Én is ráébredtem már, hogy van egy ilyesfajta súlyozott edzéselképzelésem. A hangsúly a passzolás korábban a támadóhullám növelése miatt volt, valamint főként a belső emberek dobóhelyzeteinek kialakítása miatt. Ha scoutként folytatom, ebben mindenképp kell egy szemléletváltást végrehajtanom, mert szerintem csökkent a szerepe a passzolásnak a labdavezetés/technika páros szerepének növekedésével. A következőt gondolom erről: U21-re talán egy kicsit egyszerűbb, és eredményesebb egy bentre fókuszáló csapatot összehozni, miért mondom ezt: U21-re annyira még nem jellemző a centerek kiegészítő képességeit edzeni, főként a 3 főskill fejlődik, így viszonylag magas szintet érnek el, a 2 pontos is. Ellenben a hátvédeknél a fejlesztendő képességek száma 6, amelyből az OD-t mindenki fejleszti, 13-14-15-ös szintre. Van példánk most is olyan DH-ra, aki csak a TD-DT-OD hármast kapta, alacsony labdavezetéssel és technikával áll, nehezen fog helyzetbe kerülni a magas dobásával, plusz még a jó védő is szemben van vele, sokkal nehezebben valósítható meg az eredményes kinti támadás. Egy magas passzolású irányító helyzetet tud(ott) teremteni, mind kint, mint bent, és egy 2 pontosra tenyésztett centerrel sikereket inkább lehet elérni.
Ennek ellenére kétpólusú csapatra van szükség,vagy ultramódon megerősített egypólusúra, én a kétpólusút támogatom, mehessünk kintre és bentre is.
Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!