Nechcem byt zly, ale ked majster Slovenska v poslednych 2 sezonach nema v kadri jedineho Slovaka je to smutne
nuz do strategie kazdeho timu nevidime, asi sa mu nehodia do koncepcie. Ale skor je zarazajuce a pre mna prekvapujuce, ze ostatne kluby v extralige, ktore by teoreticky mali mat ambiciu ist na titul a do B3, nemaju zaujem. Je to asi dane tym, ze vela klubov tuto ambiciu nema. Co asi suvisi s poctom manazerov atd.
Ved si len zoberme pred sezonou:
PONIK (teraz predany za 2,2) siel pred 5 tyzdnami za 1,6M! Hrac, ktory bude este 6 sezon NT hrac s platom 120tis.!!!! Pre extraligu je to podla mna hrac s nizkym platom a ma ako prihravky, tak strelbu, tak obranu a aj inside skilly obstojne vo svetovom meradle, pre extraligu nadstandartne. Kolko PG/SG s platom 120tis. pobehuje po nasich extraligovych palubovkach v 27r?? Asi ani jeden.. Za 5 tyzdnov zarobil majitelovi len tak cca 300-400tis. To je teraz jeden priemerny podkosak (povedzme pre tim s ambiciou vyhrat pohar..)
DUBA (najdolezitejsi guard repre), ktory je najlepsim obranarom a asi najlepsim strelcom. Co viac by potreboval ambiciozny SK klub? Plat cca 160tis. je uz vyssi, ale to, co ponuka za ten plat, je podla mna vyhodne. Su v extralige guardi so 160k platom? Predany za 0,5M do Finska!!!! Guard, ktory by hral top SG aj v time vitaza B3..
Pred sezónou sa predávalo asi 6-8 SK hráčov, 2 sa mi podarilo umiestniť, aspoň že tých najperspektívnejších, ale o zvyšok záujem vôbec nebol. Ale to už pretrváva dlhšie. Naša extraligové kluby teda asi nemajú ambície a len to tu už dohrávajú, iné vysvetlenie nemám, lebo je nelogické podľa mňa nemať top hráčov s dobrými platmi..
1 BBB, 23 Leagues, 11 Tournaments, 3 Europe Titles (SVK), 2 World Bronzes (SVK), 2 Europe Bronzes (SVK,FRA), 48 Seasons NT coaching