Svaka čast na trudu Bibi, ali mislim da ja mogu napisati bolji pregled naše lige. ;)
Nije sve u plaćama igrača. Odgovorno tvrdim da je moj Miljenko Lukenda bolje krilo od Dalmacioa Cantona, iako mu je plaća niža više od 30 tisuća $.
Prvi favorit lige je Phoenix Tears. Ima dugogodišnje iskustvo, igrao je prvu ligu, ima znanje, ima igrače, a sudeći po transferima ima i novaca.
Pritajeni favoriti su tu Mastersi i Vučići. Već su nekoliko sezona u vrhu lige i znali su dobro priprjetiti pobjednicima lige. Mala prednost ipak Vučićima, jer Did Pid Kid radi s igračima, dakle momčad će rasti tokom sezone.
Yebeki bi bili u razredu s Vučićima i Mastersima, ali Yayoman je najavio mirovinu, pa ako se ne predomisli Yebeki postaju boot.
S crvene strane još su 2 dobre ekipe. To su Bobcati i Britve. Manageri te dvije ekipe su dobri igrači. Znaju igrati, znaju razvijati mlade igrače, znaju taktike, paziti na formu i na ENT. Mislim da im fali samo jedna stvar, a to je dugoročna strategija.
KK Semki je jako dugo bio drugoligaš, dakle manager Semkija sigurno zna igrati, ali čini se da još nema strategiju za igranje 3 lige. Dok je tako Semkiji neće biti opasni za jake ekipe.
BC Zagreb još nije dohvatio play off, ali znaju ničim izazvani opaliti trgaonu i pobjediti jaku ekipu poput Vučića i Mastersa.
KK Sikirevci i Clukowski su kandidati za ispadanje.
S plave strane su još dvije ekipe koliko toliko dobre.
Prije svega moji Davitelji. Manager Davitelja želi da njegov najbolji igrač Klaudio Rosanda jednog dana postane seniorski reprezentativac. Radi tog cilja žrtvovat će ovu sezonu da bi Rosanda izbrusio sekundarce. Naglasak će biti na treningu vanjske obrane na PL i skok šuta na BŠ/KR. Pošto je Rosandina idealna pozicija KC, liga III.2. će ove sezone ostati uskračena za punu snagu Davitelja.
Prugovo je nekad igralo finale ove lige, zadnjih sezona djeluju podosta demotivirano i dezorjentirano.
Činjenica da je demotivirano i dezorjentirano Prugovo play off momčad dovoljno govori o kvaliteti Virke i Oceanovaca.
Split Suzuku je prije 2 sezone ispao iz ove lige(tada u crvenoj skupini). Ove sezone možda opstanu.
Denver Split je osvojio ligu IV.3. sa 22:0. To nije boot liga, dakle za 22:0 treba neko razumjevanje ove igre. Potencijalno ugodno iznenađenje.