Ukraina vs. Scotland 76 - 85 (79517) -9Програли на виїзді Шотландцям. Причин поразки декілька про них нижче.
1) Грали напівпусту розстановку, де АЗ і ЛФ були пустими слотами.
Дедечко - Пуста - Пуста - Наконечний - Кривий
Яцик - Пуста - Пуста - Гладченко - Бодякін
я дуже хотів подивитися як система розкине хвилини між Чернюком, Беньо, Кучеревським та Леончуком.
Подивився, ок, Беньо гарно на пару з Кучеревським зіграли, що в атаці що в захисті, але дуже сильно Беньо програв підбір, на жаль. Леончук досить добре зіграв. Але я бачу що зарано ще Беньо напевно грати в основі, краще віддати перевагу досвідченому Кучеревськомую, а Беньо в той час награвати на заміні і набивати йому досвід там.
Було б краще поставити пусту РЗ-АЗ, щоб той Дедечко, який провалився, може не відіграв би аж 40 хвилин і як наслідок інші гравці би кидали і забили більше очок...
2) експеримент з тактикою атаки:
На команді я дуже часто граю ретельний розіграш з двома блокерами, і що я бачу, що при цій атаці, блокери мало кидають, а РЗ-ЛФ роблять більшість кидків, які приходять на внутрішньо-середній акцент.
Я хотів також зіграти в цю схему сьогоді, щоб Дедечко у формі 9, з одним із найтоповішим КЗ в команді, робив багато ближніх-середніх кидків. Впринципі так і було, РЗ-ЛФ зробили дуже багато середніх кидків, якщо глянути на скрін нижче.
(https://i.imgur.com/8WCPsbn.png)В той же час блокери не робили багато кидків, тому до них питань в атаці немає. Тільки 11 кидків на двох, з яких 9 не влучних. Для блокерів це цілком нормально при такому матчі.
А ось реалізація в РЗ Дедечко-Яцика дуже слабка і це наслідок розпікованих шотландців і їхньої домашньої поляни, в той час як ми після румунів та лівану трохи виснажені. Чи зіграли ми би краще зовнішньою тактикою? можливо, а можливо і ні. Я думаю що найбільша проблема цього матчу не в атаці, а в пункті 3.
3) дисбаланс молоді і досвіду в складі. Повністю моя провина.
В сьогоднішньому матчі в основі було 4 недосвідчених гравця: Леончук, Беньо, Наконечний і Кривий.
Це забагато... Я казав що я хочу трохи давати більше досвіду молодим гравцям, але ось так грати - це вже занадто. Пара Наконечний і Кривий ще не готова до самостійного плавання. Їх треба розбавляти чи Бодякіном чи Пелюком.
Якщо в захисті до них проблем немає, то до програного підбору дуже багато питань... Ну і Кучеревський як не як у формі 8+ завжди має грати в основі як ЛФ.
Висновки я для себе зробив.
Далі Люксембург.
Last edited by LA-Kampot (NT Ukraina) at 5/12/2025 6:06:24 PM