Még szerencse, hogy nem éri meg 3.-nak és 4.-nek lenni... akkor ki akarna nyerni?
Mi az összefüggés? 3-4. helyről is lehet bajnokságot nyerni, ez nem jelenti azt, hogy muszáj anyagilag bukni rajta.
Egy szoros bajnokságban a 3-4. helyhez majdnem olyan erős és jól fizetett csapat kell, mint az 1-2-hoz
Erre a meglátásra kívántam reagálni. Elsőnek érje meg lenni. Ne 2. 3. 4. 5....-nek.
Véleményem szerint a győztest kell jutalmazni és nem a vesztest kompenzálni. Ezt a szemléletet általánosságban értem.
Jelenleg kompenzálták a kieső csapatokat azzal, hogy nem kell a játékosoknak bért fizetniük, csak ezzel leértékelték a 3.-4. helyet és torzítják a versenyt.
Minnél többet kompenzálunk és nem a győztest jutalmazzuk, annál több torzulás lesz.
Az intézkedést azért tartom csak elfogadhatónak, mert így csökkenhet a szakadék a legerősebb és gyengébb vetélytársai között. És így elméletben élesedhet verseny.
A klub bevételek elvételét azért javasoltam ezen időszakra, hogy az 5. hely "ne érjen többet" a 4.-nél.
A személyzetet nem vettem figyelembe, de ki lehet ezt úgy találni, hogy jó legyen.
Last edited by Dawa at 5/8/2012 12:06:07 PM