtőasztalon vérzik el. A sír felett persze megint mindenki rendkívül bölcs és okos (utólag).
A szóbanforgó hozzászólásomban is megemlítettem, hogy tisztelet a kivételnek, ezt most is megteszem. Van egy bázis, aki nem így gondolkodik, sajnos egyelőre kicsi a létszáma.