Já nevidím výhody flumpinka-systému. Snad jediná by byla, že bychom se propadli v žebříčku tak, že bychom šli do dalšího cyklu v nízkého koše, což je pořadím zápasu spíš výhodnější a pokud by se souběžně připravil další ročník, pomohlo b to postupu ze skupiny, možná víc. S menším počtem manžerů nebudeme v u21 plně konkurence schopní, v tom souhlasím, ale nevidím důvod proč takhle juniroku obětovat (to, že by se na BB dalo fungovat bez ní, je druhá věc, ale dokud to tu je...). Akorát se budou muset vysokopotenciálovým hráčům hlídat minuty od útlejšího věku. Já doufám, že situace s tréninkem potenciálů 9 a víc není tak strašná a že manažery nemotivuje prosté umístění hráče v reprezentačním výběru, ale to, že i spomocí jeho hráče je ten tým schopný o něco hrát. Navíc nevěřím, že by se s vbrakovanou sestavou dalo tak dobře experimentovat s taktikami, zvlášť pokud začčneme stavět hráče třeba i rok, dva, mladší. Vyjma nějakých Malt a Skotsk a domluvenými přáteláky s týmy podobné úrovně - to je možná cíl, vypadnout, co nejdřív, abychom mohli hrát Princetony se sobě rovnými.
Hlavně se bojím, aby tohle nezpůsobilo rozmělnění hlasů, rok od roku jsou volby nejistější a nejistější. Za mne, jako koncept by se mi to líbilo, ale vzhledem k tomu, že se v reprezentačních zápasech nesbírá zkušenost, ani nijak přímo nepomáhají v tréninku, mi to přijde jako (obtížně napravitelný) nerozum. A trochu si myslím, že je to i myšleno jako popíchnutí českých manažerů, jednak vůči tréninku a také jestli jsou schopni samostatně myslet a pochopit, že je to nesmysl .) :)