BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kezdő/Haladó Mentor Program! II.

Kezdő/Haladó Mentor Program! II.

Set priority
Show messages by
This Post:
00
232903.72 in reply to 232903.71
Date: 10/27/2013 2:38:39 PM
Overall Posts Rated:
350350
Számszerűsítsünk, ha tévedek kérlek javíts ki, mert 4. osztban vagy és te tudod a pontos számot.

Kezdésként van egy 5000-es csarnokod

Állóhely : 4500 (Jelenlegi ár: $10) (A következő naptól érvényes jegyárak, 2013. 11. 16.: $10)
Alsó sorok : 450 (Jelenlegi ár: $35) (A következő naptól érvényes jegyárak, 2013. 11. 16.: $35)
Pálya melletti helyek : 50 (Jelenlegi ár: $100) (A következő naptól érvényes jegyárak, 2013. 11. 16.: $100)
Páholyok : 0 (Jelenlegi ár: $800) (A következő naptól érvényes jegyárak, 2013. 11. 16.: $800)

Befogadóképesség: : 5000

ez hoz teltház esetén 65750-et ( eleinte csak 2/3 ház szokott lenni vagy 75% telítés)
a tv pénz úgy tudom 40k körül van, az értékesítés cca 20k
Összes bevételed így 65750+20000+40000 cca 125k

A kiadás oldalon személyzetre számoljunk 25-30k-t, az alapcsapat bére kb 10 fő *3k cca 30k

Heti hasznod nagyjából 60k körül van a 4-ben kezdetben
Azt is számoljuk bele, hogy 4 héten át kapsz 50k-t vagyis szumma 200-at kezdőbónuszban

A kezdő pénzed 300k +200k kezdőbónusz = 500k
Abból szerencsés esetben 100-150-et kell elköltened ha van értelmes fiatalod az alapcsapatban,max veszel még 2 társat mellé összesen 100-ért és 4-es edzőt pár tízezerért
kb marad 350k pénzed, amiből 300-at csípőből beletehetsz a stadionba pl (1500 állóhelyet)
ha állóban csak 8-as jegyárral számolsz is, az 4500+1500= 6000*8 vagyis 48000 / meccs teltház esetén

Elkezdesz edzeni, de az is eltart kb 1-2 szezonon át mire használható embered lesz, pl egy 19 éves playa, azzal már tudsz felfelé nézelődni, ha 2-3 fő van ilyened, akkor meg bőven feljuthatsz, mert annyira gyér a mezőny egyes 4. ligás csoportokban. Az a gáz, ha automatikusan felhelyeznek az 1. éved után és 3-ban ott vagy egy alig edzett 19 éves playával
nem püi-leg gáz, mert a feljutásért úgy tudom 300-at kapsz, hanem ott a probléma, hogy ilyenkor összevásárolnak minden szirszar öreget. És annak meg az a vége, hogy rajtad marad, ha cserélnéd (nem fogsz érte semmit se kapni) másfelől meg egyesek ész nélkül igazolnak 40-50-60k-s embereket is! Na, azt viszont stadion nélkül nem fogod elbírni még 3-ban sem, ha ilyenből pl 2 embered van.
Pont ezért kell az elején 150-200k részletekben minden pénzt a stadionba tenned, ha már megvan az edzett embered és az edződ. A pénz fialja magát, szépen elkezd gyarapodni, de ne mondjuk akkora blődséget az újoncoknak szánt topikban, hogy ne építs stadiont... Stadion nélkül nem jut előbbre és ha csak vegetál a szar csapatával, akkor gyorsan vége az itteni menedzser karriernek.
Edzeni kell az elején olcsón vett alapanyagból és edzővel valamint minden aprót beletenni a stadionba akár 150-200k részletekben.

This Post:
00
232903.73 in reply to 232903.71
Date: 10/27/2013 2:40:17 PM
Overall Posts Rated:
4343
Nagyon nem számolgatok utána, de nekem is ez a koncepció tűnik járhatónak. Olcsón 3 fiatal, 4-es edző (nagyon szerencsés esetben 5), egy szolidabb keret (1-2 nagyon nagyon olcsó, tapasztaltabb játékos, amivel már akár ott lehet lenni akár a rájátszás körül is, ugye csoport függő), szerencsés esetben összejöhet 2-3 kupa meccs is, aztán lehet forgatni a pénzt vissza fokozatosan stadionba 100k-val mondjuk. Közben harcolsz a rájátszásért, fiatalod is van aki szépen fejlődik és a stadion is szépen lassan bővül.
Én öt-hat szezonnal ezelőtt kezdtem, kb. hasonló útvonalat jártam be. Ami nekem eredményt hozott, hogy picit trédeltem, volt egy-két jó üzlet amivel tudtam hozni pár hét alatt plusz 50-60 kilót vagy többet, illetve hogy idős játékosokat igazoltam (jó szkillek, "ingyen", fizetés sem sok. Simán lehet nyomni az elején 31+ játékosokkal..nem érdekelt hogy 33,34,35. Néha ledobott egy-egy skillt, de közbe a fiatalok fejlődtek, nem gyengült emiatt a csapat így csak erősödött, és lehetett olyan eredményt elérni, amivel meg lehetett tölteni a csarnokot. Mivel nem vagyok még tapasztalt mint egyesek itt, félve írom le és kezdők ne olvassák, de én kimondottan ajánlanám őket az elején). Pusztán az életkort nézni téves dolog, a kulcsszó ÁR-ÉRTÉK..

From: cysco
This Post:
00
232903.74 in reply to 232903.73
Date: 10/27/2013 4:47:10 PM
Overall Posts Rated:
44
Sziasztok!

Én azért játszok már egy ideje, de még nagyon keveset tudok a játékról, de...
Tényleg el lehet mondani mindkét irányt egy kezdőnek és akkor majd eldönti merre megy. Sokkal fontosabb, hogy kitartó embereket kell találni.
Én nagyon sokáig építettem a stadionomat a negyedik ligában és közben edzettem is, az egyik játékosom el is jutott U21 kerettagságig. Játékost is neveltem, stadiont is építettem, a lényeg szerintem, hogy kitartónak kell lenni és nem kell feladni. Nem estem kétségbe, hogyha nem jutottam fel, neki mentem jövőre. Jelenleg a harmadik ligában nekem van a legtöbb bevételem, garantált teltház, a stadionom azt hiszem a második legnagyobb.. Annak ellenére sem estem kétségbe, hogy jelenleg 3 sérültem is van, pedig az orvosom is jó. A kitartás a lényeg, szerintem azokat kell összeszedni, akik tuti sokáig fognak játszani, ezt az elején nehéz eldönteni, de szerintem folyamatos kapcsolattartással meg lehet győzni az embereket, hogy akár egy közösségért is játszanak.
Nem utolsó sorban nagyon sok jó mentorra van szükség, legalább olyan jókra, mint nekem. Nagyon sokat köszönhetek neki.
Remélem azért ki lehet hámozni a mondani valómat.

Üdv, Cysco

This Post:
00
232903.75 in reply to 232903.74
Date: 10/27/2013 5:17:09 PM
Overall Posts Rated:
310310
Te csináltad jól

Don't feed the troll
This Post:
00
232903.76 in reply to 232903.71
Date: 10/27/2013 5:33:36 PM
Overall Posts Rated:
310310
Csak a vicc kedvéért, levontam az edző bérét a haszonból. Három szezon az 42 hét (felejtsük el a fizunövekedést, vagyok ennyire nagylelkű). 42*15k= 630k. Ezt vonjuk le a 6-900k haszonból? Hát ennél a stadion tuti többet hoz.

Egyébként épp te róttad fel pár kommenttel ezelőtt, hogy túl feketén-fehéren látom/látjuk ezt a dolgot. Leírom utoljára: nem mondtam, hogy ne eddzen az ember, sőt! Csak ne ész nélkül. Amúgy igaz, nem mindegy, mikor költöd a stadionra a pénzt, de pont te mondtad, hogy 300k-t elköltesz a játékosokra, fillérekért veszel edzőt és ugye még így is nyereséges a negyedosztály. Akkor miért ne költse stadionra a többi pénzt? Mi másra költse? Tudtommal nem kamatozik a félretett pénz, tehát nem éri meg gyűjtögetni, legalábbis kezdetben. A stadion meg legalább pénzt hoz. Ha nem is az első szezonban, de utána mindenképp. Pont a te stadionod a legjobb példa, ha jól számolom 130k körüli jegybevételed lehet, az előtted lévő csapatnak meg 50-60k-val kevesebb. Pont ezért tudsz olyan csapatot tartani, amilyen van neked. Aki a listavezető nálatok, annak van meccsenként 65k bevétele és mellé egy 165k-s kerete. Ő pl hova tud fejlődni? Mármint miből? Bezzeg ha lenne csak kétszer akkora stadionja...

Amúgy mi ugyanazt mondjuk, szóval nem is értem, min vitatkozunk. Csak te az edzést emeled ki, én meg a stadiont, mindkettő fontos, mindkettő kell. Te azt mondod, hogy eddzenek és mellette építsenek stadiont, én meg azt, hogy építsenek stadiont és mellette eddzenek is. Ugyanarról beszélünk. Én régen is csak azért emeltem fel a szavam, hogy ne edzessünk (illetve inkább ne edzessenek a stábtagok) újonc, negyedosztályú csapatokkal válogatottnak. Vagy ha már edzetnek, akkor legalább építtessenek mellette stadiont, hogy legyen miből eltartani azt a játékost.

A struccpolitikáról meg annyit, hogy sok csapat került már olyan helyzetbe (neves, ismert menedzserek is, fentebb is van rá példa), hogy nem fejlesztették időben a stadionjukat, utána meg a csapat fenntartása elvitt minden pénzt és nem jutott már fejlesztésre. Ilyenkor jön a visszalépés, kiesés, stadion ekkori építése és utána visszajutás, ezek elvesznek 2-3 szezonnyi időt is akár alsóbb ligában. Ha valaki az elején fejleszt stadiont, ezt a kellemetlen időszakot kerüli el.

A szintlépéseket egyébként én is alig várom, de jobb úgy várni, hogy tudom, jövőre is el fogom tudni tartani az edzettemet és nem azon kell gondolkoznom, hogy kit adjak el (értsd: cseréljek olcsóbbra) jövőre, hogy a fiatalomat meg tudjam tartani.

Amúgy nem kell pm-be menni, van egy Pénz beszél nevű topik, azt legalább nem offoljuk, meg oda úgy is csak az néz be, akit érdekel a téma.

Last edited by LA-Charlie50 at 10/27/2013 6:04:24 PM

Don't feed the troll
This Post:
00
232903.77 in reply to 232903.75
Date: 10/28/2013 5:26:55 AM
Overall Posts Rated:
411411
Te csináltad jól

7 szezon a 4. osztban! ehhez kell türelem az biztos. Cimi 4 szezon alatt 2. ligás lett, szerintem ő csinálta jól. Meg domi aki ugyan ennyi idő alatt lett ligás, vagy a hópárducok, akik ha jól emlékszem 3,5 szezon alatt lettek 2. osztosok. és még sorolhatnám ezt a sort jó sokáig.

This Post:
00
232903.78 in reply to 232903.76
Date: 10/28/2013 5:40:24 AM
Overall Posts Rated:
411411
Én nem vitatkozok semmin. Beszélgetek egy másik emberrel. Nagy különbség szerintem.

Alakul a szemléleted, ez tetszik. Az egész onnan indult, hogy most már nem az első kezdővel beszélek, aki olvasta a mindenki építsen stadiont ezerrel baromságokat, és írja, nincs pénze semmire, mert stadiont fejleszt. Kb itt szezonokra elszúrta a csapatát helyből. Bukja az alap csapattal a meccseit, nem tud edzeni nem tud csinálni semmit, várja hetekig, hogy a stadion épüljön, aztán meg kéne találni az ideális jegyárakat stb stb stb!. Mert a ti írásaitokból az jön le ez a frankó. Nem hiszem, hogy ez a kezdő managerek álma, max a 20% bírja ezt ki épp ésszel. Továbbra is ez az én bajom.Kiszámoltad, mennyit hoz az edző levonása után az edzés. Azt azonban még mindig nem számoltad ki, 3 szezon alatt mennyit hoz egy adott stadion fejlesztés. Vigyázz, nehogy veszteségesen jöjjön ki a dolog 3 szezonra levetítve. Számolj 80%-os kihasználtsággal nyugodtan.De ha gondolod, mond meg egy újonc miből mennyi fejlesszen, és kiszámolom neked a hatalmas nyereséget 3 szezon után. Meg fogsz lepődni.

Na mind1 hagyjuk. A végére úgy vettem észre, valahol félúton találkozott az elképzelésünk, ennek örülök nagyon.

Az újak levonhatják a következtetést:

vegyél egy használható edzőt, 3 fiatal játékost, és minden maradék pénzen fejlessz stadiont folyamatosan!

:D

This Post:
00
232903.79 in reply to 232903.72
Date: 10/28/2013 5:48:46 AM
Overall Posts Rated:
411411
Büszke vagyok rád.

Egyfelől sikerült leírnod ugyan azt amit én.

Másfelől sikerült teljesen kifordítanod az eddigi mondanivalómat.

de ne mondjuk akkora blődséget az újoncoknak szánt topikban, hogy ne építs stadiont...

Az a blődség, hogy ezt te valahol olvastad elvileg. Csak tudnám, hogy hol? Elolvastad amit írtam? Akkor értelmezd is! Ez még mindig nem az erősséged úgy érzem.

Az a nem mindegy, hogy valaki elkölti minden pénzét az első 1-2 hétben stadionra mert az a jó startégia (nekem is ez jött le régebbi beszélgetésekbe 1-2 hozzászólás kapcsán), vagy sok minden más mellett építget közbe közbe stadiont is!

Én csak tiszta vizet akartam önteni a pohárba, mert sokaknak nem volt ez szerintem annyira egyenes!

Ezzel le is zártam a témát veled.

This Post:
11
232903.80 in reply to 232903.77
Date: 10/28/2013 5:50:42 AM
Overall Posts Rated:
4141
Igaz sokat lehúzott ott, kb 2 szezonnal ezelőtt kezdtem el vele kommunikálni, addigra már volt neki elég alapanyaga ahhoz, hogy simán csont nélkül fel tudjon jutni 3-ad osztályba! Sőt kinevelt egy U21-es playát is. Én inkább becsülöm a kitartását, hogy 7 szezont képes volt ott lehúzni és nem adta fel, és folyamatosan egyedül próbálkozott és nem is voltak nagyon nagy baklövései! Szóval persze nem mondom, ha nem kapott volna mentort egyből akkor nem lett volna 3. osztályos sokkal gyorsabban, de mégegyszer kihangsúlyozom, hogy legalább nem adta fel! Ne érts félre ám Dzsevasz, mert nem vitatkozni akarok, csak gondoltam megvédem, ha már tőlem kapja a tanácsokat egy ideje! :))

From: Chosen
This Post:
00
232903.81 in reply to 232903.80
Date: 10/28/2013 5:55:50 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Kérném a kedves hozzászólókat, ha a mondanivalójuk nem a mentor-programmal kapcsolatos, akkor a témának megfelelő topikban vitassák meg. Kösz.

From: Domi
This Post:
00
232903.82 in reply to 232903.81
Date: 10/30/2013 8:31:05 AM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
Sziasztok!

akinek van felesleges kapacitása kérném hogy foglalkozzon vele:

(198680)