ΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΜε αφορμή ένα παίκτη στην λίστα μεταγραφών, μου ήρθαν στο μυαλό θύμησες.
Ηταν στο μακρινό(μπαζερμπιτικά) 2012, όταν ο GM-sarithin ξεκινούσε ένα νέο πρότζεκτ και το ανακοίνωνε στο δελτίο τύπου της ομάδας του.
Τίτλος "Stop look inside".

Bασικά ήταν η προπόνηση ψηλών για περιμετρικά και η μέτρηση του κατά πόσο υπερτερούν ή όχι τα εσωτερικά συστήματα έναντι των εξωτερικών.
Ενα χρόνο μετά, μας έγραφε τα συμπεράσματα του, σε αυτό το νήμα
(244209.1)Εν ολίγοις, μας έλεγε πως α)δεν υπερτερούν τα εσωτερικά και β)πώς πρέπει να είναι οι anti-look inside ψηλοί, για να δουλέψουν τα περιμετρικά.
Μέσα στο νήμα βλέπουμε και τις διαφωνίες που υπήρξαν, τόσο ως προς το εξαγόμενο γενικότερο συμπέρασμα της μελέτης, όσο και ως προς την ορθότητα των επιμέρους ευρημάτων αυτής.
Το νήμα δεν είναι μεγάλο, λιγότερα από 50 ποστς, όποιος έχει τη διάθεση ας κάνει τον μικρό κόπο να το "ξεφυλλίσει".
Το αρνητικό είναι ότι δεν το "πίστεψαν" και οι Εθνικοί προπονητές, έτσι δεν βγάλαμε ούτε anti look inside ψηλούς, ούτε άλλους ειδικούς παίκτες.
Γυρνώντας πάλι πίσω στο χρόνο, 6 μόλις μήνες πριν την ανακοίνωση του anti look inside πρότζεκτ του sarithin, ένας Γερμανός 18χρονος γινόταν ντραφτ.
Σήμερα, στα 32 χρόνια του, είναι ακόμα διεθνής και μπαίνει με κλειστά τα μάτια στο ρόστερ αλλά και στην βασική πεντάδα σε εξωτερικό σύστημα, οποιασδήποτε Εθνικής στον κόσμο.

Η αναδρομή στα γεγονότα είναι διδακτική από μόνη της.
Για πολύ καιρό, γνωρίζαμε αλλά απορρίπταμε τα δεδομένα.
Από προσωπική πείρα, θεωρώ ότι κάτι έχει αρχίσει και αλλάζει.
Προς το τέλος της προηγούμενης σεζόν, έστειλα στον Βιλάγκουρα, ότι έχω λεφτά στην Ουτοπία, για βαρβάτο προπονήσιμο 3αρι και γυμναστη κι ας με έχει στα υπόψιν του, όταν βγουν τα ντραφτς.
Με το που έγινε το ντραφτ, μου έστειλε υποψήφιους για αγορά παίκτες.
Του απάντησα ότι είχε αλλάξει η κατέυθυνση μου και σκόπευα να προπονήσω ειδικό παίκτη.
Οχι μόνο δεν με αποθάρρυνε, αλλά μου έστειλε άμεσα τους καλύτερους που κυκλοφορούσαν στην λίστα και πληρούσαν τα επικαιροποιημένα χαρακτηριστικά που ήθελα.
Κάτι αντίστοιχο είναι εξαιρετικά πιθανό να έχει γίνει και με άλλους μάνατζερς, όπως και με πρωτοβουλία του Εθνικού τιμ, βλέποντας το σκιλσετ ενός παίκτη "προορισμένου" για κάτι πιο ειδικό.
υ.γ για να είμαι δίκαιος, γνωρίζω ότι και ο Μετεωρίτης στην U21, ήθελε κάποιους ειδικούς παίκτες και πειραματιζόταν και προσωπικά, αλλά δεν γνωρίζω αν κάποιοι εντέλει κατάφεραν να μπουν στο national pool της μεγάλης Εθνικής και υπολογίζονται για το μέλλον.
υ.γ2 στην αρχή της σεζόν, βγήκε ένας αντίστοιχος αλλά για κοντός, πάλι Γερμανός...
Με περισσότερο χεισμό/πάσα, λιγότερο ριμπάουντ και 18 εξωτερική άμυνα.
Last edited by maddoghellas at 10/15/2015 10:55:02 AM