BuzzerBeater Forums

BB Poland > czik cziak on de najt, akt piąty

czik cziak on de najt, akt piąty (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
167128.731 in reply to 167128.730
Date: 4/28/2011 3:25:44 AM
Overall Posts Rated:
9494
Visca el barca!! :):)

I kto tu teraz beczy? Oczywiście, że Kristina i prawdziwi kibice Realu!!! :D

Jazda Barca!!!! Od kołyski, aż pod grób j**** Real!

This Post:
00
167128.732 in reply to 167128.731
Date: 4/28/2011 3:48:22 AM
Overall Posts Rated:
3737
Fajny mecz. :) A Messi ograłby Maradonę jedną nogą. :P

From: Fatulek
This Post:
00
167128.736 in reply to 167128.735
Date: 4/28/2011 6:40:23 AM
Overall Posts Rated:
33
A ja uważam że cały ten lament nad brutalnym faulem Pepe jest przesadzony deczko. Problemem nie jest brutalność Realu, ale płaczliwość Barcelony. Tak jak powiedział bodajże Adebayor w wywiadzie, po prostu nie da się grać z drużyną która kładzie się przy KAŻDYM kontakcie z rywalem... Pepe to świr wiadomo, ale to nie był z pewnością faul na czerwoną kartkę, w powtórce i zbliżeniu widać, że ta jego "wyprostowana noga" prześlizgneła się tylko po nodze Alvesa, no ale dobrze zagrana sytuiacja i sędzia dał czerwo. A powinien moim zdaniem dać max zołtą , wiadomo że czerwona ustawiła mecz i ten rajd ( faktycznie ładny dla oka ) Messiego nie był niczym nadzwyczajnym, bo obrona była już rozmontowana, daleko od siebie ustawieni i wjechał jak w masło. Mnie bardziej zastanawia jak to się stało że ten affelay tak po prostu sie rozpedzil dośrodkowal i messi strzelił z bliska... Marcelo przecież grał dobre zawody.. szok .. Żałuje tylko że Real tak naprawdę już szans wielkich nie ma. Pójdą ofensywnie w rewanżu, obrona troche przemeblowana w końcu się pomyli przy którymś z "wonder" passów xaviego i pozamiatane. Na szczęscie w finale będzie czekał przedstawicieli mojego typu piłki czyli angielskiej i powalczy z płaczkami z Barcelony ;) hehe. Choć nie wiem jakie ma szanse...

From: majkel

This Post:
00
167128.737 in reply to 167128.736
Date: 4/28/2011 6:47:11 AM
Blaugrana Starachowice
IV.18
Overall Posts Rated:
9898
Zapewniam Cię, że Real w rewanżu nie pójdzie ofensywnie :P

This Post:
00
167128.738 in reply to 167128.736
Date: 4/28/2011 6:57:05 AM
Overall Posts Rated:
12061206
ale to nie był z pewnością faul na czerwoną kartkę, w powtórce i zbliżeniu widać, że ta jego "wyprostowana noga" prześlizgneła się tylko po nodze Alvesa
To że czysto nie trafił to nie jest argument. Jeśli za agresywne zagrania, które nie złamią nogi rywalowi, nie będzie czerwonych kartek, to będzie zachęta do takich zachowań. I co sezon będzie więcej Witselów i Wasylów.
Na tej zasadzie jak jeden zawodnik uderzy sierpowym drugiego, ale czysto nie trafi, to też powinna być żółta a nie czerwona ;-)

A co do meczu. Nie kibicuję zagranicznym drużynom, chociaż zwykle mam kogoś, komu lekko sprzyjam. Najczęściej jest to słabszy lub mniejszy, skazany na pożarcie. A jeśli obaj rywale mają zbliżony potencjał to temu, kto ładniej gra, ewentualnie jakie prezentuje podejście poza boiskiem - mniej pyskuje, kozakuje, itd.
Dlatego lekko sprzyjałem przed meczem Barcelonie - bo potencjał zbliżony, ale gra ładniej dla oka.
Ale w tym meczu nie grała ładnie. Dlatego w rewanżu będę kibicował dużo słabszemu ;-) A więc Realowi ;-)

From: Fatulek

This Post:
00
167128.739 in reply to 167128.737
Date: 4/28/2011 6:57:58 AM
Overall Posts Rated:
33
No w sumie tak by logika nakazywała.. Ale jeśli tak jak mowisz znowu będą się bronić przez większość czasu, to jak odrobią te dwie bramki?

Last edited by Fatulek at 4/28/2011 7:00:34 AM

From: lipiluk

This Post:
00
167128.740 in reply to 167128.736
Date: 4/28/2011 7:03:43 AM
Overall Posts Rated:
1010
A jakby złamał Alvesowi nogę w X miejscach to by się należała czerwona kartka? Takie zachowanie to powinno być z góry nagradzane czerwoną kartką plus danie jeszcze z 5 meczy odpoczynku na przemyślenie co on mógł zrobić przeciwnikowi.

From: majkel

This Post:
11
167128.741 in reply to 167128.739
Date: 4/28/2011 7:11:14 AM
Blaugrana Starachowice
IV.18
Overall Posts Rated:
9898
Mourihno już się pogodził z porażką a w życiu nie zaryzykuje otwartej gry mając w pamięci listopadową manitę. Teraz woli uprawiać te swoje gierki z których jest znany. Dla mnie Mourihno jako trener jest totalnym zerem.
Oto co Big One sądzi o rywalizacji z Barceloną w LM.
No cóż Real sięgnął dna zatrudniając takiego trenera ale to już nie mój problem ;)

Czy Real Madryt został wyeliminowany z finału Ligi Mistrzów?
Tak. Pojedziemy tam z dumą, z szacunkiem do naszego świata, którym jest futbol. Czasami odczuwam wstręt do życia w tym świecie i zarabiania na życie w tym świecie, ale to nasz świat. Musimy pojechać tam z dumą. Bez Pepe, który nic nie zrobił, bez Ramosa, który nic nie zrobił, bez trenera, który nie będzie mógł zasiąść na ławce. To rezultat, który jest praktycznie niemożliwy do odrobienia. Jeśli przypadkiem strzelimy gola przed Barceloną i dwumecz będzie bardziej otwarty, to znowu nas zabiją. Znowu nas zabiją. Dziś pokazano nam, że nie mamy żadnych możliwości, żadnych. Moje pytanie brzmi: dlaczego? Dlaczego nie pozwala się innym drużynom grać przeciwko Barcelonie? Dlaczego się nie pozwala? Jeśli są lepsi, to wygrają. Po co to wszystko? Nie rozumiem tego.

Advertisement