BuzzerBeater Forums

BB Hellas > [ΕΘΝΙΚΗ U21] Συζήτηση

[ΕΘΝΙΚΗ U21] Συζήτηση (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
241862.690 in reply to 241862.689
Date: 10/16/2015 8:00:48 PM
ΓΣΠ
III.8
Overall Posts Rated:
184184
Second Team:
ΓΣΠ II
Κατ αρχας φιλε σε πιστευω και οτι παικτη φτιαξεις,αν το πας μεχρι τερμα,θα τον στειλεις εθνικη.Αν φτιαξεις ειδικο,ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι ενας απ τους καλυτερους στο μπαζερ.Μονο καποιες επισημανσεις θελω να κανω,χωρις ομως να το παιζω γνωστης γιατι ενδεχομενως η αντιληψη μου και οι θεσεις μου για το παιχνιδι να ειναι λαθος πριν καν τις αναλυσω...

Το θεμα των μισθων δεν αφορα την εθνικη.Μακαρι να ειναι οι παικτες μας οπως πρεπει και ας εχουν οτι μισθο τους αναλογει.
Αμα ειναι οπως πρεπει,και σε καλες ομαδες θα βρισκονται αλλα και σε καλη αγωνιστικη κατασταση.
Στους πιο μικρους συλλογους(σε χαμηλοτερες κατηγοριες δηλαδη)σιγουρα παιζει μεγαλο ρολο ο μισθος οπως και το κοστος να φτιαξεις τετοιους παικτες.Σιγουρα ειναι μονοδρομος καποιοι συγκεκριμενοι παικτες να πανε για ειδικοι.Ετσι θα ειναι ευχαριστημενοι και οι μανατζερς και η εθνικη που θα τους εχει στη δεξαμενη της.

Χωρις ομως αρκετους πληρεις παικτες στη δεξαμενη,καλυτερους απ αυτους που εχουμε τωρα δηλαδη,παλι πιστευω θα εχουμε προβλημα.Ισως να παιρνουμε καποιες προκρισεις(σημαντικο) αλλα δε θα γινουμε ουτε Φινλανδια,ουτε Σερβια και Πολωνια.
Το θεμα ειναι να βρεθουμε ταυτοχρονα 10-15 καμικαζι μανατζερ να προπονησουμε με τουλαχιστον 6 γυμναστη απο εναν παικτη εθνικης.Ετσι θα φτιαξουμε σιγουρα καλο κορμο καποια στιγμη(μαζι με καποιους ειδικους)και μπορει να κανουμε το μπαμ οπως η Φινλανδια...

Προσωπικα προπονω 3 φημισμενους με 6 γυμναστη,δυο τεσσαρια και εναν πλαγιο και ξερω πως αν δεν παιξω καποια στιγμη Α1 θα τους πουλησω και δε θα τους ευχαριστηθω ποτε.Ας τους βλεπω τουλαχιστον να παιζουν καθε Δευτερα.Το ιδιο εχουν κανει τοσοι και τοσοι μανατζερς πριν απο μενα...

Μιλησα για 18-19 χρονων φημισμενους με 6 γυμναστη,που ανηκουν σε Ελληνες μανατζερς,με καλο συνολο σκιλς και δεν εχουν σημαντικο σκιλ 1.Ποσες ομαδες τυχαινει να εχουν φημισμενο παικτη,6 γυμναστη και να θελουν να προπονησουν σωστα και οχι να πουλησουν;

Η γνωμη ειναι οτι πρεπει να γινουν καποιοι παικτες που πληρουν τις προυποθεσεις(σκιλς-ομαδα-μανατζερ)οσο πιο πληρεις γινεται και να μπορουν να παιξουν αρκετα συστηματα.Ετσι αμα εχει ο κοουτς εναν καλο κορμο μπορει να σωζει και καποια ταλεντα και να τα κανει ειδικους παικτες.Εκτος αν ειναι καλυτερα να ειναι εξ αρχης αυτο το πλανο,οπως με το παικτακι σου,και να φτιαχνουμε πολλους ειδικους...

Τον θυμαμαι πανω κατω,πρεπει να ηταν 56-58 αρχικα σκιλς.Προσωπικα δε θα με φοβιζαν τα τριαρια σε εσ σουτ και εμβελεια στα 18 του.Λογικα θα του δωσεις καποια απειλη οποτε και μια προπονηση για 3-4 σεζον σε αμυνες-εσωτερικο σουτ-εμελεια και μερικα 1-1 για φοργ θα το απογειωναν το παικτακι.Ομως σε καταλαβαινω που θες να φτιαξεις τετοιο παικτη που πιστευεις οτι θα βοηθησεις περισσοτερο.

Επισης ενα θεμα ειναι οτι θα παιζει ο παικτης σου μονο σε συγκεκριμενα συστηματα και για τα υπολοιπα θα θελουμε αλλον εναν το ιδιο καλο στη θεση του συν τις αλλαγες τους.Νομιζω οτι ειναι λιγο προβλημα αυτο για μικρες δεξαμενες σαν της εθνικης μας.
Δε μιλαω για αυτους που θα σωσουμε κανοντας τους ειδικους αλλα για 18-19 φημισμενους παικτες με 6 γυμναστη και με ελαχιστες τρυπες που εξ αρχης τους παμε για ειδικους.

Δε ξερω με προβληματιζει το θεμα των ειδικων παικτων σε εθνικο επιπεδο.Με την εννοια να μην τους κανουμε πληρεις αλλα να τους κανουμε ειδικους απο τα 18 τους(φημισμενους,χωρις μεγαλες τρυπες με 6 γυμναστη)
Προσωπικα θα ηθελα καλες αμυνες μεσα-εξω σε ολες τις θεσεις και μερικους παικτες με μεγαλες απειλες αναλογα με το συστημα.Ισως μερικοι ειδικοι παικτες σκορερ να μας ελυναν τα χερια.Προς το παρον υπαρχει το θεμα της μικρης δεξαμενης και των μετριων καταστασεων στα κρισιμα ματς.

Εξωτερικο τριαρι θες να φτιαξεις το παικτακι;

Τι θα ελεγες οτι ειναι καλυτερο για την εθνικη;
Να ειχαμε 10 τερματισμενους παικτες,
5 για εσωτερικα και 5 για εξωτερικα ή 10 πληρεις να παιζουν οσα περισσοτερα συστηματα γινεται ή καποια χρυση τομη;
Αν ειναι καλυτερο και πιο αποδοτικο το πρωτο ισως να αξιζει να δωσουμε τετοια κατευθυνση και να φτιαξουμε πολλους ειδικους παικτες απο μι

Last edited by RONNIE12 at 10/16/2015 8:19:13 PM

This Post:
00
241862.691 in reply to 241862.690
Date: 10/16/2015 8:20:03 PM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
833833
Second Team:
Avengers B.C.
Τι θα ελεγες οτι ειναι καλυτερο για την εθνικη;
Να ειχαμε 10 τερματισμενους παικτες,
5 για εσωτερικα και 5 για εξωτερικα ή 10 πληρεις να παιζουν οσα περισσοτερα συστηματα γινεται ή καποια χρυση τομη;
Αν ειναι καλυτερο και πιο αποδοτικο το πρωτο ισως να αξιζει να δωσουμε τετοια κατευθυνση και να φτιαξουμε πολλους ειδικους παικτες απο μικρους.

To το καλυτερο θα ηταν 7+7+4 πληρεις=18. Να η 18αδα

This Post:
00
241862.692 in reply to 241862.691
Date: 10/16/2015 8:26:04 PM
ΓΣΠ
III.8
Overall Posts Rated:
184184
Second Team:
ΓΣΠ II
Αν ηξερες κοουτς οτι υπαρχουν 10 Ελληνες μανατζερς να προπονησουν με 6 γυμναστη μεχρι τερμα,θεωρητικα τι κατευθυνση θα εδινες;

Last edited by RONNIE12 at 10/16/2015 8:26:30 PM

This Post:
00
241862.693 in reply to 241862.692
Date: 10/16/2015 8:27:33 PM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
833833
Second Team:
Avengers B.C.
Πριν παρουν ντραφτ η αφου παρουν; Εχει μεγαλη διαφορα

This Post:
00
241862.694 in reply to 241862.693
Date: 10/16/2015 8:30:09 PM
ΓΣΠ
III.8
Overall Posts Rated:
184184
Second Team:
ΓΣΠ II
Αφου τους παρουν και με καλα σχετικα σκιλς,σχεδον ολοι χωρις μεγαλες τρυπες.

This Post:
00
241862.695 in reply to 241862.694
Date: 10/16/2015 8:48:15 PM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
833833
Second Team:
Avengers B.C.
Θα γενικεψω λιγο την ερωτηση χωρις το τελευταιο στοιχειο, καθως ειναι μια πολυ ιδανικη περιπτωση 10 παικτες χωρις τρυπες αλλα θα σου απαντησω και σε αυτο.

Γνωμη μου ειναι οτι ο παικτης διαλεγει τι θα γινει και οχι ο μανατζερ. Ετσι θεωρω σωτστο. Ενας παικτης καλως η κακως εχει καποια μειονεκτηματα και καποια πλεονεκτηματα. Στοχος μας πρεπει να ειναι να δουλεψουμε πανω στα πλεονεκτηματα και οχι στα μειονεκτηματα οσο αυτο ειναι εφικτο για να μην μεινει πισω. Εστω δηλαδη οτι εχουμε αυτον εδω :

5 6
5 5
6 4
2 6
7 4 Αθροισμα σκιλς 50 οχι κατι τρομερα αλλα οχι και ασχημα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ο παικτης να παει για εσωτερικα. 1ον θα ειναι πολυ δυσκολο μεχρι να ισορροπησει και 2ον θα εχουμε ενα μετριο αποτελεσμα ενω μπορουμε να εχουμε εναν πολυ καλο περιφερειακο ψηλο. Επομενος δεν χρειαζεται να δουλεψουμε καθολου το εσωτερικο του σουτ και οτι παρει να το παρει απο μπονους. Αντιθετος πρεπει να δωσουμε βαση στην εμβελεια που σε εσωτερικους ψηλους δεν δινουμε πολυ. Στο τελος μπορουμε να εχουμε ευκολα κατι τετοι

14 10
10 10
11 9
9 17
18 12

με μισθο μονο 112.000 εχουμε ενα εξαιρετικο 5αρι που δεν ειχε ποτε η εθνικη ( αλλα συντομα θα εχει) .

Ανιθτετος σε αναλογη περιπτωση θα παμε εναν παικτη για εσωτερικο ψηλο αναλογα με τα σκιλς του. Το ιδιο και για τα γκαρντς. Αλλα παραδειγματα δε θα φερω για να μη φυγουμε απο το θεμα.

Και τωρα επιστρεφω στην περιπτωση που εσυ ρωτησες με 10 παικτες χωρις τρυπες. Σιγουρα οταν εχεις εναν παικτη ειδικα δουλεμενο για ενα μονο συστημα θα ειναι ΠΑΝΤΑ καλυτερος απο καποιον πιο all around στο συγκεκριμενο συτσημα ακομα και αν ο all around θεωρηται καλυτερος κατα γενικη ομολογια. Ειναι μαθηματικα βεβαιο. Παρολα αυτα δε θα προτιμουσα να εχω την αναλογια 5-5 για τον απλο λογο. Πολλες φορες συμβαινει στην εθνικη να μην εχουμε καλες καταστασεις η να εχουμε τραυματια. Ετσι βλεποντας ο αντιπαλος κοουτς τετοιου ειδους προβληματα στο σκαουτιγκ ευκολα μπορει να καταλαβει τι συστημα θα παιξουμε εφοσον μας λειπουν καποια γραναζια. Πχ εχουμε 5 εσωτερικους και 5 περιφερειακους. Οι εσωτυερικοι ειναι καταρτισμενοι ενω οι περιφερειακοι ειναι 2 καταρτισμενοι 2 δυνατοι και 1 τραυματιας. Μας τσακωσαν. Τι θα παιξουμε αραγε;

Γινομαστε δηλαδη πιο προβλεψιμοι ετσι. Εγω λοιπον θα προτιμουσα μια αναλογια 3-3-4( σαν συστμα ποδοσφαιρου ειναι) . 3 εσωτερικοι, 3 περιφερειακοι, 4 πληρεις. Ετσι ακομα και σε ελλειψεις οι 4 πληρεις μπορουν να καλυψουν κενα σε πολυ μεγαλο βαθμο και γινομαστε πιο απροβλεπτοι συν του οτι θα βοηθησουν ακομα περισσοτερο στα πολυ περιπλοκα ουδετερα συστηματα.

Ελπιζω να σε καλυψα μεχρι ενα βαθμο.

This Post:
00
241862.696 in reply to 241862.695
Date: 10/16/2015 8:49:43 PM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
833833
Second Team:
Avengers B.C.
Ζητω συγγνωμη για τυχον λαθη αλλα ειμαι απο κινητο και δυσκολευτηκα να το γραψω.

This Post:
00
241862.697 in reply to 241862.696
Date: 10/16/2015 9:22:21 PM
ΓΣΠ
III.8
Overall Posts Rated:
184184
Second Team:
ΓΣΠ II
Θα εχουμε και αλλους παικτες εθνικης εκτος απο τους 10 αλλα οι τελευταιοι,ας πουμε οτι ειναι σε Ελληνες μανατζερ και ξερουμε οτι θα φτασουν εως το τερμα.

Για παραδειγμα 3 παικτες που εχω

Δεν εχω δωσει ποτε εσωτερικο σουτ και οτι εχουν παρει ειναι απο 1-1 για φοργ που μπορω να το κοψω και να δωσω 1-1 για κοντους.Εχω κοιταξει τα σκιλς να ειναι οσο πιο κοντα γινοταν.Δε με ενδιαφερει ο μισθος,ουτε αν θα παιξουν για παντα στην ομαδα μου και θα παρω σε 1-2 σεζον 7 γυμναστη.Τους πηρα απο πιεση 4 και ειναι τωρα κοντα στο 10.

Τους παω για πληρη τεσσαρια και πλαγιο οπως βγει...
Λες να τους κανω εξωτερικους PF σκορερ με εμβελεια και καλες αμυνες(εσωτερικο σουτ οσο παρουν απο εσ αμυνα-ριμπ)τωρα που δεν εχω προπονησει ποτε εσωτερικο σουτ ή να συνεχισω για πληρη τεσσαρια;
Εχεις καμια αλλη ιδεα;

Last edited by RONNIE12 at 10/17/2015 4:36:06 PM

This Post:
00
241862.698 in reply to 241862.697
Date: 10/17/2015 5:57:11 AM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
833833
Second Team:
Avengers B.C.
Λόγω της πολύ καλής προοπτικής και των γεμάτων σκιλσετ που έχουν κυρίως οι 20ρηδες προτείνω να δοκιμασίες να φτιάξει 2 πληρη 4αρια. Αν θέλεις στείλε μου προσωπικό μήνυμα να το συζητησουμε για να μη σπαμαρουμε το νήμα της εθνικής.

From: RONNIE12

To: manu
This Post:
00
241862.700 in reply to 241862.699
Date: 10/17/2015 9:57:37 AM
ΓΣΠ
III.8
Overall Posts Rated:
184184
Second Team:
ΓΣΠ II
Γεια σου κοουτς Μανου,ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Ηταν μεγαλο σχολειο τοτε που με εβαλε ο Μαμου στην ομοσπονδια και σας διαβαζα.

Τον κοντο τον παω για πλαγιο με αμυνες 18-16 και ριμπ γυρω στο 8-9 και οπως βγει τελικα,δε με πολυπειραζει.Απ οτι εχω δει με εξαιρεση την ταπα μπορει να βγει και αυτος καλος και ψιλογεματος.
Με ενδιαφερει βασικα να φτιαξω τους αλλους δυο ψηλους για εθνικη και ειδικα τεσσαρια που θα βαζουν την μπαλα στο καλαθι αν γινεται σε διαφορα συστηματα.

Φιλε Μετεωριτη δε σπαμαρουμε το νημα.Καλο ειναι να τα συζηταμε μερικα πραγματα δημοσια και να βλεπουν και αλλα παιδια που μπορει να θελουν να προπονησουν.Θα σου στειλω μηνυμα να μου πεις αλλα θα ηθελα τη γνωμη σου οπως και του Μανου αν θελει στο εξης θεωρητικο ερωτημα:

Φτιαχνουμε κανονικα στην ομαδα αρκετους παικτες εθνικης αλλα εχει τυχει και υπαρχουν καμια 10αρια παικτες φημισμενοι με 6 γυμναστη,χωρις μεγαλες τρυπες,που ειμαστε σιγουροι οτι οι μανατζερ τους θα τους πανε εως τερμα...
Τι λετε οτι ειναι καλυτερο να φτιαξουμε 5+5 ειδικους,10 πληρεις ή μια χρυση τομη;

Τα δεδομενα μας ειναι οτι θελουμε να ξεφυγουμε απ το να παιζουμε πολλα εσωτερικα,εχουμε σχετικα μικρη δεξαμενη παικτων
κτλ προβληματα μας,αλλα θελουμε να φτιαξουμε μια ομαδα να χτυπαμε καποια στιγμη προκρισεις με μεγαλες πιθανοτητες.

Advertisement