BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XIX.

Kérdés és csevegő XIX. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: JoeBlack

To: Cimi
This Post:
00
225657.758 in reply to 225657.757
Date: 11/6/2012 5:06:27 AM
Overall Posts Rated:
411411
kb 1000-en vagyunk. Ennek az állománynak az 1/4 az aki értelmes aktív és edz is. A többi csak van. szerintem kb 200-ra tehető azoknak a csapatoknak a száma akik multi regisztrációk, illetve 1 ember visz 2-3-4 csapatot. Az, hogy 1000-en vagyunk nem jelent semmit, ha csak 50 embert érdekel ez az egész. A csehek vannak 450-en, de abból 300-at érdekel a játék és 250 profin tud edzeni, és edz is cseh játékost. Nem külföldit. Ha megnéznénk mennyien edzenek külföldit NT szintig nálunk, elcsodálkoznátok szerintem.

This Post:
00
225657.759 in reply to 225657.758
Date: 11/6/2012 5:33:14 AM
Overall Posts Rated:
9797
szerintem kb 200-ra tehető azoknak a csapatoknak a száma akik multi regisztrációk, illetve 1 ember visz 2-3-4 csapatot.

Ha ez így van, annak pont h jónak kellene lennie nem? Hiszen aki több csapatot visz az nyílván foglalkozik a játékkal. De látva, hogy sokan azt az 1 csapatukat se tudják irányítani, nem hinném, hogy ennyi dupla-tripla csapat lenne.

This Post:
00
225657.760 in reply to 225657.755
Date: 11/6/2012 5:42:50 AM
Overall Posts Rated:
9797
Akkor viszont ne tessék mondani, hogy milyen rossz a piac, ha ugyanúgy tetszik hozzáállni

Tudom, hogy szereted Schart, meg sok munkát tettél bele, de ha reálisan nézzük:

Mindjárt 26 éves, nincs pattanója, a passzolása csak átlagos (vagy még az sem), a labdavezetés/technikája dettó. A kétpontosa nem elég ahhoz, hogy igazán jó legyen benti támadáshoz, a dobótávja pedig nem elég ahhoz, hogy igazán jó legyen kintre. A két védekezése nagyon rendben van, és a tempója is, de még rengeteg edzést kellene beletolni ahhoz, hogy igazán jó legyen, és mivel 26+ éves játékost nem annyira szeretnek edzeni, a reális ára sztem 2,5 körül van. Van egyébként a piacon több hasonló kvalitású játékos kint nagyjából ennyiért, vagy kevesebbért, akiket nem vesznek meg (egyelőre).

From: Domi

This Post:
00
225657.761 in reply to 225657.756
Date: 11/6/2012 5:45:04 AM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
azért hozzátartozik sztem hogy 1-es erőnlétű a srác... ezért sokan többek között én is nehezebben vállalnám el az edzését, és csak idén jó párszor nem kapta meg a teljes edzést, sőt az elmult években is nagyon sokszor kapott 48perc alatti edzést.
azért itt is megmutatkozik milyen fontosnak tartják a labd tech passz 3-ast még egy magasabb játékosnál is. különösebb rizikó nélkül bármikor játszhat BD poszton éles meccsen.

This Post:
00
225657.762 in reply to 225657.754
Date: 11/6/2012 5:51:40 AM
Overall Posts Rated:
350350
Akár az is lehet! Csak erőfölényben kéne tudni lenni a többi csapathoz képest.
Lásd pl jó pár 4. osztos csapatort, akiknél 1-2 sztárjátékos halálra van játszatva (Forma stabilan 7 alatti) mégis szarrá alázzák a mezőnyt az erőfölényük miatt.

Amúgy meg fogjuk a formára... pont úgy,mint a 0-6-ot Mexikóban a tésztára meg a 40 fokra....
Na, ez a baromság!

A játéknak 4-5 komoly faktora van, amiből a forma csak 1 szeletke azaz egy tétel!
Ha szóba hoztad a tapasztalatot, akkor abban jobban hiszek, mint a formában
Ott van még a tudáskülönbség (skillek), a csapatszellem ha van hazai pálya, akkor az és az a felállás (about blank), amikor 3-4 percenként cserélnek a mi 6 perces cseréinkhez képest. Az egész kóceráj 100%, akkor a forma szerepe nem lehet több 20%-nál vagy még annyi sincs a fenti 5 tétel közül.

This Post:
00
225657.763 in reply to 225657.762
Date: 11/6/2012 5:57:21 AM
Overall Posts Rated:
9797
Gyengébb csapatként formahátrányból gyakorlatilag esélytelenek voltunk ezen mit nem értesz? Hülyeség amit mondasz, persze a negyedben a bot vagy a zsír új csapatokat alázzák azok akiknek van már 15-20ezres fizetésű játékosok, csakhogy soha a büdös életben nem leszünk ekkora erőfölényben válogatott szinten. Itt mindennek klappolni kell, forma, ts, hozzáállás, taktika. Ha már egy kiesik (most forma), jelentősen csökkennek az esélyek. Senki sem fogta a formákra, csak le lett írva, hogy szarabbak mint a cseheknél.

This Post:
00
225657.764 in reply to 225657.763
Date: 11/6/2012 6:00:15 AM
Overall Posts Rated:
350350
Én mindent értek. Dzsevasz szerint baromság a felsorolt 5-6 komponens, amit fentebb írtam.
Azt viszont nem értettem minek erőlködni, ha úgy is bukta lesz a vége...

From: kaygee
This Post:
00
225657.765 in reply to 225657.757
Date: 11/6/2012 6:28:11 AM
Overall Posts Rated:
173173
No akkor.

Mindenkinek szól a címzés, nem szól senkinek sem személy szerint, de úgy gondolom, hogy megelőzendő azt, hogy ismételten elmenjen a fórum abba az irányba, ami azt bizonygatja, hogy a BB valamilyen cseh vagy lengyel licensz alapján működő privilégiummá vált volna, nem árt némi ismétlés.

A dolgok őssejtje ez a fórum (148651.1), amely 2010.06.28-án indult, és a 13. (!) szezonra vonatkozó választási kampány volt. Én úgy vettem részt ebben, hogy semmilyen posztom sem volt a válogatott mellett, sem scoutként sem pedig jelöltként. Érdemes végigmenni rajta, néhány dolgot kiemeltem a saját hozzászólásaimból (egyébként másokéban is sok tanulságos dolog van az akkori állapotokról).

(148651.107)

(148651.247)

(148651.280)

Egyáltalán nem akarok szőrszálhasogató lenni, de ebben a kampányban elhangzik néhány kulcsfontosságú elv már akkor is, lásd például a 18 évesek elkülönítését nagyválogatott és U21 között, a multiskillezés (a fiatal kori is!), a bentre jól támadó kinti játékos kérdése stb. Ezeket szerencsésen megkaptam később jelöltként, legfőképpen a legutóbbi kampány során, hogy ezek sosem léteztek. Én akkor alaposan odaléptem a kampányban, példának hoztam a saját csapatomat, a nevelt játékosaimat, kiemelve az irányítót (10683804) Miután 21 éves korában kaptam fikázást miatta félkészen, jelzem, hogy mikor kész játékos lett, a II.3-ból vele jutottam fel az első ligába a 15. szezonban (MVP szavazás 2. hely), az első ligában pedig a 16.-ban gólpasszkirály lett, pedig elég jó nevekből állt a társaság, akik között ezt elérte. Pedig mindössze sztár potja volt.

Ezt csak azért írom le, mert felettébb kísérteties, hogy az ott leírt dolgokból, elvekből csaknem 9 szezonnal később komoly eredmények köszönnek vissza, csak éppen nem a mi válogatottunknál. Pedig nézzetek meg a mostani cseh vagy lengyel válogatottat, a kulcsembereik bizony akkortájt kezdtek el edződni.

From: kaygee
This Post:
00
225657.766 in reply to 225657.764
Date: 11/6/2012 6:28:16 AM
Overall Posts Rated:
173173
Ebből két dolog a tanulság:

1. Úgy tűnik, hogy hiába beszélek szezonok óta, még mindig csak az jön vissza, hogy így a csehek, úgy a lengyelek, azta, micsoda titkok tudói lehetnek. Amikor viszont arra kerül a sor, hogy én kérek valamit, akkor privátban csak úgy dől vissza az okoskodás (nagy tisztelet a kivételeknek, többnyire az ő játékosaik alkotják a válogatottat, valamint a feltörekvő játékosok gerincét). Az edzésért pedig könyörögni kell. Persze már ha dől valami vissza (újabb U21-es scoutok nyilván tudják, hogy mi az, amiről beszélek, régebbiek pedig aztán főleg...). 1000 éves téma, csak néhány NT esélyes van egy adott posztra, ha azoknak a tulajai nem azt csinálják, amit kér az ember tőlük, akkor nem is megyünk előre. Két kérdés is felmerült bennem:

A. Miből adódik az, hogy pont nekem, aki a kapitány vagyok (még ha nem is a választott) nem lehet elhinni azt, hogy mit kell egy játékosnak edzeni ahhoz, hogy a keretbe kerüljön? Ha nekem nem, akkor mégis kinek?

B. Ha kérek valamit, és a válasz azzal kezdődik, hogy "jaj a csapatom" vagy pedig a "15k-t kereső 23 éves csodajátékosaim edzéséhez így és így fogom a válogatott játékos edzését hozzáigazítani", akkor miért éri a válogatottat egyáltalán bármilyen kritika? Egyáltalán bárkitől?

2. A közösségnek csak egy nagyon szűk magja elhivatott a válogatott iránt. Ha valamiben előttünk járnak mások, az a válogatott érdekek szem előtt tartása. Erre utalnak a cseh igazolások és társaik (a kifizetett milliókat is beleértve). Éppen ezért szégyen gyalázatnak tartok minden olyan kritikát, ami a válogatott játékosok átigazolásait, az értük kifizetett xxx összegeket taglalja, ugyanis pont azok a pozitívnak hozott példák az én és a team-em kritizálására, akik pont ezekkel az átigazolásokkal érik el azt, hogy a nevelés a válogatott elveknek megfelelően történjen.

UI-1: Nem feltétlenül tartozik a tárgyhoz, de ha már szóba került a zóna, és szóba kerültek a saját csapatnál megszerzett tapasztalatok, némi asszociáció egyszer jó régről, egyszer pedig a jelenből. Csak hogy semmiféle meccsmotor állítás vagy egyéb misztikus tényező ne befolyásolhassa a kiragadott példákat:

- A II.3. megnyert két bajnoki döntője a 15. szezonban: (32758852) (32758854) Nem látok egetrengető gondot 2 pontos erőltetése ellen játszva.

- Egy nemrégiben lejátszott meccs: (49729585)

Nem reménytelen a dolog.

Ja, és:

UI-2: A saját csapatommal kicsiben megcsináltam azt jó ég tudja hány szezonnal ezelőtt, amit szerintem a csehek és a lengyelek is csinálnak a benti támadással, lásd 15. szezon feljutása. Nem túl nagy dolog egyébként. Megvalósítható. Az akkori edzésrendszerben ráadásul még szezonokat be is kellett arra áldozni, hogy valaki egy fiatalt IR/DH-t benti poszton játszasson, de türelemmel lehetett eredménye. Igazság szerint ebben a mostani edzésrendszerben nem is biztos az, hogy erre több szezon áldozat kellene, mert a 2 pontos fejlődését elég sokminden támogatja, ami akkor még nem volt mindig így. Még csak nem is kellettek őrült keresetű játékosok gigamega pottal, pedig akkor még magasabb fizetések voltak a jellemzők.

UI-3: Akinek nem inge, ne vegye magára.

Uff, beszéltem...

This Post:
00
225657.767 in reply to 225657.1
Date: 11/6/2012 6:28:58 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ehhez mit szólnátok, ha bevezetnék itt is?

Nekem tetszene, pont múltkor mérgelődtem, hogy nem képesek 100-150k engedményt adni a feláras játékosból pedig leárazva megvettem volna az adott játékost.

Új piaci díj bevezetése

Úgy döntöttünk, hogy újra bevezetjük az ugyanarra a játékosra vonatkozó többszöri eladási kísérlethez tartozó díjat. Ennek az az oka, hogy a játékospiac el van árasztva olyan játékosokkal, akiknél a tulajdonos tényleges eladási szándék nélkül, azt remélve, hogy valaki félrekattint, vagy egy tapasztalatlan menedzser megveszi a játékosát, irreális kezdőárat ad meg.

A díj a következőképpen lesz kiszámítva:
1.eladási kísérlet - nincs díj
2. eladási kísérlet - a kezdőár 2%-a
3. eladási kísérlet - a kezdőár 4%-a
4. és minden további eladási kísérlet - a kezdőár 6%-a

A 10 000-es kezdőárnak továbbra sincs díja.

A játékos piacra helyezése előtt a rendszer jelezni fogja, ha ilyen díj kerül felszámításra!

This Post:
11
225657.768 in reply to 225657.756
Date: 11/6/2012 7:08:58 AM
Overall Posts Rated:
350350
Szerintem Te is láttál sok olyan játékost, aki nem születik jó helyre..
Csinálhatok én bármit, írhatok a tulajnak naponta 8-10 levelet, akkor se fogja kitenni az mvp/legenda potos szuper induló skilles playát. Inkább kirúgja. volt már rá példa, nem is egy :( vagy csak botul a csapat és bukjuk a játékost.
A munkálkodásom alatt legalább 6-8 ilyen eset volt már, így vesztetünk el 6-8 mvp / legenda potos játékost.
Tehetetlen voltam minden esetben.

A másik dolog: magas szintű edzőkérdés.
Sokaknak még egy nyominak mondható 5-ös edző megvétele is komoly anyagi gond, ad abszurdum lehetetlen vállalkozás amennyiben kezdőről van szó. Feltéve ha ő megtartaná a játékost edzésre, akkor sem tudunk semmit sem tenni.
Minden évben indítunk egy 3 szezonos bázisprogramot, (amivel felneveltünk egy generációt az u21-ig)
DE, kevés ilyen farmcsapatunk van és az a kevés nem tud úgy edzeni, hogy egyszerre jó legyen egy 18 évesnek is meg egy 20-21-nek az edzése..
Csote próbálkozott hasonlóval, de nem jött össze a dolog pl Várkonyi kimaradása az u21-ből talán emiatt volt.

Tehát kérdésem hogyan tudod összehangolni:
1. a tehetségek átvételét a megfelelő farmhoz? (itt jegyzem meg évente alig akad régi/ visszatérő centeres edző, mindig újakat kell keresnünk, hogy edzzen 18 évest)

2. ha több korosztály edződik, azok együttes edzését megoldani lemaradások/hátrányok nélkül?

illetve

3. mit kezdesz azzal, aki nem reagál a megkeresésre illetve kérés ellenére sem adja el a játékost, de mégsem tud hozzá megfelelő edzőt biztosítani?

Ezek a nagy kérdések, ezeket kéne áthidalnunk minden esetben a felzárkózás reményéért...

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 11/6/2012 7:10:42 AM

Advertisement