No akkor.
Mindenkinek szól a címzés, nem szól senkinek sem személy szerint, de úgy gondolom, hogy megelőzendő azt, hogy ismételten elmenjen a fórum abba az irányba, ami azt bizonygatja, hogy a BB valamilyen cseh vagy lengyel licensz alapján működő privilégiummá vált volna, nem árt némi ismétlés.
A dolgok őssejtje ez a fórum
(148651.1), amely 2010.06.28-án indult, és a 13. (!) szezonra vonatkozó választási kampány volt. Én úgy vettem részt ebben, hogy semmilyen posztom sem volt a válogatott mellett, sem scoutként sem pedig jelöltként. Érdemes végigmenni rajta, néhány dolgot kiemeltem a saját hozzászólásaimból (egyébként másokéban is sok tanulságos dolog van az akkori állapotokról).
(148651.107)(148651.247)(148651.280)Egyáltalán nem akarok szőrszálhasogató lenni, de ebben a kampányban elhangzik néhány kulcsfontosságú elv már akkor is, lásd például a 18 évesek elkülönítését nagyválogatott és U21 között, a multiskillezés (a fiatal kori is!), a bentre jól támadó kinti játékos kérdése stb. Ezeket szerencsésen megkaptam később jelöltként, legfőképpen a legutóbbi kampány során, hogy ezek sosem léteztek. Én akkor alaposan odaléptem a kampányban, példának hoztam a saját csapatomat, a nevelt játékosaimat, kiemelve az irányítót
(10683804) Miután 21 éves korában kaptam fikázást miatta félkészen, jelzem, hogy mikor kész játékos lett, a II.3-ból vele jutottam fel az első ligába a 15. szezonban (MVP szavazás 2. hely), az első ligában pedig a 16.-ban gólpasszkirály lett, pedig elég jó nevekből állt a társaság, akik között ezt elérte. Pedig mindössze sztár potja volt.
Ezt csak azért írom le, mert felettébb kísérteties, hogy az ott leírt dolgokból, elvekből csaknem 9 szezonnal később komoly eredmények köszönnek vissza, csak éppen nem a mi válogatottunknál. Pedig nézzetek meg a mostani cseh vagy lengyel válogatottat, a kulcsembereik bizony akkortájt kezdtek el edződni.