BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Választási vitafórum

Választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
199985.73 in reply to 199985.68
Date: 11/3/2011 5:26:49 AM
Overall Posts Rated:
190190
Én is ráébredtem már, hogy van egy ilyesfajta súlyozott edzéselképzelésem. A hangsúly a passzolás korábban a támadóhullám növelése miatt volt, valamint főként a belső emberek dobóhelyzeteinek kialakítása miatt. Ha scoutként folytatom, ebben mindenképp kell egy szemléletváltást végrehajtanom, mert szerintem csökkent a szerepe a passzolásnak a labdavezetés/technika páros szerepének növekedésével. A következőt gondolom erről: U21-re talán egy kicsit egyszerűbb, és eredményesebb egy bentre fókuszáló csapatot összehozni, miért mondom ezt: U21-re annyira még nem jellemző a centerek kiegészítő képességeit edzeni, főként a 3 főskill fejlődik, így viszonylag magas szintet érnek el, a 2 pontos is. Ellenben a hátvédeknél a fejlesztendő képességek száma 6, amelyből az OD-t mindenki fejleszti, 13-14-15-ös szintre. Van példánk most is olyan DH-ra, aki csak a TD-DT-OD hármast kapta, alacsony labdavezetéssel és technikával áll, nehezen fog helyzetbe kerülni a magas dobásával, plusz még a jó védő is szemben van vele, sokkal nehezebben valósítható meg az eredményes kinti támadás. Egy magas passzolású irányító helyzetet tud(ott) teremteni, mind kint, mint bent, és egy 2 pontosra tenyésztett centerrel sikereket inkább lehet elérni.
Ennek ellenére kétpólusú csapatra van szükség,vagy ultramódon megerősített egypólusúra, én a kétpólusút támogatom, mehessünk kintre és bentre is.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
199985.74 in reply to 199985.71
Date: 11/3/2011 5:28:08 AM
Overall Posts Rated:
411411
Mennyire kapitányi döntéssel lennének irányítva a nevelések? Inkább a scoutok (ha lesznek továbbra is) feladata és személyi döntése vagy közös beleszólok a dologba vagy konkrét tervet adok és azt kövessétek elv lesz?

Köszönöm ezt a megfogalmazást, én is gondolkodtam ezen a kérdéssen! Eddig nálam legalábbis 18-20 éves korig a kapitány egyáltalán nem szólt bele a nevelésbe, vagy csak minimális 1-2 esetben. Szabad kezet kaptam, és eddig nem kaptam olyan kritikát, hogy rosszul végezném a dolgomat. Egész jó generációk nevelődnek most is. A 21 évesekről is kikérte a kapitány a véleményemet, elmondtam, hogy kit milyen irányba edzettnék és, és utána ő döntött arról, megfelel-e neki vagy sem. Többnyire egy rugóra járt az agyunk eddig. Azt olvastam Wolwerinétől, hogy ez maradna így.

Pörkölttől kérdezem, hogy ezt te hogy terveznéd, mert mintha olvastam volna valami hasonlót (ne haragudj ha nem, rossz a rövid távú memóriám meg 20 fele kell figyelnem a melóba is és otthon is + draft szezon stb.), hogy megadnád nekünk, hogy kit milyen irányba edzenél 18 éves kortól. Ezt pontosan hogy gondolod megvalósítani, valami ha kérhetem pár mondatban fejtsd ki ezt a pontot kicsit bővebben. Mint scout szeretném tisztán látni a leendő helyzetemet, szerepemet ha téged választanak meg.

2. U21játékosok és utánpótlás játékosok nevelésének koordinálása.

This Post:
00
199985.75 in reply to 199985.69
Date: 11/3/2011 5:32:08 AM
Győr Vikings
II.1
Overall Posts Rated:
5656
Számítanék továbbra is az eddigi scoutokra, illetve, Gila írta, hogy vállalna scout pozíciót, a centerekkel őt foglalkoztatnám.
(Wolwerine:igen, vállalnám. :))

Az idővel kapcsolatban:napi fél-1 órát, vagy még többet is foglalkozom a játékkal, ez az idő csak nőne, ha megválasztanának.

"Tökös" típus vagyok, ha kell kockáztatok.Igazán nagy sikereket csak így lehet elérni.Felelősséget vállalok a hibákért is.

A neveléssel kapcsolatban azt mondanám, hogy kapitányi és scout döntések befolyásolnák az edzést.

@vendabal:
A cél természetesen felülmúlni az eddigi sikereket.
Angolul tudok remekül, a németem egy kicsit döcögősebb.

This Post:
00
199985.76 in reply to 199985.73
Date: 11/3/2011 5:32:16 AM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Nekem pont a belső támadás gyanánt jutott eszembe olyan IR, akinek a felső 6-ból csak az alsó 4 lenne edzve (ez jól megfogalmaztam :D), szóval a lényeg, hogy dobóskillek nélkül, de erős védekezéssel és labdakezelési skillekkel (technika, labdavezetés, passzolás). Erről mit gondolsz?

This Post:
00
199985.77 in reply to 199985.68
Date: 11/3/2011 5:37:28 AM
Overall Posts Rated:
190190
U21-nagyválogatott: irányítóposzton ez kardinális kérdés volt számomra mindig, hogyan eddzük az MVP+ tehetségű ifiket. Hátvédeknél meg kell maradnia a multizhatóság esélyének. Próbáltam mindig olyan irányba terelni az ilyen típusú játékosokat, hogy magasabb dobóképességei legyenek, alacsonyabb passzolás mellett(lásd Aponyi). Hátvédeknél egyébként is ennek kell megvalósulnia, a skillek párhuzamos fejlesztését, láthattuk például Győzőnél, hogy mekkora kínszenvedés volt a dobásait fejleszteni a végén. Kommunikáció: gondolom, ha meglátsz egy játékost, te is azon agyalsz, mit lehetne belőle kihozni. Én is. Ezeket az elképzeléseket pedig meg lehet beszélni, esetleg alakítani rajta. Az U21 merítési területe nagyobb, ezért rugalmasabbak lehetünk sok szempontból, mint a nagyválogatott.

Milyen irányba vinni a válogatottat: pont most volt egy ilyen eset, Skaliczki került ki most az U21-ből. Magas 2 pontos és lepattanó, viszonylag alacsony védekezés, és jó kiegek. Azt írtátok, belülre kell edzeni. Nem lehetne már 22 évesen tempódobást, 1-1-t külső defet adni neki? A belső védekezésén meg később húzni, esetleg lép a külsőtől! Ilyen ötletek néha eszembe jutnak. Sajnos a nagy centerek eltarthatatlansága miatt ilyeneket fontolóra kell venni.

This Post:
00
199985.78 in reply to 199985.73
Date: 11/3/2011 5:38:39 AM
Overall Posts Rated:
411411
A mostani bajnok generációnál voltak kiegek, edzve a dh-k nál. Sajnos azt kell mondanom, az idei generációba konpromisszumot kellett hoznom, vagy nem lesznek dobó védekező játékosaink DH posztra, vagy nem lesznek kiegek. ha lenne kieg, akkor 13-as főképessségekkel kitörölhetjük a valagunkat. jeleztem már szezon elején, hogy a jelenlegi u21-es generációval ez lesz a szitu. mivel látható volt már régebben, hogy ez a csapat bentre impotens lesz, próbáltam rámenni a megfelelő (14 kv) védekezéssre és ez mellett minél magasabb dobásokra. Így is akadt olyan, aki már 2 hete 1:1 edzést kap, de ennél többet nem tudtam kihozni ebből a generációból. A kiegek edzetése a kapitányra marad, ez még talán a jobbik eset, mert így a formákra könnyebb figyelni.

Nekem szakmai szemmel nincs gondom azzal, hogy a passzolás előtérbe van helyezve bizonyos embereknél. Ezen nem kell változtatni. Krustev vagy Nyúl nélkül sehova se jutott volna az előző keret, és Gondából se lesz sose pontkirály. azt kell okosan felmérni, hogy max 3-4 ilyen játékost kell nevelni korosztályonként, és akkor marad még 15-20 jelölt akit más irányba edzhetünk IR-be. Nekem tetszik az edzés rendszered és a munkád, lehet még van hol tökéletesíteni, (de ezt nem én fogom neked elmondani mert sokkal okosabb vagy nálam ilyen téren), de ez rám tutira 2x jobban elmondható, még csak 3 szezon óta scoutolok ha jól emlékszem (nem számolom).

This Post:
00
199985.79 in reply to 199985.72
Date: 11/3/2011 5:40:12 AM
Overall Posts Rated:
88
Ezt már rég meg akartam kérdezni csak most jutottam el idájig,hogy megkérdezem.
Ez a kinti fórum hol van? Vagy csak Staff és NT edző láthatja?

This Post:
00
199985.80 in reply to 199985.77
Date: 11/3/2011 5:43:36 AM
Overall Posts Rated:
411411
Milyen irányba vinni a válogatottat: pont most volt egy ilyen eset, Skaliczki került ki most az U21-ből. Magas 2 pontos és lepattanó, viszonylag alacsony védekezés, és jó kiegek. Azt írtátok, belülre kell edzeni. Nem lehetne már 22 évesen tempódobást, 1-1-t külső defet adni neki? A belső védekezésén meg később húzni, esetleg lép a külsőtől! Ilyen ötletek néha eszembe jutnak. Sajnos a nagy centerek eltarthatatlansága miatt ilyeneket fontolóra kell venni.

Hatalmas ötlet, Aczélnál fog megvalósúlni, a külső defet valószínűleg kihagyva.

This Post:
00
199985.81 in reply to 199985.79
Date: 11/3/2011 5:45:15 AM
This Post:
22
199985.82 in reply to 199985.78
Date: 11/3/2011 5:46:13 AM
Overall Posts Rated:
190190
Az az érdekes, hogy kicsit a cross-training miatti csökkenő edzéssel még inkább csökken a repertoárunk.

Nyúl meg Krústev nagyon keményre sikeredett, de az előző generáció kiemelkedően jó volt. Most is van irányító aki viszonylag magas dobásokkal érkezik, de nagyon 10-11 fölé vinni nem lehet mindkettőt, mert az már védekezés/passzolás rovására megy. Lesz egyébként minden korosztályban ilyen, kérdéses mire jutunk vele.

This Post:
00
199985.83 in reply to 199985.82
Date: 11/3/2011 5:47:46 AM
Overall Posts Rated:
411411
idén nem tennék be két ilyent a keretbe az fix.

Advertisement