Zsumowanie skilli, ale z różna waga (nei wiem jaką) w zależności od pozycji zawodnika (np. podania u PG x 3, a C x 0,5)
Przemnożenie przez współczynniki formy i kondycji
Przemnożenie przez kolejne współczynniki w zalezności od taktyk, grasz LI - rzuty z bliska x1,2, rzuty z dystansu x0,8.(To się da łatwo określić - przy porządnej formie trzeba zagrać na normalu dwa meczu u siebie lub na wyjeździe - raz base offense a raz LI tą sama piątka zawodników licząc na to że zaden nie spadnie i porównać wartości w ocenach meczowych)
Podobnie dla taktyk w obronie.
Mnożenie przez współczynniki entuzjamu, nastawienia i hali itp.
Podsumowanie punktacji i wygenerowanie końcowego wyniku
Mając gotowy wynik silnik "robi" z niego mniej lub bardziej emocjonujący film w którym bywają zaskakujące zwroty akcji.
Oczywiście kilka rzeczy mogłem pominąc, ale tak to mnie więcej wygląda moim zdaniem.
I kilka przesłanek za tym stoi, jak choćby ten mecz gdzie tragiczna płynność przeciwko zdumiewającej obronie na dystansie wygenerowała ledwie 15 strat
(32962233).
Silnik wygenerowął prawidłowo wysoki wynik, jednak algorytm generujacy nasz film zwany meczem nie poradził sobie najlepiej i zadowolił sie niską skutecznością słabszej drużyny zamiast obok słabej skuteczności również ogromną ilością strat.
p.s. widzę że w tym meczu już więcej strat miała drużyna z tragiczną płynnoscią przeciwko żałosnej obronie
Last edited by darkonza at 6/28/2011 12:33:21 PM