Γεια σου τεράστιε RONNIE!
Με ξαναγυρνάς ακούσια πίσω και μου δίνεις ξανά την ευκαιρία να δηλώσω πόσο σε εκτιμάω και σε σε σέβομαι.
Φλας μπακ πίσω στη σεζόν 23, πρώτη ολόκληρη για μένα στο παιχνίδι.
Το διάβασμα έχει φτάσει στο τελευταίο κεφάλαιο. Προπόνηση.
Εκεί καταλάβαίνω πώς το ..."ρεαλιστικό" πρότζεκτ της πρώτης βδομάδας στο παιχνίδι, με μικρούς από star και πάνω(για να θεωρούνται εν δυνάμει star και allstar θα γίνουν παικταράδες...), ομαδικές προπονήσεις και άνοδο με αυτούς στην Α1, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα του μπάζερ!
Eρώτηση στο νήμα των νιούμπηδων και ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο (ευχάριστου και κατατοπιστικότατου)καταιγισμού bb mails από σένα, τον επαναστάτη και τον ψηλό λύκο!
Οι πρώτοι μέντορες μου στο παιχνίδι.
Θυμάμαι σαν σήμερα που βασανιζόσουν με την προπόνηση εξωτερικών του Κόη λόγω ύψους, αλλά επέμενες και φυσικά στα πλέι οφς εκείνης της σεζόν, τον έβαλες χωρίς δεύτερη σκέψη 48λεπτο στο PG για να πάρει πρώτα και πάνω από όλα την προπόνηση...
Εννοείται ότι το επόμενο σχολείο, ήταν (και για μένα)ο ανυπέρβλητος Κάτζα!
Φλας μπακ τέλος, πάμε στην ουσία.
Το θεμα ειναι οτι 18-19 χρονων φημισμενοι που ειναι στα χερια Ελληνων μανατζερς με 6 γυμναστη δεν πρεπει να φτιαχνονται ειδικοι παικτες,τουλαχιστον στην αρχη...
Bασιζόμενοι στο γεγονός ότι οι φημισμένοι Ελληνες 18χρονοι που βγαίνουν στην αγορά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, συμπεραίνουμε ότι κατά πάσα πιθανοτητα η πλειοφηψία των 18χρονων Ελλήνων φημισμένων βρίσκεται σε χέρια Ελλήνων μάνατζερς, που απλώς δεν τους βγάζουν στην λίστα.
Τώρα, αν τους προπονούν, πώς τους προπονούν και με τί στόχο τους προπονούν, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Οσο αφορά αυτούς που βγαίνουν στην λίστα, με δεδομένο ότι μπορεί να τους χτυπήσει οιοσδήποτε, ανεξαρτήτως εθνικότητας, all bets are off.
Ας πηγαίνουν σε άτομα που ξέρουν και θέλουν να προπονήσουν καλούς παίκτες, ιδανικά αν ο τύπος παίκτη που θέλουν να φτιάξουν συμβαδίζει με τα θέλω/χρειάζομαι της Εθνικής...κι ας είναι και από την Γουατεμάλα.
Ειδικους παικτες φτιαχνουμε μετα τα 21 σε παικτες φημισμενους και MVP.Μπορει τοτε να εχει πχ χαμηλο εσ σουτ και να αξιζει να μην τον χασουμε γιατι δε θα προλαβει να γινει ολοκληρωμενος.
Δεν γίνεται αυτό που λες, γιατί ο ειδικός(συνήθως) για να είναι βαρβάτος μόνο σε συγκεκριμένα(εξ ου και ειδικός) σκιλς, απαγορεύεται να έχει προπονημένα τα υπόλοιπα.
Θα χάσει προπονήσεις από τα προπονήσιμα σκιλς, θα έχει πλήρωση προοπτικής σε άχρηστα(για την ειδικότητα) σκιλς και θα ανέβει πολύ ο μισθός του για αχρείαστα σκιλς.
Θα πάρει που θα πάρει "άχρηστα" σκιλς από το cross training, να του δώσουμε και εμείς από μόνοι μας?
Εδώ να σημειώσω κάτι.
Υπάρχoυν κάποιες παρανοήσεις, αναφορικά με τους ειδικούς παίκτες για Εθνική.
α) Δεν χρειάζονται μεγάλη προοπτική.Δεν ισχύει.
Ο παίκτης που θέλω να φτιάξω στα χαρτιά, με 6/10 σκιλς προπονημένα, είναι κατά πολύ μέσα στο soft cap και οριακός αν πιάνει το hard cap, ως MVP.
O hall of fame φαντάζει αναγκαίος.
β) Δεν χρειάζονται μεγάλο αρχικό σκιλσετ.Δεν ισχύει. Μερικώς.
Χρειάζονται(επιβάλλεται να εχει) όσο το δυνατό περισσότερα αρχικά σκιλς, στα προπονήσιμα.
Αντίστοιχα χρειάζονται όσο το δυνατόν λιγότερα "αχρείαστα". Υπάρχουν κάποια αδιάφορα "άχρηστα", αλλά υπάρχουν και κάποια που είναι αναγκαίο να μην είναι μεγάλα εξαρχής.
Τώρα αν το σύνολο είναι μεγάλο ή σχετικά μεγάλο, είναι συνάρτηση των παραπάνω.
γ) Δεν έχουν μεγάλο τελικό σκιλσετ.Δεν ισχύει. Ως επί τω πλείστον.
Ο παίκτης που θέλω να φτιάξω, τελειωμένος και χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ποπ απ σε "αχρηστο" σκιλ, φτάνει τα 120.
Αν υπολογίσουμε σε 10 σεζόν, το πολύ μετριοπαθές 10 ποπ απς στα υπόλοιπα τέσσερα "αχρηστα" σκιλς, πιάνουμε τα 130.
Last edited by maddoghellas at 10/16/2015 10:52:02 AM