BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XIX.

Kérdés és csevegő XIX. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
225657.769 in reply to 225657.766
Date: 11/6/2012 8:17:58 AM
Overall Posts Rated:
350350
ui2/b-hez
Kritikát szerintem mindenki megfogalmazhat. A kérdés annyi: jogos vagy csak félig meddig.
---

Azt továbbra is tartom, ha egy ilyen játékos helyzete bizonytalan a válogatottság felé, akkor nem érte meg sokmilliót kifizetni érte.
Megnyugodtam, hogy lesz belőle előbb-utóbb kerettag, de ez csak részben csökkenti azt az orbitális árat, amit kifizettek miatta.
Nem azt bíráltam, hogy megvették, hanem, hogy (m)ennyiért. Pláne, hogy érdemben ennyit nem szokás itt adni senkiért sem. (Hajrá Schär!!)
De ez csak privát vélemény. Az is vélemény ergo szabadon elmondható.

Az meg, hogy az említett 2 nemzet fiai együttműködőbbek, arról "magyar habitus" tehet.
Mi általában mindig kétkedünk, kötözködünk és semmibe se vesszük a mások eredményeit/sikereit, negatívak vagyunk stb..stb..
Ez veleszületett "képességünk", ezzel nehéz mit kezdeni.

Alapvető gondként ezt látom. Nem tudunk előre tekinteni, összefogni.
Emiatt kerülünk olyan szituba, hogy eleve elbukjuk már születésük utáni 1. percekben a legjobb/legígéretesebb játékosokat.
Nem mernek sokan a fiatalokhoz nyúlni, csak noszogatás után tudunk néhány esetben játékra ösztökélni tehetséges fiatalokat.

Így meg nem egyszerű... Ide még a mások szerinti "diktátori" hajlam(om) is kevés...

This Post:
00
225657.770 in reply to 225657.759
Date: 11/6/2012 8:30:42 AM
Overall Posts Rated:
411411
szerintem kb 200-ra tehető azoknak a csapatoknak a száma akik multi regisztrációk, illetve 1 ember visz 2-3-4 csapatot.

Ha ez így van, annak pont h jónak kellene lennie nem? Hiszen aki több csapatot visz az nyílván foglalkozik a játékkal. De látva, hogy sokan azt az 1 csapatukat se tudják irányítani, nem hinném, hogy ennyi dupla-tripla csapat lenne.

itt a bence10 és társaira gondolok. attól mert van 3-4-5 multi reggje valakinek, még nem biztos, hogy ért a játékhoz, illetve az ideje megoszlik több csapat között, így egyet se tud vinni rendesen.

This Post:
00
225657.771 in reply to 225657.760
Date: 11/6/2012 8:35:53 AM
Overall Posts Rated:
411411
Van egyébként a piacon több hasonló kvalitású játékos kint nagyjából ennyiért, vagy kevesebbért, akiket nem vesznek meg (egyelőre).

És vannak rosszabbak többért az átadón. Én nem szidtam az átadót, csak megjegyeztem, hogy vannak olyanok, akik 500k-s játékosért elkérnek 1,2m-et, és ezt már sokalltam. Ha megnézed Schär nem hánykolódott eddig sem hétről hétre az átadón. Kitettem év elején ugyan ennyiért, nem vitték el. Azóta beleraktam 4,5 szintlépést, most megpróbálom eladni újra. Ha nem viszik el, edzem tovább. Nem fogod látni hetekig az átadón, nem úgy mint ahogy sokan mások csinálják. Viszont a piaci tendenciákat csak letesztelhetem már.

From: JoeBlack

To: Domi
This Post:
00
225657.772 in reply to 225657.761
Date: 11/6/2012 8:40:12 AM
Overall Posts Rated:
411411
Szerintem azért 1-es az erőnléte, mert nem pazarolnak szezononként 1-2 edzést az erőnlétre fiatalon. Nálunk meg van aki meg van veszve az erőnlétért. feledzik mint a güzü 25 éves korra, utána kap 5-6 erőnlét edzést, és már használható. Nálunk meg elpazarolunk szezononként 1 edzést csak hogy 2-3 szinten tudjuk tartani. ez 5-6 +edzés, de szezononként ugye -1, így szart se ér a dolog. Olyant meg még nem láttam, hogy valakinek 1-ről -3-ig essen vissza mondjuk.

From: blive

To: Domi
This Post:
11
225657.773 in reply to 225657.752
Date: 11/6/2012 8:46:01 AM
Overall Posts Rated:
6262
http://www.buzzerbeater.com/team/49390/transferhistory.as...

zseniális ez az átigazolás, köszönöm, hogy megmutattad :)
valamit nagyon tudnak ezek a csehek, és most nem kifejezetten az edzésre, 18 évesek kiválasztására, edzőkre gondolok, hanem itt van példának ez az átogazolás.
A csapat draftolt egy jó embert, aki motsmár 26 éves és sokat keres, lehet nem tudja eltartani. és adott egy B csapat, akinek sok pénze van, és van egy még csak 22 éves játékosa, akiből bármi lehet.

mindkettőnek kell egy alaptőke, de pl. ha megnézitek ez az üzlet a B csapatnak került 250ezerbe, amit A kapott meg. valószínűleg van egy nagyon jó farmcsapat/anyacsapat rendszerük, ami -ahogy azt az eredmények mutatják- működik. gondoljatok bele ebbe a transzferbe. mindkettő sokat ér, kiteszik mondjuk 1-1 milláért őket. biztos van annyi pénzük, úgyhogy egyik licitál a másikra, annak ezzel 1 millával többje lesz, és visszalicitál. ezzel ha nincs több jelentkező, akkor "ingyen" csere. ha viszont licitharc lesz, de kb azonos az ár, akkor sincs gond, mert csak a különbséget kell az egyiknek állnia.
gond akkor lehet, ha elszalad az egyik ára. A 1.3-n, B viszont már 1.9en áll, akkor éppen most az egyik ember +600ezerben van, de a másikért megy a harc. jön egy C ember, rátesz 1.4et A-ra, és A erre meg licitál 1.9et. így megint 0-án áll a kettő együtt, és senki nem bukik rajta. a lényeg, hogy ha együtt megy fől az ára a két embernek, akkor minden szép és jó, ha nem, akkor pedig megoldható, hogy szinte 2 ember összpénze menjen az egyikre. a végeredmény pedig mindig az, hogy pár százezres különbséggel lebonyolítható egy ilyen trade. csak ehhez kell egy bejáratott, és működő rendszer.

UI: bocs a hosszú írásért, de nagyon megfogott ennek a trade-nek a zsenialitása :)

Last edited by blive at 11/7/2012 11:30:12 AM

This Post:
00
225657.774 in reply to 225657.762
Date: 11/6/2012 8:56:34 AM
Overall Posts Rated:
411411
a kérdéseimre nem válaszoltál. minden más rizsa jött ezerrel. Mennyi 22 év alatti multis center edződik nálunk 7-es edzővel akiből olyant akarsz csinálni mint amit betettem ide?

Én mindent értek. Dzsevasz szerint baromság a felsorolt 5-6 komponens, amit fentebb írtam.

Ezt meg megírhatod hol írtam. Hülyeségeket én is tudok írni, hogy te szerinted ez a baromság meg az a baromság.

Az utolsó üzenetedben végre írtál valami értelmeset is. Kilukadtunk a lényegnél.

Csak azt nem értem, ha tudod mi a gond, akkor mi a francért írogatsz be ilyen szarságokat a fórumra!

A jóisten megáldjon.. vegyünk már pár cseh játékost és edzzük őket az ő tanácsaik alapján.
Induljon be egy "csehet edzzél" program, mert kíváncsiak vagyunk a trükkre

Nem cseh játékosokat kell venni, hanem 7-es edzőt és multis játékosokat kell draftolni. Értsétek meg végre, nem tudnak semmit se jobban mint mi, csupán azt sokkal jobban tudják kivitelezni amit tudnak. El lehet itt hadoválni minden szép és jót, meg rizsázhatsz itt te is mindenről össze vissza a tények azok tények. Draft kell, megfelelő játékosok kellenek a megfelelő managereknél a megfelelő edzőkkel. Ott van Borgulya Fazi Radnai stb. A csehek bármikor azt mondanák, hogy honosítják bármelyiket. Fogadni merek vele egy éves előfizetésbe, ha elküldeném a skilleket azt mondaná kell a csapatába ilyen fiatal. Az a baj, hogy alig van ilyen 1-2 nálunk, ők meg 10-20-ból válogatnak.

This Post:
00
225657.775 in reply to 225657.774
Date: 11/6/2012 10:23:07 AM
Overall Posts Rated:
350350
A hsz-ed felső felében elbeszélünk egymás mellett.. mindegy, ez van, magyarok vagyunk, hurrá! :)

A másik felére reagálva pont, hogy az ilyen hiper szuper multisok vesznek el a semmibe! lásd tavalyelőtt az a gyerek, aki be lett hívva az u21 keretbe, de potyára... 15000 levél ellenére sem reagált semmit a tulaj, pedig időnként be-belépett....
Vagy azt a 2-3 magas potost, akit kirúgtak ...
Hogy a fenébe tudnánk ezeket megmenteni, hogy ne bothoz kerüljenek vagy a tulaj tegye ki a piacra, de ne 10 csrilliárdért?!

Másik dolog
6-7-es edzőt miből vegyen egy olyan, aki teszem azt egy ilyen drafttal kezdi a játékot, de nem hajlandó megválni a játékostól?
Ez itt a legnagyobb baj. Mit kezdenél az ilyen helyzetben??

Még egy csúcsgazdag klubnak is kisebb gond 7-es edzőt venni, nemhogy egy "csóri" újoncnak vagy féléves csapatnak.

Multisak most nincsenek, mert:

1. rossz helyre születtek és botolódtak
2. meg se születtek, pl az idén - idén nem tudsz 1 darabot se mutatni. akkor meg miből csináljunk multist? szarból nem lehet...

3. akit edzünk, azt kőkeményen edzzük azzal együtt, hogy némelyik messze nem tökéletes pl 2 db 6-os skillje is volt, ami már 2 skill lemaradás eleve.

4. aki volt (Leszkoven, Vass stb) becsülettel lett edzve mi sem bizonyítja a teljes u21 mezőnyben top10-ben voltak.
Az idei u21-es ECS mezőnyben a top10 listán 1-2. magyar volt!
Kell ennél jobb nevelés? fizikális képtelenség
Mégis pityergünk...

From: kaygee

This Post:
00
225657.776 in reply to 225657.760
Date: 11/6/2012 10:23:17 AM
Overall Posts Rated:
173173
Schar sajnos nem éppen a legjobb indulókkal jött világra. Az is sajnálatos, hogy szezonokig elmondható volt ez a legtöbb bedobó posztra edzhető játékosunkra. Nem a legjobb egyébként a felhozatalból, Encibencinél játszik egy olyan játékos, aki jobb lehet majd ennél. Kinti bedobóból állunk egyébként jobban, bentiből kevésbé. Jobbnak tűnik, ha Schart adja el és Gedót tartja meg, még akkor is, ha utóbbi csak 8-as pot.

Csak úgy adaléknak írom, még ha nem is erről beszélgettetek.

This Post:
00
225657.777 in reply to 225657.774
Date: 11/6/2012 10:47:20 AM
Overall Posts Rated:
350350
Amikor volt draft, akkor eredmény is volt. Lásd: Gedó, Aczél, Ferling, Skaliczki stb..... vagy a tavalyi / idei sikerek is egy átlagnál jobb draftnak tudhatók be (tavaly Borgulya, idén Vass).

Annyiban tudjuk segíteni a dolgot, hogy minél több AKTÍV és segítőkész csapat regisztrál / van a játékban.
A többi vakszerencse...

This Post:
00
225657.778 in reply to 225657.775
Date: 11/6/2012 11:32:01 AM
Overall Posts Rated:
411411
Itt csak te pityeregsz senki más. Ez az amit nem értek. Elbeszélni is max csak magad mellett beszélsz el, én érteném mi a bajod, csak azt beláttad te magad, hogy igazából az nem baj. Azt meg te magad mondtad, hogy kell ennél jobb nevelés, mert sehol se tartunk. Szóval akkor most mi van?

Még egy csúcsgazdag klubnak is kisebb gond 7-es edzőt venni, nemhogy egy "csóri" újoncnak vagy féléves csapatnak.

Ott van a szavazás pont az ilyen viták elkerülése végett. Eddig 14 5-ös edzős, és 20 6-7-es edzős szavazott. Szóval ..........!

This Post:
00
225657.779 in reply to 225657.777
Date: 11/6/2012 11:34:26 AM
Overall Posts Rated:
411411
Amikor volt draft, akkor eredmény is volt. Lásd: Gedó, Aczél, Ferling, Skaliczki stb..... vagy a tavalyi / idei sikerek is egy átlagnál jobb draftnak tudhatók be (tavaly Borgulya, idén Vass).

Annyiban tudjuk segíteni a dolgot, hogy minél több AKTÍV és segítőkész csapat regisztrál / van a játékban.
A többi vakszerencse...

Ehhez nem kell cseh játékosokat venni, meg a valagukat nyalni azért, mert egy erősebb, tapasztaltabb, jobb formába lévő kerettel elvernek. A vita végkövetkeztetését csak sikerült saját magad levonnod némi rávezetéssel.

Advertisement