E, kad sam u januaru jos pricao da nam fali jedan igrac kao Rambo Petkovic, svi su se smejali. Pricali mator je, nema snage ne za 45, nego za 20 minuta, a sad ja kazem, da je on igrao i tih 20 minuta mi bi dobili Australiju, mogu da se kladim u bilo sta...
Pa, ljudi Kvatemok Blanko igra i sada za Meksiko iako ima 38 godina i tri puta je losiji od Ramba, a mi zovemo neke Stankovice, Milijase, Petrovice da igraju za reprezentaciju, strasno. Tu nema nijednog igraca koji moze da odigra kao pravi plejmejker, da uzme loptu i razigrava ostale, zalosno ali tako je... Penal je bio, ali sta nama sad to znaci? Znaci nam kao lanski sneg. U reprezentaciji je bilo mesta i za Nemanju Matica, covek je sam zajebavao Italijane na EP za mlade, dok ga nisu povredili. Napadaca nemamo to je cinjenica. Sad se setim kad su mi deda i pradeda pricali kakvi su napadaci bili Aleksandar Tirnanic, Blagoje Mosa Marjanovic, Rajko Mitic, Bora Kostic, Dusan Bajevic, a ja se pitam gde je nestao taj osecaj za gol kod nasih igraca. Mi poslednjih 30 godina nemamo nijednog takvog napadaca. Neki ce reci drugo vreme bilo, a ja samo mogu da pitam dali Madjari zbog toga slave Ferenca Puskasa (na 84 utakmica dao 85 golova) i Sandora Kocisa (na 68 utakmica dao 75 golova za reprezentaciju) ili zato sto znaju da nikada nece imati bolje? Ja se i dalje nadam da cemo mi imati bolje napadace od ovih legendi, ali sve su manji izgledi, jer igraci sa osecajem za gol polako izumiru, jer ih ubija taktika koju sprovode treneri. Takvi igraci su: Rud van Nistelroj, Filipo Inzagi, Ronaldo.... od starijih Vijeri, Pancev, van Basten, Gerd Miler, Fonten, Euzebio, Garinca, Pele (Brazil nije izgubio nijednu utakmicu kad su nijh dvojica bili u timu).......