Tylko kiedy po drafcie się do ciebie przez przypadek skaut odezwie, że sie interesują twoim graczem, to pierwszy wymóg to treniero lvl5. Nie będą czekać sezonu jak łaskawie uzbierasz na niego.
To będzie wyglądało na bunt ale:
jak nie uzbieram to co mi zrobią?

Ważne czy będzie lepszy od innych czy nie, a nie jakiego będę miał trenera.
Ktoś będzie miał 5 ale poświęci dwa treningi na kondycje a ja będę miał 4 z fitnesem i nie będę trenował kondycji więc mój skoczy więcej, ale skaut go nie weźmie bo nie był trenowany trenerem 5?
A nawet jak go nie weźmie - czym to grozi?

Dlaczego lvl5? Bo ktoś kiedyś liczył, że stosunek pensji do efektów jest najlepszy.
No właśnie...kto kiedy i gdzie? Wszyscy o tym mówią, nikt tego nie pokazał, zupełnie jak z tym Yeti, dużo o nim mówią...
Jeśli ktoś ma link bardzo proszę
ja mam taki:
http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thread=78242&m=1
tutaj mamy opis treningu z poziomem 9/10 (obecna 5)i w w jednym miejscu idzie tak:
Outside Shooting
SG:
Trains JR @ 2-3 weeks
Trains JS @ 4-6 weeks
Trains DV @ 7-8 weeks
Trains HN @ 7-8 weeks
With level 7 trainer: -
a więc coś jakby obecny poziom 3,5Trains JR @ 2-3 weeks
Trains JS @ 4-6 weeks
Trains DV @ 8-9 weeks
Trains HN @ 8-9 weeks
i co wy na to?
brak różnicy w głównym skillu, brak różnicy w pobocznym, tylko te dwa ostatnie - jeden tydzień różnicy na przestrzeni prawie całego sezonu!
i to gdy trenujemy jedną pozycję, gdyby były trenowane dwie różnica byłaby jeszcze mniejsza!
z tej rozpiski wynika ze nie ma prawie nie ma różnicy między levelem 3,5 a 4,5-5 (założyłem że obecne poziomy są po prostu dwa razy niższe niż te wcześniejsze - to ładnie pasuje)
Jeśli ktoś ma inne dane proszę o link.