BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Прес конференции

Прес конференции

Set priority
Show messages by
This Post:
00
199108.72 in reply to 199108.69
Date: 3/23/2014 11:14:25 AM
Overall Posts Rated:
66
Во сезона кога брат ти е најак од било кога на ВВ е актуелен првак влезе у најаки 8 на Б3 и е најголем кандидат сезонава пак да освои. Вакви ве твој испаде се дури и смешни, немислиш ваљда дека си најак на ББ во МК моментално ?...

This Post:
00
199108.74 in reply to 199108.73
Date: 3/23/2014 2:35:49 PM
Overall Posts Rated:
2929
Na vcersnata utakmica imav podobar sostav plus domasen teren a mu se povredi i Stojku. No ispadna deka za nego toa bese dobitna kombinacija.A sto mi zboruvase deka Cobani ima 8 izdrzlivost za negova informacija i Spivej ima 8.No vtoro poluvreme ne uspea da iznudi nitu edna licna a vo prvoto bea 5 i plus ne sutirase dodeka Cobani se rasturi so kosevi.A za Emil jas pisav deka samo 2--3 tima ja socinuvaat mk elitata a drugite se samo dekor. A za povik za u21 sega go gledaat Ordevski koj narednava sezona ke ima 22g.Zar toa ne e malku ponizuvacki i smesno

From: Dadimo

This Post:
00
199108.75 in reply to 199108.74
Date: 3/23/2014 4:03:10 PM
Overall Posts Rated:
5555
A za povik za u21 sega go gledaat Ordevski koj narednava sezona ke ima 22g.Zar toa ne e malku ponizuvacki i smesno

Го повикав за да проверам случајно да не бил направен пропуст со некој твој играч но откако му ги видов скиловите само се уверив дека тој е далеку од потребниот квалитет да игра за У21 бидеќи има скилови на 18-19 годишник а наскоро ќе наполни 22. За среќа имаме далеку подобри играчи од него, впрочем Jordanco Ordevski има само 3 потенцијал што е далеку од доволен потенцијал да се направи У21 репрезентативец.
Ако случајно некој незнае а го интересира, минимум потребен потенцијал за да се направи младински репрезентативец е 5-ка (звезда) потенцијал. Немојте да тренирате играчи со послаб потенцијал и после да се чудите зошто не се викаат во У21. За сениорската репрезентација минимум потребен потенцијал е 9-ка (МВП) иако може и со 8-ка(суперстар) да се направи корисен сениорски резпрезентативец но за тоа треба голема менаџерска вештина т.е. да направите нетипичен уникатен играч кој би бил добар во надворешна одбрана и во внатрешен напад или обратното добар во внатрешна одбрана и надворешен напад.

Last edited by Dadimo at 3/23/2014 4:09:08 PM

From: ^ToNiO^

This Post:
11
199108.77 in reply to 199108.73
Date: 3/23/2014 6:39:59 PM
Overall Posts Rated:
66
Со оглед на тоа дека повредата му е на две недели на Стојку веројатно шансите ти се минимални сега, зборот ми беше дека не е логично во овој момент кога твојот тим е многу покомпактет и докажан со резултатите и покрај тоа шо го немаш веќе скапиот центар да се жали дека не успеал да те победи. Едно ставно може ја немал потребната среќа за тоа да се деси. А од играчите што ги продава може лесно да се увидат кај се фалинките како што кажа и ти бекот му е со 7ца пасин (резервниот со 8ца) не многу висок драјвинк и слаб внатрешен шут, и ситуација кога игра LI тоа се фалинк и скапиот ценар што го продава сега а играл како крилен центар е тапа на драјвинк и нема нешто многу јак Скок шут. Плус на тоа си му ја предвидел такитката.
Јас самиот прошла сезона изгубив од Ангел на сличен начин, зошто не се склапа тим така на брзака со 2-3 скапи играчи треба да ги уклопиш да одговараат на такитката со која сакаш да се фокусираш.
На хартија појакиот во моментот не секогаш реално појак.

From: Xsago
This Post:
00
199108.78 in reply to 199108.77
Date: 3/24/2014 8:26:00 AM
Overall Posts Rated:
128128
Победата на Гари е исклучиво заради погодената тактика. Без разлика на тоа што се на се Гари има појак тим, мислам дека комбинацијата на домашен терен и повредата на Стојку ќе беше доволна за триумф, ама погодената тактика си го направи своето.

П.С. Јас сум среќен и задоволен, Гари ми направи голема услуга со победата над Гемиџијата кој имаше домашен терен обезбедено :). Сега ми останува да смислам како да го победам дома него што е многу подобро отколку на гости Гемиџијата. Плус Гари ми е должник од купот. Си памтам јас како го изгубив финалето заради повредата на Кодра :)

This Post:
00
199108.79 in reply to 199108.69
Date: 3/24/2014 9:49:53 AM
Pelister Bitola
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
1818
Во последно време играта SUCKS и во голема мера има многу нереални ситуции. Тоа е и причината и за тоа што јас оваа сезона ја завршив на последно место без победа иако на почетокот од сезоната имав шампионски амбиции. Во натпревар во кој на противникот единствена предност му беше домашниот терен и можеби мала предност во стартниот тим ( во тој момент имавме ист ентузијазам, играв одбрана 2-3 при негов гледај внатре напад и целосно ги погодив неговито напад и темпо) и изгубив со 13 кошеви разлика што мо тој момент (а и сега) уште ми е нереално.
А бидејќи јас сум слаб со нерви го распродадов целиот тим ( за разлика од Ангел кој не е нервозен како мене и кога најавува распродажва ги продава само непотребните играчи од тимот :P )
http://www.buzzerbeater.com/match/66201047/boxscore.aspx
И да не излези дека се жалам само за мојот меч како пример ќе го посочам и натпреварот помеѓу Пелистер Спорт и Magic24
http://www.buzzerbeater.com/match/66201066/boxscore.aspx

Што се однесува до репрезентативците сите што подолго ја играат играва знаат дека од мојот тим секогаш имало таленти кои играле за сениорската репрезентација или за У21 тимот. Без разлика за тоа дали се познавам или соработувам со селекторот секогаш кога сум имал квалитетен играч тој бил дел од националниот тим и сум благодарен за тоа. Но исто така во овај период се појави одреден револт кај мене кој придонесе во мојот тим повеќе да не се тренираат Македонци.

From: Tryasin
This Post:
11
199108.81 in reply to 199108.80
Date: 9/1/2015 1:57:42 PM
Overall Posts Rated:
11
!!!!!!!!!!!!TRAGEDIJA!!!!!!!!!!!!!!

Deneska se sluci nevidena tragedija vo soblekuvalnata na Global.
Trenerot na global posle odiranata slaba utakmica protiv Piperkari mnogu besen i gneven vleta vo soblekuvalnata na svoite igraci izvadi bezbol palka i pocna da mava po igracite i ja demolira cela soblekuvalna bidejki kako sto znaete igracite negovi izgubija so 50 razlika ova prv pat se slucuva u makeonskata liga isto taka doznavame za mozno mestenje na utakmicata megutoa vo tekot na utresniot den ke imame poveke informacii.
Od neoficijalni izvori doznavame deka duri cetvorica igraci zavrsile na urgentiot centar vo skopje od stucniot stab ne ja demantiraat informacijata niti ja potvrduvaat ocekuvame pres konferencija na Global so sto ke doznaeme tocno sto se slucuva u vnatresnosta na timot.

This Post:
00
199108.82 in reply to 199108.81
Date: 2/2/2017 7:26:42 PM
Virtus Portici
II.3
Overall Posts Rated:
457457
Hi guys, I am Looking a privat league!

Advertisement