Ano, nawet w bodajże w finale III.13 pare rzutów za 3 było zablokowanych ;) ale według mnie w U21, gdzie zdecydowana większość gra pod kosz, rzuty z dystansu to jakieś 10 rzutów na mecz, które przy tym OD 17 spokojnie można zgarnąć bez blokowania ;)
Inna sprawa to pamiętajmy, że gracze nie rodzą się ze wszystkimi skillami bocznymi 1 ;) a akurat ten 1 może być w skillu głównym, wtedy troche kicha zrobić grajka marzenie pod U21..
Co do odpowiedzi na kwetie Nikobara - w sumie nie sposób nie zgodzić mi się z Mario, SS100 to jak też wcześniej mówiłem sfera marzeń, a to, jak zostało to rozpisane jest prawie zgodne z moją opinią ;)
PG - minimalnie więcej podań kosztem HN oraz JS kosztem DV
JS13 JR8 OD17 HN12 DV13 PS15 IS10 ID5 RB5 BLK1
SG - troszke jednak więcej góry jak na SG, według mnie jeśli akurat nie zabłyśnie asystą to próbuje rzutu z półdystansu
JS15 JR10 OD17 HN13 DV12 PS13 IS10 ID5 RB4 BLK1
SF - minimalnie JS, JR w górę, ale rzeczywiście główny nacisk, co wpajam moim podpopiecznym kładziemy na obronę, minimalnie większe ID od OD, fajnie by było gdyby były one na 15 nawet ale raczej awykonalne jesli mają się jakimś tam cudem wyrobić z innymi skillami pod spodem:
JS12 JR6 OD14 HN10 DV11 PS10 IS11 ID15 RB8 BLK 3
PF - tu jednak chciałbym troszkę rozgraniczyć podkoszowych - PFowi dać troszkę więcej w w JS, za to Centrowi na dole
JS8 JR4 OD5 HN8 DV10 PS 6 IS18 ID18 RB14 BLK 9
JS6 JR3 OD5 HN8 DV10 PS 6 IS19 ID18 RB16 BLK 9
Co do treningu to najbiiżej mnie jest SF ;) więc najpierw OD/ID ewentualnie przy dwóch meczach JS. Kiedy obrony są juz na 10/11 to IS/JS. Kiedy rzuty sa jakoś przy 10, dotrenować obronę, a potem to można łatać.
Przy obrońcach wiadomo główny nacisk na OD i PS, za nimi są rzuty.. przy podkoszowych IS/ID jak najwyższe wsparte zbiórkami , troszkę blokami i różową w miarę górą o ile jest to do wyrobienia ;)