אבל לזכותי אני אגיד שבהרבה יותר קשה להישאר בצמרת מאשר להגיע אליה, כל עונה קשה יותר מהקודמת והנה עונה ראשונה שאני לא בטוח בפלייאוף.
נכון, זה באמת המצב.
להישאר
תחרותיים בליגה דורש השקעה כלכלית.
אבל, זה לא סותר את כל מה שכתבתי קודם.
אם כן, אנא הסבר.
אז כן, האנביאיי שיוויני במיוחד, אין ליגות משנה ויש שיטת דראפט ותקרת שכר. זה לא אומר שזה מה שמתאים לעולם וירטואלי גלובלי.
זה לא הסבר זו דעה. אנא הסבר.
למיותר לציין שאני חולק על כך לחלוטין.
מה שחסר לי בתשובה שלך, היה התייחסות לצרפת וכו' כדוגמאות. איך זה קורה?
אני אתן עוד דוג' קטנה. יש הרבה תלונות על כמות הויתורים. רוב הקבוצות במשחק (הרוב המוחלט אפילו) בנוייות ל2 משחקים בשבוע, אולי 2 וקצת. מה לעשות שיש גביע.
אז כשקבוצה רוצה לרוץ בגביע ויש לה מפגש מול קבוצה חזקה, היא נאלצת לוותר על משחק אחד בשבוע. באסה, אבל זאת המציאות (אפשר גם לדפוק כושר משחק או לאמן כושר משחק)
אפשר לפתור את זה בקלות ולעשות את המשחק ריאלי יותר, להעלות את הדקות שלא יורידו פורם ולעשות שזה בסדר לשחק בין 30 דקות ל100 למשל. ככה שחקנים יוכלו לשחק 35 דקות+- למשחק (לברון עושה את זה אני חושב) ולשחק 3 משחקים בשבוע בלי שירד להם הפורם.
נשמע מושלם. אבל יש פה תופעות לוואי, המשחק יהפוך לפשוט מידי והיכולת של קבוצות "קטנות" להפתיע בגביע תקטן.
קיצר, לא כל דבר זה שחור לבן
לא רלבנטי לנושא, פרט לניסיון להראות שלכל דבר יש השלכות.
ההשלכות של תקרת-שכר היא אחת - תוספת תחרותיות.
כיוון שכבר 15 עונות מתוך 19 לא חדרו לליגה הראשונה של צרפת, נראה לי שזה סיכון סביר... "בלי סיכון אין רווח".
ולמרות שלא רלבנטי, הדוגמא שלך לא מדוייקת בטיעון בעד הקלת בעיית הפורמה.
לברון לא משחק כל משחק מול קבוצות ברמה דומה שדורשות ממנו השקעה אמיתית של 35+ דקות מאומצות.
במשחקים (רובם) שמשחקים מול קבוצות חלשות יותר הוא מוריד את הרגל מהגז וגם נח לא מעט.
שלא לדבר על זה שיש שחקנים שבעלי כושר וכאלה שלא ממש (סופו...)
בקיצור, לטעמי הקו של הפורמה (עד כדי הוזזה קלה לפה או לשם) הוא הגיוני ביותר.
באופן כללי, אני חושב שעשו במשחק הזה הרבה מאד דברים נכון.
עם זאת, בעיית התחרותיות היא בעייה קשה מאד במשחק וחייבת מענה.
[כמו גם שליטה על אותם גי'אמים סוררים שמנצלים את כוחם להרע (כאמור, הכוונה ממש לא אליך]
אלה שני הנושאים הבוערים כיום. לטעמי...
אפרוש לשינה... [מניח שזה מפתיע (ולחלק מבורך), שאני ישן מתישהו עם כמות התגובות שכתבתי כאן :+)]