BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Mistrzostwa Europy - sezon 49

[NT] Mistrzostwa Europy - sezon 49

Set priority
Show messages by
This Post:
11
303722.74 in reply to 303722.73
Date: 5/29/2020 4:26:36 PM
Overall Posts Rated:
538538
Litwa 72-93 Polska(55544)
Jesteśmy w finale mistrzostw Europy. Ostatnio dokonaliśmy tego w 43 sezonie ulegając ostatecznie Hiszpanii 67-93 mecz ten pamięta Edward Karchut (dziś zdobył 17pkt 10zbiórek). Oby historia się nie powtórzyła a bardziej przypominało to co mieliśmy w 39 sezonie gdy w finale pokonalismy Hiszpanów 67-59.

Wracamy do meczu, podejmowaliśmy Litwinów których prowadzi nasz rodak kozlik ale nie było taryfy ulogowej tym spowodowanej. Nasi rywale mieli za sobą bardzo trudny sezon pokonując między innymi Turcję, Holandię, Łotwę, Chorwatów, a na sam koniec Francję i Niemców. Nie starczyło im ewidentnie sił na walkę z nami i już w drugiej kwarcie odskoczyliśmy i było po meczu. taktycznie rywale zagrali dość nietypową strategią i o ile w obronie zagrali dość przewidywalnie ale i skutecznie (trafione przewidywanie meczowe) o tyle w ataku nie zagrali Motion (co dało im zwyciestwo z Francją) a wybrali wolniejszy Princeton. My natomiast zaatakowaliśmy pod kosz dajac wykazać się Edwardowi Karchut oraz Ambrożemu Pajda którego każdy z was może teraz kupić o ile ma wolne środki. Ofensywnie zagraliśmy doskonale trafiając 47% rzutów choć trafilismy marne 57% osobistych. W obronie również doskonale i zatrzymaliśmy Litwinów na 37% z gry a na dodatek zdominowaliśmy deski 60-28 i zebraliśmy aż 21 piłek na tablicy rywali. Stanisław Zelmańsk również mógł pochwalić się doublem po tym meczu 11pkt 11 zb nie smak można mieć po tym spotkaniu jednak z powodu osobistych, dużej liczby strat oraz ofensywnej gry Sienko i Krakowieckiego ale tak naprawdę trzeba już koncentrować się i analizować rywala gdyż w poniedziałek wielki finał.

Drugim z finalistów jest Hiszpania która pokonała Holendrów pomimo że ci ustawili strefę 1-3-1 oraz przewidzieli ich atak z dystansu. To nie zatrzymało amigo którzy 39% zza łuku a łącznie byli 49% z gry. Na deskach remis ale Holendrzy byli bardzo niecelni 35% z gry i 0/15 zza łuku i nadrabiali wszystko celnymi osobistymi których mieli aż 36. Udało im się za faule zdjąć Cesc Saletas oraz prawie pozbyc się Carlos "El Prusés" Ozores który miał ich 5 ale nawet to nie odmieniło losu meczu.

Widzimy się już w poniedziałek i bądzcie z nami gdyż miejmy nadzieję po 10 sezonach znów wzniesiemy złoty puchar.
GO POLAND!

This Post:
11
303722.76 in reply to 303722.75
Date: 6/1/2020 8:06:27 AM
Overall Posts Rated:
2222
Ah no idealnie to weszło tylko kibiców na meczu coś nie ma

Wydaje się że wygrana nie zagrożona

This Post:
00
303722.77 in reply to 303722.75
Date: 6/1/2020 8:06:28 AM
Overall Posts Rated:
2222
Ah no idealnie to weszło tylko kibiców na meczu coś nie ma

Wydaje się że wygrana nie zagrożona

From: Campos

This Post:
11
303722.78 in reply to 303722.75
Date: 6/1/2020 8:28:38 AM
CampoLeony
II.3
Overall Posts Rated:
832832
Second Team:
CampoLeons
Geniusz Sztukera!

Gdzie są hejterzy tzn. Banany Sztukera?! 🤪

Gratulacje! 💪🏿

This Post:
11
303722.79 in reply to 303722.78
Date: 6/1/2020 9:19:25 AM
Fragmin Team
IV.12
Overall Posts Rated:
11191119
Graty! :)

This Post:
11
303722.80 in reply to 303722.79
Date: 6/2/2020 4:58:26 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10051005
Gratulacje :)

From: Amholen

This Post:
11
303722.81 in reply to 303722.80
Date: 6/2/2020 5:36:10 PM
Overall Posts Rated:
2828
Gratki - kawał dobrej roboty

This Post:
44
303722.82 in reply to 303722.73
Date: 6/3/2020 10:10:11 AM
SUMY DEVILS
III.3
Overall Posts Rated:
13491349
Gratulacje!

From: Sztuker

This Post:
44
303722.83 in reply to 303722.75
Date: 6/3/2020 3:17:38 PM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
13101310
Second Team:
Szerszony II
Udało się!!!

W końcu, po 10. sezonach i trzeci raz w historii, jesteśmy Mistrzami Europy!

Ale od początku. Nie ukrywam, przed pojedynkiem z Litwinami miałem drobne obawy... formy były całkiem ok, ale Litwini na papierze mieli lepsze. Poza tym, po raz kolejny spadł Garboliński, a ważni zawodnicy mimo dobrych minut nie popisali się formami (Krystyniak, Krosman, Płotka). Gdyby formy były równiejsze, na pewno ryzykowałbym granie Normala - co okazałoby się w końcowym rozrachunku bardzo słuszne.
Ostatecznie postawiłem na grę spod kosza i brak typowania licząc, że Kozlik jednak nie zagra pod kosz obawiając się naszych form w pomalowanym. Dodatkowo, jako piątego wysokiego pozwoliłem sobie powołać Przemka Bodnara do rotacji na PF/C. Mimo trafionego 1xGDP przez polsko-litewskiego Selekcjonera, mecz był prawie od początku pod naszą kontrolą i Litwini nie byli w stanie się przeciwstawić naszemu nagromadzonemu entuzjazmowi wraz z HCA i wygraliśmy 93-72 (55544). Obawy okazały się zupełnie niesłuszne.

Patrząc na mecz Hiszpanii z Holandią były u mnie drobne nadzieje na to, że może Holendrzy znowu zaskoczą całą Europę i wygrają nie będąc faworytem? Ostatecznie CT w ostatnim meczu grupowym osłabiło ich na tyle, że Hiszpanie normalnym nastawieniem bez większych problemów poradzili sobie z Holendrami (55545). W związku z różnicą nastawień w meczach Półfinałowych, na czacie meczowym z Litwą pojawiły się głosy niezadowolenia Kibiców, że powinniśmy iść o pełną pulę, bo druga taka sytuacja może się nie powtórzyć...

Na drugi dzień zacząłem myśleć o taktyce i wiedziałem, że granie spod kosza przez nas jest zbyt oczywiste, ale nie widziałem alternatywy, lecz mimo to nie chciałem grać półśrodkami... patrząc na oba mecze Półfinałowe widziałem różnicę w zbiórkach, którą pewnie Hiszpanie będą chcieli trochę zmniejszyć grając m.in. pod kosz. Poza tym, po analizie składu i wcześniej granych meczów przez Hiszpanów widać było, że w Półfinale kompletnie się nie przyłożyli, bo to co mieli w zanadrzu chcieli zostawić na Finał w ramach zaskoczenia. Okazało się, że najlepsi zawodnicy pod grę spod kosza: Sans, Salvany, Sanchez czy dobrze znany w PLK - Clusa są w sprawnych formach i szkoda by było tego nie wykorzystać. Ponadto patrząc na wysokich, którzy pojawili się na TL można było oczekiwać, że raczej wcisną LI niż LP - nie mniej, postanowiłem wcisnąć chociaż typowanie spod kosza.

Później zaczęło się kombinowanie w ataku i wpadł mi pomysł do głowy, że możemy zagrać trzema guardami w S5. Pomysł nie wydawał się wcale tak szalony na jakiego wygląda - trzej obrońcy nadający się do gry z obwodu byli w najlepszych formach (Barczuk, Listkowski, Rełko). Garboliński już tak spadł w ID, że wystawianie na SF Rełko, nie pogorszy jakoś bardzo mocno naszego zespołowego ID, a w razie nie trafionego GDP mamy w razie czego sporo OD na każdej pozycji, więc nie bolałaby nas pomyłka w GDP, z kolei gdybyśmy trafili, to pomoże nam się bronić przed potężnymi IS u hiszpańskich obrońców.
W niedzielę mogłem jeszcze bez straty entuzjazmu powołać jeszcze jednego zawodnika i z trójki zawodników obwodowych - Szmyd, Ryznar, Chodara - padło na tego pierwszego, który jednocześnie zanotował debiut grając jako rezerwa PG. Na ławie poza tym wylądowali - nominalny SF - Pajda oraz GOAT - Garboliński.

Okazało się, że plan wyszedł perfekcyjnie i reszta jest historią! (55613)

Dziękuję Wszystkim za gratulacje, ale jest to nasz wspólny sukces! Największa zasługa dla Wszystkich Menadżerów, którzy trenują Kadrowiczów i tych co są blisko Kadry, dzięki Nim Kadra wygląda obiecująco i poziom stale się podnosi. Jeszcze sporo pracy przed Nami, ale zmierzamy w dobrym kierunku.
Podziękowania także dla Sztabu i grupy wsparcia z WhatsAppa, Kibiców i wszystkich kręcących się wokół NT!
Kolejny przystanek - Mistrzostwa Świata, oby udało się wywalczyć jakiś medal!

OG.
This Post:
55
303722.84 in reply to 303722.83
Date: 6/3/2020 3:34:21 PM
Overall Posts Rated:
538538

Nastały nowe lepsze czasy dla naszej NT z racji tego czas na nową kadrę, nowego Sztukera i nowy ja i moje nowe zapowiedzi meczowe.
Miss Hiszpanii gdyż pokonaliśmy Hiszpanów.
(https://i.imgur.com/am0c6t9.jpg?1)

Last edited by Szerszeń Robert at 6/3/2020 3:35:11 PM

Advertisement