Csak a vicc kedvéért, levontam az edző bérét a haszonból. Három szezon az 42 hét (felejtsük el a fizunövekedést, vagyok ennyire nagylelkű). 42*15k= 630k. Ezt vonjuk le a 6-900k haszonból? Hát ennél a stadion tuti többet hoz.
Egyébként épp te róttad fel pár kommenttel ezelőtt, hogy túl feketén-fehéren látom/látjuk ezt a dolgot. Leírom utoljára: nem mondtam, hogy ne eddzen az ember, sőt! Csak ne ész nélkül. Amúgy igaz, nem mindegy, mikor költöd a stadionra a pénzt, de pont te mondtad, hogy 300k-t elköltesz a játékosokra, fillérekért veszel edzőt és ugye még így is nyereséges a negyedosztály. Akkor miért ne költse stadionra a többi pénzt? Mi másra költse? Tudtommal nem kamatozik a félretett pénz, tehát nem éri meg gyűjtögetni, legalábbis kezdetben. A stadion meg legalább pénzt hoz. Ha nem is az első szezonban, de utána mindenképp. Pont a te stadionod a legjobb példa, ha jól számolom 130k körüli jegybevételed lehet, az előtted lévő csapatnak meg 50-60k-val kevesebb. Pont ezért tudsz olyan csapatot tartani, amilyen van neked. Aki a listavezető nálatok, annak van meccsenként 65k bevétele és mellé egy 165k-s kerete. Ő pl hova tud fejlődni? Mármint miből? Bezzeg ha lenne csak kétszer akkora stadionja...
Amúgy mi ugyanazt mondjuk, szóval nem is értem, min vitatkozunk. Csak te az edzést emeled ki, én meg a stadiont, mindkettő fontos, mindkettő kell. Te azt mondod, hogy eddzenek és mellette építsenek stadiont, én meg azt, hogy építsenek stadiont és mellette eddzenek is. Ugyanarról beszélünk. Én régen is csak azért emeltem fel a szavam, hogy ne edzessünk (illetve inkább ne edzessenek a stábtagok) újonc, negyedosztályú csapatokkal válogatottnak. Vagy ha már edzetnek, akkor legalább építtessenek mellette stadiont, hogy legyen miből eltartani azt a játékost.
A struccpolitikáról meg annyit, hogy sok csapat került már olyan helyzetbe (neves, ismert menedzserek is, fentebb is van rá példa), hogy nem fejlesztették időben a stadionjukat, utána meg a csapat fenntartása elvitt minden pénzt és nem jutott már fejlesztésre. Ilyenkor jön a visszalépés, kiesés, stadion ekkori építése és utána visszajutás, ezek elvesznek 2-3 szezonnyi időt is akár alsóbb ligában. Ha valaki az elején fejleszt stadiont, ezt a kellemetlen időszakot kerüli el.
A szintlépéseket egyébként én is alig várom, de jobb úgy várni, hogy tudom, jövőre is el fogom tudni tartani az edzettemet és nem azon kell gondolkoznom, hogy kit adjak el (értsd: cseréljek olcsóbbra) jövőre, hogy a fiatalomat meg tudjam tartani.
Amúgy nem kell pm-be menni, van egy Pénz beszél nevű topik, azt legalább nem offoljuk, meg oda úgy is csak az néz be, akit érdekel a téma.
Last edited by LA-Charlie50 at 10/27/2013 6:04:24 PM
Don't feed the troll