BuzzerBeater Forums

BB Hellas > [ΕΘΝΙΚΗ] Συζήτηση

[ΕΘΝΙΚΗ] Συζήτηση (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
176365.676 in reply to 176365.675
Date: 9/9/2011 1:39:35 PM
Overall Posts Rated:
1414
συμφωνω απολυτα σε οτι αφορα το πρωτο μυνημα σου και το εχω πει και εγω στον Μαμου,τωρα νομιζω οτι το ματς με την λιθουανια δεν υπαρχει καν!!!Νομιζω οτι μπορουμε να παμε χαλαρα και να τα δωσουμε ολα στο ματς με την σλοβακια και να κερδισουμε...οι κουτς ξερουν καλυτερα...

This Post:
00
176365.677 in reply to 176365.676
Date: 9/9/2011 1:52:03 PM
Overall Posts Rated:
8888
Ναι ρε εννοείτε τα παιδια εχουν κανει τα παντα και εγώ τους εχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Το Θέμα ειναι πως αμα δεν κάνουμε το κόλπο γκρόσο με τα τέρατα άκρη δεν βγαίνει...

This Post:
00
176365.680 in reply to 176365.679
Date: 9/10/2011 9:00:33 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Το ´ουδέτερο´ παιχνίδι της εθνικής μας και οι βασικές διαφορές του με το εσωτερικό.

Σε προηγούμενο post ανέφερα τα βασικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού παιχνιδιού της εθνικής.
Σε αυτό το post θα περιγράψω το ουδέτερο επιθετικά παιχνίδι μας και τις βασικές διαφορές του με το εσωτερικό.

Ας δούμε πρώτα το είδος των σουτ που κάνουμε στα δύο συστήματα. Έτσι ανά 100 σουτ έχουμε,

Ουδέτερη επίθεση 15,5 επιθέσεις , εσωτερική 8,7 προσπάθειες για τρίποντο
Ουδέτερη επίθεση 22,1 επιθέσεις , εσωτερική 18,4 προσπάθειες για drives και layup
Ουδέτερη επίθεση 29,9 επιθέσεις, εσωτερική 24 προσπάθειες για Jump Shot
Ουδέτερη επίθεση 5,7 επιθέσεις , εσωτερική 9 προσπάθειες για Hook Shot
Ουδέτερη επίθεση 11,2 επιθέσεις, εσωτερική 14,1 προσπάθειες για κάρφωμα
Ουδέτερη επίθεση 8,7 επιθέσεις, εσωτερική 17,9 προσπάθειες για Inside Shots
Ουδέτερη επίθεση 6,8 επιθέσεις, εσωτερική 7,2 προσπάθειες για tip-in

Παρατηρούμε ότι με ουδέτερες επιθέσεις πήραμε σχεδόν διπλάσιες επιθέσεις για τρίποντο.
Σημαντική αύξηση (20-25 %) είχαμε στις κατηγορίες drives και layup , Jump Shot.

Αντίθετα είχαμε υποδιπλασιασμό στην κατηγορία Inside Shots.
Σημαντική μείωση τώρα είχαμε στις κατηγορίες Hook Shot και κάρφωμα.

Παρατηρούμε λοιπόν κάτι αναμενόμενο. Με ουδέτερο σύστημα πήραμε λιγότερες επιθέσεις κάτω από το καλάθι προς όφελος (κατά σειρά) των τριπόντων , των Jump Shots και τέλος των drives.

Ας κοιτάξουμε τώρα τι ρόλο είχε η πάσα στο ένα και το άλλο σύστημα.
Να τονίσω ότι και στα δύο συστήματα είχαμε πρακτικά τι ίδιο ποσοστό ´ανοιχτών´ σουτ!
Στις ουδέτερες επιθέσεις είχαμε το 42% των σουτ ´ανοιχτά´ , στις εσωτερικές το 41,7%

Η σημαντικότερη διαφορά στον τρόπο ανάπτυξης παρατηρείται στα Jump Shots. Στα ουδέτερα συστήματα που παίξαμε η ομάδα ´έψαχνε´ έντονα με πάσες αυτά τα σουτ.

Στο εσωτερικό παιχνίδι τα ουδέτερα συστήματά μας δεν είχαν ποιοτικό μειονέκτημα αλλά μόνο ποσοτικό σε σχέση με τα εσωτερικά συστήματα που παίξαμε.
Δηλαδή σε κατηγορίες όπως Inside Shots ή κάρφωμα είχαμε την ίδια ποιότητα τροφοδοσίας απλά κάναμε αυτά τα plays λιγότερο συχνά.

Έκπληξη αποτέλεσε (τουλάχιστον για εμένα) ο πολύ ´ξερός´ τρόπος που με ουδέτερο σύστημα πήγαμε σε τρίποντα. Μόλις το 23,5% των προσπαθειών μας ήταν χωρίς αντίπαλο. Το αντίστοιχο ποσοστό στα εσωτερικά ήταν 32,4%!

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν ότι τελικά στα ουδέτερα συστήματα είχαμε μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα (29,4% έναντι 23,5%) .
Άλλο ένα παράδειγμα του πόσο πολύ ευνοούνται κάποια είδη σουτ ανάλογα με το σύστημα που παίζουμε. Προσοχή λοιπόν όταν επιλέγουμε τακτική!

Στο σημείο αυτό ας αποφύγω τις πολλές και κουραστικές λεπτομέρειες για τα ποσοστά ευστοχίας ανά είδος σουτ στα δύο συστήματα κ.λ.π. Οπότε ας γράψω κατευθείαν κάποια γενικά συμπεράσματα.

Συνολικά είχαμε το ίδιο ποσοστό ´ανοιχτών´ σουτ είτε παίζαμε εσωτερικά, είτε ουδέτερα στην επίθεση.
Όμως με εσωτερική ανάπτυξη είχαμε 10% καλύτερη ευστοχία συνολικά!
Εάν λάβει κανείς υπόψιν ότι με ουδέτερη τακτική παίξαμε μόνο ένα πραγματικά ανταγωνιστικό παιχνίδι το παρακάτω συμπέρασμα έρχεται αβίαστα.

Το εσωτερικό μας παιχνίδι αποδίδει καλύτερα από ότι το ουδέτερο.

Κατά την γνώμη μου σωστά το team της εθνικής το έχει χαμηλά στις προτιμήσεις του!

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το εξετάζουμε σαν επιλογή. Απλά το inside παιχνίδι μας αλλά και το princeton-δεν το έχω βάλει στα ουδέτερα, είναι μια κατηγορία μόνο του-υπό normal συνθήκες, δείχνουν αυτήν την εποχή δυνατότερα!

Last edited by GM-sarithin at 9/10/2011 9:01:41 AM

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
176365.682 in reply to 176365.681
Date: 9/10/2011 9:56:50 AM
Overall Posts Rated:
11571157
συμπερασματικά , φαίνεται ότι υστερούμε σε βασικά χαρακτηρηστικά κυρίως κοντών. γιατί στα ουδέτερα που δεν υπάρχει στόχευση [και τίποτα περίεργα cheat της μηχανής] βγάζουμε ξερά σουτ , και κυρίως τα jump shoot μας είναι χαμηλά σε ποσοστά.

Πράγματι έτσι είναι. Στα ουδέτερα με την τροφοδοσία που είχαμε θα έπρεπε να είχαμε πιο μεγάλη ευστοχία στα Jump Shot, και εμένα η γνώμη μου είναι τα skill των κοντών.

α καλύτερα τρίποντα σε ουδέτερη δικαιολογούνται και από το σύνηθες πρόβλημα τα τρίποντα στα εσωτερικά συστήματα να είναι σκοτωμένα γιατί δε βρέθηκα καλή επίθεση. άρα τα τρίποντα στην ουδέτερη δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο.

Σίγουρα τα εσωτερικά έχουν πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα. Απλά εκτός από αυτό μου φαίνεται ότι δεν είμαστε top στα J.R:)

Για αυτό νομίζω ότι στο εξωτερικό παιχνίδι μας παέι καλά το princeton. Επειδή δεν έχει τόσα ´ξερά´ σουτ ´κρύβουμαι´ αυτήν την αδυναμία στα skills.

Τα συστήματα μας βγαίνουν στο όριο. Αφού δεν έχουμε core skill πλεονεκτήματα, σχεδόν πάντα πρέπει να πηγαίνουμε σε πολύ ´ομαδικό´ παιχνίδι. Βάσανο σκέτο:)

Last edited by GM-sarithin at 9/10/2011 9:57:31 AM

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
176365.685 in reply to 176365.684
Date: 9/11/2011 4:34:24 PM
Overall Posts Rated:
150150
αυτον καπου τον πετυχα στη λιστα μεταγραφων...θα τον αγοραζα αλλα δεν θελω να πληρωνω το μισθο του...:)
δεν ξερω προς το παρον αλλα δεν ξερεις αν θα εχουμε τετοιο παιχτη στο μελλον..

Advertisement