BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
217056.7 in reply to 217056.6
Date: 5/16/2012 8:45:16 AM
Overall Posts Rated:
4444
to flumpinka:

To je zajímavý.

This Post:
00
217056.8 in reply to 217056.7
Date: 5/16/2012 9:14:25 AM
Overall Posts Rated:
3030
Pro Flumpinku:

nedam ti svuj hlas, i kdyz je to nazor zajimavy a celkem revolucni. Je to strasne dlouhy beh, a myslim ze trenovani hracu 9+ probiha uz i ted, nemluve o zachranovani.Nevyhody jsi uvedla sama, takze nemam prakticky co rict, nebot jsi myslela prakticky na vse :-) Myslim, ze i kdyz mame malou zakladnu tak jsme se ted 2x dokazali probojovat do finale turnaje utechy, sice s negativnim vysledkem ale je to dle me uspech. Me jen zajima, jestli by jsi to cele kolem U21 delala sama nebo s nekym spolupracovala.

From: roland
This Post:
00
217056.9 in reply to 217056.7
Date: 5/16/2012 9:16:07 AM
Overall Posts Rated:
66
Flumpinko, moc se mi líbí tvůj koncept. Myslím, že tohle je skvělé řešení. Nelíbě jsem sledoval nezájem o U21 jak ze strany komunity, tak ostatně ze strany vedení národních týmů (což lze vidět na opouštění pozic skautů kvalitními manažery). Myslím, že tímto by se mohla vyřešit situace s nezájmem o vysokopotenciálové hráče. Myslím, že to je kromě vysokých cen způsobeno velmi trnitou cestou těchto hráčů do NT (8-10 sezon tréninku) a líbí se mi, že v NT U21 budou hrát jen hráči s potenciálem 10 a 10+, což přinese manažerům těchto hráčů skvělou motivaci v podobě vyšších suvenýrů i pocitu, že mají hráče v repre.

Máš můj hlas, držím palce a doufám ve tvé vítězství, ačkoli by mi bylo líto, že by LA-Honza999 u týmu skončil. K jeho práci mám velký respekt. Doufám, že by se pro něj časem našla nějaká pozice (nástupce rwystyrka u NT?) :)

This Post:
00
217056.10 in reply to 217056.9
Date: 5/16/2012 9:37:32 AM
BK Baník Lukoslavice
III.4
Overall Posts Rated:
8686
Flumpinka:

Zajímavý návrh, ale myslím, že to má několik problémů, které zmiňuješ i v negativech.

1) Nemyslíš si, že by tím utrpěla i česká komunita na BB? Hráči co by nedostali hráče s potenciálem 10/10+ a nemají peníze na nákup hráčů s takovým potenciálem (III. a IV. ligy - s tím budou mít problém určitě a II. ligy - někteří manažeři taky), že časem přestali hrát, protože by neměli koho trénovat do reprezentace. Myslím, že většiny z nás je cílem vytrénovat nějakého hráče do NT a nebo minimálně právě do U21.

2) Co s hráči potenciálem pod 10? Normálně by se do U21 hráči s potenciálem 7-9 dostali. Tady ne. Nyní, když se trénují, tak později jsou klíčovými hráči v týmech II. a III. lig. Takto by je neměl zájem nikdo trénovat, protože by se stejně nedostali do žádné z reprezentací. Není škoda se zbavovat takových potenciálů, protože by většinou končili v cizině.

3) Nemyslíš si, že by se pak mohl strhnout zbytečně boj mezi českými manažery o nějaké takové hráče a tím cena by šla zbytečně vysoko?

4) Nemyslíš si, že by upadl zájem o U21? Myslím to teď celkově od trénování, skautingu, sledování výsledků a další věci. Takto by prakticky byl jeden trenér pro NT i U21 s pomocí pár lidí. Ten kdo by vedl tým by prakticky jen nastavil sestavu na zápas a už se o nic nemusel starat, protože tréninkové plány by určoval stejně NT trenér.

Pavel:
Proč chceš vlastně vést NT U21 tým? Zajímáš se o něj i jinak než během voleb (zápasy, skauting, národní fórum, externí fórum....)? Trénuješ nyní někoho pro U21?

This Post:
00
217056.11 in reply to 217056.8
Date: 5/16/2012 9:39:16 AM
Flumpaci
III.1
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Možná pár vysvětlení k věcem, co možná nebyly pochopeny úplně, tak jak byly myšleny, možná nebyly úplně precizně popsány a samozřejmě odpovědi na tvoje dotazy:
- zachraňování bylo myšleno tak, že hráče s potenciálem 10, 10+ a rozumnými vlastnostmi zachráním i v případě, že by si pro něj mělo udělat místo za cenu snížení nálady a že NT nebude muset vůbec vyhrazovat žádné místa pro záchranu
- píšeš, že probíhá trénink hráčů potenciálu 9+, rozdíl v mém pojetí je ten, že ty 9 tam nezahrnuju, což znamená, že každý, kdo trénuje 9, by mohl místo toho trénovat 10 nebo 10+, pro které se nadaří hledat kupce. Plus navíc kromě 9 jsou dnes trénovaní i hráči s 8 nebo 7, což jsou další tréninkové místa, které by se daly použít pro 10, 10+. To je ten rozdíl v současné a mé koncepci
- úspěch vnímáme každý subjektivně, máme tu hranici úspěchu nastavenou jinak. Pro mě, když to porovnám s NT, tak se U21 pohybuje minimálně o úroveň níž. Ale není to kritika současného nebo předchozích trenérů U21, je to prostě realita, ve které strop možností U21 je nějaký pro zemi naši velikosti a je velmi těžké se nad něj dostat
- určitě by byla úzká spolupráce s trenérem NT a jeho spolupracovníky (v tuto chvíli jde hlavně o Maxsona) a po dohodě by byla možné spolupracovat i s dalšími současnými skauty, případně dalšími hlavně zkušenými manažery, kteří by projevili zájem pomoci. Nicméně sami jste viděli ve zprávě NT trenéra o letošním draftu, že se jedná cca. o 15 hráčů v ročníku a z toho ještě určitě něco odpadne, protože majitelé nebudou spolupracovat. Takže by se ve 4 ročnících jednalo max. o nějakých 50-60 hráčů, takže to by neměl být problém zvládnout i bez pomoci, pokud by nikdo neměl zájem v tomto konceptu spolupracovat jako skaut

This Post:
00
217056.12 in reply to 217056.9
Date: 5/16/2012 9:41:02 AM
Overall Posts Rated:
154154
Já nevidím výhody flumpinka-systému. Snad jediná by byla, že bychom se propadli v žebříčku tak, že bychom šli do dalšího cyklu v nízkého koše, což je pořadím zápasu spíš výhodnější a pokud by se souběžně připravil další ročník, pomohlo b to postupu ze skupiny, možná víc. S menším počtem manžerů nebudeme v u21 plně konkurence schopní, v tom souhlasím, ale nevidím důvod proč takhle juniroku obětovat (to, že by se na BB dalo fungovat bez ní, je druhá věc, ale dokud to tu je...). Akorát se budou muset vysokopotenciálovým hráčům hlídat minuty od útlejšího věku. Já doufám, že situace s tréninkem potenciálů 9 a víc není tak strašná a že manažery nemotivuje prosté umístění hráče v reprezentačním výběru, ale to, že i spomocí jeho hráče je ten tým schopný o něco hrát. Navíc nevěřím, že by se s vbrakovanou sestavou dalo tak dobře experimentovat s taktikami, zvlášť pokud začčneme stavět hráče třeba i rok, dva, mladší. Vyjma nějakých Malt a Skotsk a domluvenými přáteláky s týmy podobné úrovně - to je možná cíl, vypadnout, co nejdřív, abychom mohli hrát Princetony se sobě rovnými.

Hlavně se bojím, aby tohle nezpůsobilo rozmělnění hlasů, rok od roku jsou volby nejistější a nejistější. Za mne, jako koncept by se mi to líbilo, ale vzhledem k tomu, že se v reprezentačních zápasech nesbírá zkušenost, ani nijak přímo nepomáhají v tréninku, mi to přijde jako (obtížně napravitelný) nerozum. A trochu si myslím, že je to i myšleno jako popíchnutí českých manažerů, jednak vůči tréninku a také jestli jsou schopni samostatně myslet a pochopit, že je to nesmysl .) :)

This Post:
00
217056.13 in reply to 217056.5
Date: 5/16/2012 9:42:12 AM
Overall Posts Rated:
154154
1\ Malta Belorusko Gruzie Skotsko Anglie Finsko 'Bulharsko cekam ze bysme mely bez problemu s finama jit dal

2\ Turnaj utechy finale kde sme prohraly az ve 3 prodlouzeni s finama

3\ Ted nas ceka me ve finsku

4\ Pondeli 15:30 :)

5\ Budu hrat to co hraji v klubu rychla hra na v uvozovkach slabsi tymy a jinak se me osvedcila i hra ke kosi takze nemenil bych to nejak extra

A byl by si schopný takhle odpovědět anglicky?

This Post:
00
217056.14 in reply to 217056.10
Date: 5/16/2012 9:49:18 AM
Flumpaci
III.1
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
1) tohle je i napsáno v mé kandidátské řeči, takže nevím, co k tomu více říct, jediné snad, že těžko odhadnout, jaká bude síla tohoto vlivu, jestli se bavíme o jednotkách, desítkách, případně o více než 100 manažerech
2) s hráči pod 10 moje koncepce nepočítá, takže je mi to upřímně jedno, co s nimi bude, jestli budou u nás nebo v cizině, jestli budou trénovat nebo nebudou trénovat, i když samozřejmě vždycky i mně potěší, když si můžu doplnit tým na netrénovaných pozicích průměrnějším čechem a ne cizincem
3) v ojedinělých případech možná, ale zase nejsem tak naivní a nemyslím si, že tímto stoupne zájem o nákup těch pro NT až tak závratným způsobem, že najednou budou 3-4 zájemci tam, kde se dříve horko těžko hledal 1.
4) Asi ano, ale smyslem moji kandidatury je maximalizovat podporu NT, který by v ideálním případě mohl pravidelně vozit medaile nebo dokonce tituly z ME a MS, nikoli zvýšit zájem o U21 :-)

This Post:
00
217056.15 in reply to 217056.12
Date: 5/16/2012 10:02:10 AM
Flumpaci
III.1
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Např. v minulé sezoně měla U21 hned několik vysokých potenciálů pod košem, i když to byl v tomto asi poněkud atypický ročník. Tak to nemusí být vždycky úplně vybrakovaná sestava.
Co se týče experimentů, tak i s poněkud slabším kádrem se dá dobře experimentovat a hledat cesty, jak i zde může David přemoci Goliáše. Vzhledem k nekomplexnosti hráčů v tom věku by to mohlo přinést cenné poznatky zejména pro další generace U21, pokud by nastal návrat k modelu podobnému současnému.
Přátelských zápasů až tolik nepřibude, až na vzácné výjimky budeme na ME hrát zápasů jako vždycky. A na turnaji útěchy si svých minimálně 8 zápasů taky uhrajeme.

Tomu nerozumu nerozumím ;-) U21 je každý ročník specifický, každý ročník nová sada hráčů, takže budoucí návrat k současnému fungování by nebyl až tak problematický. I to ME si klidně dá hrát z 5. nebo 6. koše, hráči se po návratu ke stávající koncepci dotrénují za 3 sezony. Případně se někdo může bokem bez mé asistence věnovat přípravě těch nižších potenciálů, ale tím by můj koncept poněkud ztratil na smyslu.

Osobně si myslím, že v současné chvíli jsou 2 ze 3 zbylých kandidátů seriozní a velmi by mě překvapilo, kdyby vyhrál ten 3. z nich i při rozmělnění hlasů. Uvidíme, kdo další se ještě přihlásí do voleb.

Last edited by flumpinka at 5/16/2012 10:06:48 AM

This Post:
00
217056.16 in reply to 217056.15
Date: 5/16/2012 10:21:58 AM
Overall Posts Rated:
3030
Pro rolanda: u scoutu se projevuje syndrom vyhoreni, je to logicke a kdo to nezkusil nevi.

Flumpinko hezky jsi mi to vysvetlila a ukazala moznou cestu a uz to vic chapu, ale stejne ti hlas nedam :-D

PS: Kandidati jsou 4.

This Post:
00
217056.17 in reply to 217056.16
Date: 5/16/2012 10:30:10 AM
Flumpaci
III.1
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
K syndromu vyhoření: to jinými slovy znamená, že musíš chrlit dostatek jiných kvalitních lidí, kteří ty vyhořelé nahradí. Navíc k vyhoření často dochází nenadále a je potřeba na něj reagovat rychle, aby byla zachována kontinuita skautingu.

3 zbylými kandidáty byli myšlení ostatní, sebe nepočítaje, o kandidatuře rosomaka vím.

Advertisement