Z tymi zmianami gruntownymi może przesadziłem, ale myślę, że powinna zostać poprawiona dynamika gry. 3 mecze w tygodniu w tym 1 o pietruszkę (strzelam - dla 90% drużyn) może powoduje, że ludzie szukają czegoś bardziej "aktywnego". Jak ktoś zbuduje skład na początku sezonu to wiele nie pomyliłbym się, gdybym twierdził, że taka osoba potrzebuje 10 minut tygodniowo, aby ustawić skład (minuty do formy/treningu), ustawić taktykę (też mi wybór) i zdecydować czy spinamy się na rywala czy gramy luzik. Chyba ta ostatnia decyzja zajmowałaby najwięcej czasu. Nic innego nei angażuje w tej grze menadżera na więcej niż 2 minuty. Sprawdzenie aktualizacji finansowej? Minuta. Sprawdzenie wyników treningu? Minuta do dwóch. Jakby się uprzeć to całość można za jednym zamachem załatwić po treningu w piątek (ewentualnie sobotę, jeśli odpadliśmy z pucharu) i ustawić skład na cały tydzień. Mi powyższe zachowania zajmują jeszcze krócej, a tak na prawdę jedynie przegląda się forum. Oczywiście ja piszę z pozycji osoby, która nie walczy o punkty od 3 sezonów, jednak nawet jak miałem konkurencyjny zespół to mógłbym policzyć na palcach jednej ręki mecze, których wynik mnie zaskoczył w trakcie sezonu.
Potrzeba zmian i to takich, które zaangażują menadżera emocjonalnie, jednak na tyle, aby codziennie logować się, lecz niedługo. Powiedzmy codzienny trening. Idealna opcja. Codziennie ustawiamy trening, nie jest to czasochłonne, a z pewnością uatrakcyjniłoby grę. Taki trening dzienny mógłby nawet stanowić 1/7 treningu aktualnego.