Reprezentacija bi trebala, bilo da se radi o real ili online reprezentaciji, biti pojam oko kojeg se okuplja zajednica. Selektor reprezentacije trebao bi biti ličnost sa takvim ljudskim osobinama, bez obzira na godine starosti i znanje koje ima ili nema, sa kojima je u mogućnosti probuditi i motivisati određenu zajednicu. Nešto kao Ćiro Blažević ili Sabit Hadžić u našoj zemlji. Šalim se naravno za Sabita Hadžića :).
Iskreno, mislim da imajući u vidu: tvoju sposobnost komunikacije sa samim sobom, ljubav koju osjećaš prema samom sebi, divljenju koje imaš za svoje znanje, mogućnosti da blokiraš bilo kakav glas razuma koji dolazi izvan tvoje glave uspjevaš izvanredno motivisati ovu malu zajednicu. Dok druge reprezentacije, primjer Hrvatske i Srbije, u rad reprezentacije imaju imaju uključene timove sastavljene od iskusnih i manje iskusnih menadžera, kako bi se ti manje iskusni doškolovali i pripremili za budućnost, ti uspješno u rad reprezentacije sa veliki uspjehom okupljaš slijedeću ekipu: "moćnog Vuka", "neuništivog Vuka", "legendarnog Vuka", "nepobjedivog Vuka" i kao šlag na tortu "Vuka koji ne gubi nego ga sreća neće". Ovaj zadnji mi je lično najdraži :))).
Reprezentaciji naše zemlje iskreno sve najbolje želim u budućnosti. Nadam se da ćeš u vođenju iste nahraniti makar mali dio svog online ega za koji se nadam da ima neke temelje i u stvarnom životu.
Što se mene lično tiče reprezentacija u naredne dvije sezone over and out :))).