איך נראה הסגל שלכם?
קודם כל, אני רוצה לציין שלמיטב הבנתי אין לנו את הפריווילגיה לבחור יותר מידי מה אנחנו מעדיפים- בעיקר כי יש יחסית מעט שחקנים ישראלים ברמת הנבחרת הבוגרת.
אבל בוא ונניח שיש את הפריווילגיה לבחור.
אני חושב שאני אקח את 18 השחקנים שהכי טובים לנבחרת באותו זמן. זאת אומרת- השחקנים שישתלבו בצורה הטובה ביותר ויאפשרו לי כמאמן להשתמש בכמה שיותר טקטיקות ושיטות משחק איתם. בנוגע ללקצת צעירים על מנת לפתח אותם? אני באמת שלא מבין את הרעיון שמאחורי זה. אם המאמן של השחקן מסור מספיק- השחקן יתפתח באותה המידה אם יהיה בנבחרת או אם לא. בנבחרת צריכים להיות השחקנים הטובים ביותר.
לגבי שחקנים שיודעים לעשות רק דבר אחד בצורה טובה מאוד- זה תלוי עד כמה הרמה שלהם גבוהה יותר מאשר של שאר השחקנים בדבר בו הם טובים, ועד כמה שאר התכונות שלהם רעות יחסית לשחקנים האחרים. כרגע, קשה לי להאמין שאני אכניס לנבחרת שחקן עם 14 הגנה למשל. אלא אם כמובן הוא מראה פתאום 20-17 קליעה, אחד על אחד גבוה ותכונות פנים יוצאות דופן. אבל אני תמיד אחשוב פעמיים לפני שאשתמש בקלף בסגנון כזה, ואדאג לחפות עליו עם שחקן אחר בעל הגנה יוצאת דופן.
(כמובן שלא בהכרח אם מדובר במשחק קליל יחסית מול נבחרת ש14 הגנה יספיק לחלוטין כדי לעצור אותה)
אתם מעדיפים להגיע למקום 4 ובטוח, או לנסות להפתיע ולהגיע למקום גבוה יותר אבל עם סיכונים לסיים בסוף גם במקום נמוך יותר?
קודם כל- אני רוצה להזכיר שמקום 3 לא עולה לשלב הבא. רק שני המקומות הראשונים עולים.
אבל תיאורטית אם יש מולי מצב של סיכון העליה מול הבטחת עליה ואיבוד השלב הבא- אני אסתכל על כל הסיכויים ואנסה להעריך מה עדיף לי.
למשל- זה קצת דומה למשחק רגוע במשחקי פליאוף. אתה מסכן את העליה לשלב הבא, בשביל להעלות את הסיכויים בשלבים הבאים. מצד אחד מעולם לא נרתעתי מלשחק רגוע במשחק פליאוף (טוב נו, זה קרה- אבל זה היה ממש מזמן
(17629666)), ומצד שני אני גם יודע שאם אין סיכוי בשלב הבא, לפעמים עדיף להקרינץ ולעלות. זה מאוד תלוי מה מפת הסיכויים לפני.
לסיכום- אם המצב הוא כזה שמראש הסיכויים שלנו לעשות משהו בשלב הבא נמוכים, אבל יש את האפשרות להגיע אליו- אני אלך על זה עד הסוף ואקריב כל מה שצריך.
אם יש לנו סיכוי טוב לעשות משהו בשלב הבא, אני אנסה לשמור על הסיכויים האלה בצורה מיטבית, אבל לדאוג לעלות בכל אופן.
אם משהו באמצע? כולכם מוזמנים לפנות אלי עם הצעות מה כדאי לעשות ואיך אתם מעריכים את הסיכויים. אני פשוט אנסה לעשות את הדבר שלדעתי הוא הטוב ביותר.
ורק לוודא שזה ברור מספיק- לפחות לגבי העונה הקרובה, כל הכתוב לעיל היפוטתי. אני לא רואה מצב שבו אנחנו מאיימים על מקום 2. במקרה הכי אופטימי נצליח להתגנב למקום 4 (שהוא מעלה הדירוג שלנו). ובהמשך בטורניר התנחומים? זה מאוד תלוי הגרלה וקשה להעריך לאן אפשר להגיע.