טוב, נתחיל מזה שאולי אמרתי דברים שיכולים להרגיז, אבל קצת נסחפת.
נתחיל בזה שלאורך תקופה לא קצרה העונה (בעיקר לקראת סופה), נראה היה שכל קבוצות הליגה יכולות על מכבי, שאפילו הפסידו כמה משחקים לקראת הסוף, והתקשתה מול ירושלים לא פחות מאשר חיפה התקשו מול אילת (ירושלים חוזרים, ואילת פחות. זה ההסבר שלי להבדלים). מכבי ניצחו את חיפה בכל חמשת המפגשים במהלך העונה, בחלקם באמת שיחקו טוב בהרבה, אבל בחלקם הקבוצות היו שוות וראו את זה על המגרש. אז עזוב אותי מסטטיסטיקות של העונה השלמה, כי שתי הקבוצות- חיפה וגליל, לא היו יציבות במשך עונת האליפות. אבל דבר כזה לא מונע מאף קבוצה לזכות באליפות בשיטת פליאוף, נכון? או שגם זה פסול?
חיפה השנה החזיקה בסגל שחקנים מדהימים, עם יכולות מטורפות, והפסידו משחקים לא פעם על יום רע, או על החלטות מפגרות של פול סטול- שבמשחקים רבים גם היה הכוכב הבלתי מעורער. אז לדבר על ממוצעים לאורך עונה בקבוצה הכי לא יציבה בליגה? נראה לי שזאת בדיחה. בתקופות מסוימות, ולאחת מהן היא בסוף העונה- בפליאוף, חיפה נראתה טוב ממכבי, ושיחקה בצורה טובה יותר. בגמר לא קיבלנו תציגו חד פעמית של אף שחקן, וגם לא תצוגת נפל של שחקני מכבי. אז למה אתה אומר לי ששלושה ימים אחר כך מכבי היו מפרקים את חיפה?
בנוגע לגליל, בתחילת אותה העונה גליל פתחה בסערה עם ניצחונות גדולים ומשחקי ענק של פארגו, והגיעו למשחק הראשון נגד מכבי במאזן 6-0 חלק. את המשחק הזה הם הפסידו, ומשם החלו קצת להידרדר, להסתבך במהלך העונה, והצטרפותו של גל מקל לא הוסיפה לבעיות האגו הקלות שהיו בקו האחרי (פארגו, סוואן, ועוד אחד ששכחתי את שמו). לקראת הפליאוף וסוף הסיבוב השלישי, הם חזרו לניצחונות הגדולים, ובמהלך הפליאוף הם הגיעו לשיאם, בזכות קטש על הקווים שידע לארגן את זה יפה. בכל מקרה, את העונה הם סיימו במקום השני (ולא השלישי).
ההבדל היחיד בין גליל לחיפה לדעתי, היא החולשה של מכבי באותה העונה. העונה מכבי הייתה פגיעה הרבה יותר, בניגוד לעונת האליפות של גליל, אבל גם שם גליל הציגה לאורך תקופות לא קצרות במהלך העונה (ובעיקר בשלבי הפליאוף) כדורסל טוב לא פחות משהציג ה׳ מכבי תל אביב ה״גדולה״ שלך. אז אני לא צוחק כשאני אומר שלדעתי הן היו לוקחות גם שניים ושלושה משחקים ממכבי.