Możliwe, że twoje myślenie jest dobre i JS to jest tzw. vertical, to oznacza, że powinno się trenować JS na równi z JR. I czemu się tak nie trenuje? Czy odkryliśmy coś nowego, cMiałem centrao będzie się teraz praktykować, czy jesteśmy w błedzie?
Co jest ważniejsze to trudno określić, jak już pisałem moim zdaniem JS daje możliwość uwolnienia się od obrońcy, więc jeśli grasz przeciwko dobrej obronie mając JS12 i JR 6 będą się uwalniać od obrońców wyskokiem i pudłować czasem przez zbyt mały zasięg.
W drugiej opcji przy JS 9 i JR 9 trudniej bedzie im sie uwolnić od obrońców i będą często pudłować mimo dobrego zasięgu bo im obrońca będzie za mocno przeszkadzał w skorzystaniu z ich zasięgu.
W ostatniej wersji JS 6 i JR 12 to już w ogóle, przeciwko dobrej obronie żaden sobie nie rzuci celnie bo ciągle obrońca będzie na nim wisiał. Celny rzut będzie możliwy tylko jeśli dzięki dryblingowi lub podaniom wypracują czystą pozycje i nie będą potrzebować do oddania rzutu wyskoku a tylko zasięgu.
No to wyłożyłem swoje zdanie w temacie, co nie oznacza że ona musi być prawdziwe, może kto inny ma rację

Pozdrawiam dyskutantów
p.s. z chęcią bym poczytał jak to jest z wejściem pod kosz i rzutem z bliska wśród obwodowych, bo tu jakoś mniejsza jasność....
Last edited by darkonza at 5/18/2010 9:47:33 AM