Bosna i Hercegovina u21 - Grčka u21 82:56 (50850)Dobro veče svim članovima naše zajednice i svima ostalima koji prate i čitaju ovu temu.
Prva prava prepreka u ovim kvalifikacijama nas je dočekala danas, a mi smo tu prepreku savladali onako kako sam očekivao.
Pobijedili smo reprezentaciju Grčke u petom kolu kvalifikacija za Eurobasket. Ja sam se odlučio za sporu unutrašnju taktiku, a Grci su se odlučili za vanjski napad. Selektor Grčke je odlučio da gađa full gdp kod nas, a na kraju je pogodio fokus dok je promašio pace.
Otvaranje utakmice nije krenulo sjajno po nas jer se naše startno krilo Danko Košutić povrijedio već u drugoj minuti. Sreća je da smo izbalansirana ekipa pa je Drugović sjajno zamijenio Košutića.
Poslije tog peha sa povredom krenula je naša odlična igra. Dominirali smo na obje strane parketa pa smo brzo došli do +11. Grčka je ispunila bonus za 4 minuta što je nama išlo u prilog. Kraj prve četvrtine je donio našu lošu igru tako da smo na pauzu otišli sa 6 poena prednosti.
Druga četvrtina se nastavila u dobrom ritmu sa naše strane. igramo dobro u napadu tako da smo opet dobili ovu četvrtinu sa 6 poena. Tako da je ukupna prednost na poluvremenu iznosila 12 poena razlike.
Treća četvrtina nije bila toliko efikasna, ali smo opet bili bolji. Solidna igra sa naše strane. Pred kraj treće četvrtine smo ubacili u brzinu više i krenuli da lomimo protivnika.
Tako da je u četvrtoj četvrtini se pokazala naša sva snaga i to sa rezervama koje su dobro održavale prednost. Opet smo odigrali fantastično u odbrani tako da smo u posljednjoj četvrtini primili samo 13 poena.
Najbolji u našim redovima je bio Drugović. Čovjek koji je počeo sa klupe, ali je zbog povrede odigrao kao starter i imao odličan učinak. Ubacio je 18 poena, a to me je dodao 5 skokova i 1 asistenciju.
Ostali rezultati u našoj grupi:
Hrvatska - Litvanija 62:102
(50851)Albanija - Finska 29:128
(50852)Kipar - Gruzija 103:91
(50853)Tabela nakon 5.kola:
Bosna i Hercegovina 5:0 +292
Litvanija 5:0 +222
Grčka 4:1 +98
Finska 2:3 +78
Hrvatska 2:3 0
Kipar 2:3 -69
Gruzija 0:5 -203
Albanija 0:5 -418
Sa ovom pobjedom smo korak bliže Eurobasketu. Naredno kolo nam može donijeti prolazak na EP. Nadam se da ćemo doći do pobjede i tako se plasirati na veliko takmičenje.
Hvala svima koji su danas bili na chatu i podržali našu reprezentaciju.