זה לא באמת משנה אם האלופה מגיעה ליורוליג ישירות או עוברת שלבי מוקדמות, העניין הוא שהאלופה אמורה לקבל גישה יותר מהירה מכל שאר הקבוצות, תחשוב על זה ככה:
נגיד שהשיטה תשונה למה שאמרתי, במצב הזה מכבי חיפה יודעת כבר היום שיש לה עוד 2.5 מיליון דולר, בכסף הזה היא מחתימה את סמית' וקלאט'יס על חוזה חדש ומחזקת את שאר הסגל. בגלל שזה לא קורה אותם שחקנים כנראה יקבלו הצעות שחיפה לא יכולה להשוות והיא תהיה חייבת לבנות את הקבוצה מחדש, ככה אין סיכוי לאף קבוצה לשמור על המשכיות.
עכשיו תגיד לי, איזה מין משקיע יגיע לקבוצה שבמקרה הכי טוב תגיע ליורוליג עוד 2-3 עונות (אחרי שתראה יציבות) זה סיכון אדיר, כי כמו שאמרת גם קבוצות בתקציב גבוהה יכולות ליפול.
לשאלתך, אני בהחלט מעדיף לראות קבוצות קטנות ביורוליג מאשר כל שנה אותם קבוצות ואותו פיינל פור בין ספרד-יוון ולפעמים מכבי או איזה קבוצה טורקית. זה הדבר הכי יפה בספורט לראות סינדרלה קטנה, למשל שפמגוסטה הקפריסאית הגיעה לרבע גבר ליגת האלופות זה היה רגע ענק. ושוב, קבוצה שלקחה אליפות אליפות ב"פוקס" יכולה לשמור על הרמה שלה, היא רק צריכה הזדמנות...
בקשר לפיסקה האחרונה, מכבי תמיד שיחקו מלוכלך, אז נכון שברוב המקרים הם לא נתפסו, אבל שכל כך הרבה דברים מצטברים צריך להיות עיוור לגמרי בשביל להאמין שהמועדון הזה טלית שכולה תכלת, והנה כמה דוגמאות:
פרשת הפיצה - לשבת עם אחד השחקנים המובילים של היריבה שלך בגמר כמה ימים לפני הסידרה זה פשוט לא נראה טוב, אם זו באמת הייתה פגישה ידידותית, אי אפשר היה לחכות כמה ימים?אתה רוצה להגיד לי שאתה באמת מאמין ששחקן יושב לפיצה עם מנהל הקבוצה, עובר למכבי בסוף העונה, וכל מה שהיה בשיחה זה דיבורים על הא ודא? שטויות
הסמס של בלאט - אותו סיפור, עד היום אני לא מבין איך לא השעו את בלאט (בייחוד אחרי שהודה) ביזיון
הבנק של מוני - אז שמעון טען שהוא לא ידע, ומה עם כל השחקנים וקרובים שאמרו בפה אחד "כולם ידעו" כולם באו להפיל את מזרחי?
סתימת הפיות של העיתונאים - יצאו מספר עיתונאים ואמרו שההנלה אמרה להם במפורש, מי שמלכלך על מכבי בעיתונות לא יקבל גישה לסקר את הקבוצה, אם זה לא מאפיה, אני לא יודע מה כן
זה כל מה שעולה לי לראש ב3 בלילה, בטוח שכחתי עוד כמה דברים פחות חשובים