BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > NBA II.

NBA II.

Set priority
Show messages by
This Post:
00
244403.67 in reply to 244403.63
Date: 6/23/2013 1:26:58 PM
Overall Posts Rated:
4343
Sztem mindenki értette mit akarok mondani.
Lehet, hogy Dawa jobban megfogalmazta mint én. Az a lényeg, hogy LBJ ellen mára gyakorlatilag annyi puskapor maradt, hogy nem "vezér" - bármit is jelentsen ez. A Decesion-ben is nekem az volt az unszimpi, ahogyan bejelentette. Nem pedig a döntés maga.
És megismétlem: _nem_ gondolom azt, hogy mindent összevetve jobb mint MJ.

És azt is szeretném leszögezni, hogy a Spurs-féle csapatépítés a számomra szimpatikus, nem pedig az amit a 3 grácia csinált.
De a profi sportban 1 dolog a leglényegesebb. A győzelem.

Biztos néhányan közületek jártak hazánkban régebben - 10-20 éve - futballmérkőzésre. Azokon rendre felhangzott a jól ismert rigmus: "Nézzetek a táblára, menjetek a p*csába!".
No LBJ is ezt üzente egyeseknek, csak ő úgy mondta, hogy "Hate now!".
Ennyi.

From: Hakeem12

This Post:
00
244403.68 in reply to 244403.59
Date: 6/23/2013 1:56:28 PM
Overall Posts Rated:
2222
Hidd el,hogy a mentális képességeket is lehet fejleszteni,csak nem olyan könnyű,mint felpakolni 5-10-15 kg izmot.

From: Flimo

This Post:
00
244403.69 in reply to 244403.67
Date: 6/23/2013 2:47:25 PM
Overall Posts Rated:
2222
Nekem nem csak az a bajom vele, hogy nem vezér. A jó játékosok fő ismérve, hogy a csapattársakat jobbá teszik. Na ez nála nincs, inkább elnyomja őket. Wade problémáinak csak egy része volt a térde, és hogy Bosh harmadik opcióba szorul, és alig kap labdát sokat tesz hozzá ahhoz, ahogy játszik. Dominálja a labdát, pumpál, aztán ha épp olyanja van, akkor 2 perc alatt dob tíz pontot. De ebben se konzisztens, a döntő alatt is össze vissza változott dobógépből aszisztkirállyá, meg zárásokat adott. Ez hatalmas szó lenne, ha aszerint történne, amire a csapatnak épp szüksége van. De nem ez a helyzet, lásd a harminc akárhány pontos vereséget. Ő abban nagyon jó, hogy elviszi addig a meccseket (ha hagyják), hogy valamelyik csapattársa megnyerhesse. Hatalmas szerencséje van, hogy a csapattársai közül Chalmers, Wade, Bosh, Allen, Miller és Battier is képes meccsdöntő faktorrá felnőni, mert mellette senki se tud konzisztens maradni, csak van akkora merítési lehetőség, hogy idén ezt kétszer is épp megúszták.

Az a ligát minősíti, hogy ezzel együtt jelenleg ő a legjobb játékos, de all-time ez kevés. Top10-ben sincs, szóval nem is kell Jordanhez hasonlítani (megjegyzés: nálam nem ő a GOAT).

From: DanChee

This Post:
00
244403.70 in reply to 244403.69
Date: 6/23/2013 4:00:06 PM
Overall Posts Rated:
4343
Ez meg már az ún. eye-test. Nem gond, hogy így látod, de más meg másként látja.

Elnyomja a csapattársakat? Csak 1 labda van a pályán. Nyilván sem Boshnak nem lesz annyi pontja mint Torontoban, sem Wadenek, mint LBJ előtt. Kinél legyen inkább az a nyomorult labda többet, ha nem nála? Az a legjobb választás, legalábbis nekem. Meg Spolestrának is, ő meg - engedtessék meg - többet tud ezekről a játékosokról, mint mi. Az eredmények is igazolják, hogy ez a legjobb döntés. 3 év - 2 arany 1 ezüst.
Ezek után tényleg korrekt érv az, hogy "elnyomja a társait"?
MJ hogyan tette jobban jobbá a csapattársait, mint LBJ? A Bullsban 1 db 20 pontos játékos volt rajta kívül, ugyanúgy mint a Heatben. Több gólpasszt ad meccsenként mint MJ. Most akkor megint le leszek szólva, hogy nekem csak a stat a fontos? Mer a jó öreg eye-test aszongya...
Áruld már el, hogy MJ, Olajuwon, tetszőleges játékos hogyan teszi jobban jobbá a csapattársait mint LBJ? Tényleg érdekel.

A többi érveddel kapcsolatban: kb olyan érvelés, mint a mi volt előbb a tyúk vagy a tojás? Úgy értem, hogy mit tudott volna Battier vagy másik tetszőleges csupi "megnyerni", ha LBJ nem viszi el őket odáig?

This Post:
00
244403.71 in reply to 244403.70
Date: 6/23/2013 4:16:48 PM
Overall Posts Rated:
2222
Az assziszt önmagában csalóka. Ha valaki végigpumpálja a támadást, és a végén vagy eldobja, vagy lepasszolja hozhat remek pont meg gólpassz átlagot, de megöli a csapatjátékot. Tiszteletreméltóak a számai, ezt egy percig nem tagadom, de túl sokat van nála a labda, és gyakran túl sokat pumpál. Amúgy Jordannek is vissza kellett vennie a pontátlagából, hogy igazán hasznos legyen, és most ez hatalmas oximoronnak tűnhet, de LBJ-nek lehet, hogy az asszisztokból is vissza kellene! Például amikor a második meccsen labda nélkül mozgott sokat, zárásokat adott és üresbe futott verték meg a Spurst nem tudom már mennyivel, de sokkal. Több labdával meg a többiek is konzisztensebb teljesítményt tudnának hozni. Még egyszer mondom, ez idén azért nem jött ki, mert tele volt a csapat remek, meccsek eldöntésére képes játékossal.

Nálam Bird az etalon. Amiben magasan James felett, az az elszántság, győzni akarás. Lehet a lelke mélyén James ilyen, de Birdről sütött ez, meg a magabiztosság, a csapattársaknak elég volt csak ránézni, és átragadt rájuk. Ezt a mostaniak közül talán KG tudja legjobban. James fején meg sokszor a tanácstalanságot látni, ezt egy vezér nem teheti meg.

From: DanChee

This Post:
00
244403.72 in reply to 244403.71
Date: 6/23/2013 4:52:31 PM
Overall Posts Rated:
4343
Nem vagyok benne biztos, hogy jól értem. Tehát:

1. Azt mondod, hogy az a bajod LBJ-vel, hogy nem teszi jobbá a csapattársait, elnyomja őket.

2. Ezért megkérdezem, hogy akkor mondj egy játékost, aki jobban/nagyobb hatásfokkal jobbá teszi a csapattársait szerinted, mint LBJ, és fejtsd ki azt is konkrétan, hogyan csinálja/csinálta ezt.

3. Azt feleled, hogy Bird, mert ő magabiztosabban viselkedett.

Jól értem?

This Post:
00
244403.73 in reply to 244403.61
Date: 6/23/2013 4:57:21 PM
Overall Posts Rated:
310310
Sokat írtatok, megpróbálok mindenkinek egyben válaszolni, hátha belefér egy postba.

@DanChee:

előrángattok valami kevésbé könnyen meghatározható mércét

Hát mit csináljak, ha szerintem a vezérség nem valami számokkal kifejezhető valami. Nekem nem egyenlő a stat a vezérséggel, és a legjobb játékos nem feltétlenül a csapat vezére. Erre mondtam, hogy elbeszélünk egymás mellett, mert te mindig számokat hozol fel.

Linkelek majd neked pár meccsvideót az Admirális PO-szerepléséről, csak sajnos egy helyen nincsenek meg, de igyekszem neked összeszedni egy kis linkcsokrot (csak kérek egy kis időt). Ami Avery Johnsont illeti, majd légyszi te is linkelj videót, vagy cikket, vagy bármit, amiben az Admirálisról beszélt. Mellesleg Robinsonról nem mondtam, hogy NAGY vezér, csak hogy ő igenis vezére volt a csapatának, míg James - szerintem - nem az. James pályafutása meg még messze van és elhiheted, ha addigra vezérré érik - ami szerintem nem a Heatben fog megtörténni - én leszek az első, aki ezt elismeri. Vannak játékosok, akiket kifejezetten utálok, de mindig elismertem, amit letettek az asztalra.

És Bird felemlegetése mitől lenne kettős mérce? Tárgyilagos megállapítás volt, hogy James egy kiváló felépítésű és képességű kosaras átlagon aluli mentális képességekkel, míg Bird egy kiváló technikai és mentálais képességű kosaras volt átlagon aluli fizikai adottságokkal.

@Dawa:

Mutasd már meg, ki hozta itt fel, hogy hogy néz ki James honlokpánt nélkül. Az hogy nem vezér, nem elég okos, bunkó módon hagyta ott a Cavs-et, személyes vélemény, ahogy látom, nem csak az enyém. Remélem, még szabad azért így gondolnom. A Király becenévvel csupán annyi a baj, hogy 18 évesen ezzel érkezett a ligába. Még Jordan sem volt király az első évében. Sőt az első 3-4 évében sem.
James egy egyedi adottságokkal rendelkező kosaras, aki méltán gondolja az általa elvégzett munka alapján, hogy képes önerőből bajnoki gyűrűt nyerni
Ezt mondjuk, megmagyarázhatnád. Mikor nyert bajnokságot önerejéből? Be kell látni, hogy hiába van akármilyen egyéni képessége valakinek, egy játékos még sosem nyert bajnokságot. Jordan sem, Timmy sem, Olajuwon sem, Kobe sem. És persze James sem. Ha esetleg tényleg így gondolta (hogy "önerejéből" képes rá), akkor miért is kellett Wade-del és Bosh-sal összeállni? Mellesleg sokan lebecsülik Bosht, szerintem ő is elvégezte a maga dolgát, hogy ez a gyűrű összejöjjön. Vagy mondhatnám úgy is, hogy nélküle sem sikerült volna.
James azt csinálja, amit tud: megy előre és nyer. Ő erre képes és ezt mindenkinél jobban csinálja. Ebben nem hogy utolérni, közelíteni sem tudja, senki. Ezért Király.
Nem tudom, hallottál-e már esetleg egy Kobe Bryant nevű dobóhátvédről. Ha van valaki, aki megy előre és nyer és ebben senki nem éri utol, akkor az ő. Mondom ezt úgy, hogy nem szimpatikus nekem. Hater sem vagyok, csak épp elismerem. Azt a fajta "berezelést" amit Jamesnél már jó párszor láttunk, Kobenál egyszer sem láthattad. Még újonc korában sem. De említhetném Birdöt, Garnettet, Jordant, Magicet is.
És hogy mi értelme arról beszélgetni, hogy James nem vezér, nem Király, stb? Hát ha megengeded, akkor a sok James-fan között elmondanám én is a véleményem. Gondolom, neked jobban tetszene, ha mindenki hallgatna, aki nem ért ezzel egyet, de ez már csak így megy, minden sztárnak vannak rajongói és vannak, akik nem értenek egyet velük.

@kaygee:

Nem csak a bajnokokra emlékeznek. Gondolom, te is tudod, ki volt Reggie Miller, John Stockton, Karl Malone, Charles Barkley, Patrick Ewing, Dominique Wilkins, stb. Egyik sem volt bajnok, mégis mindeki emlékszik rájuk, szóval nem kellett volna Jamesnek csődtömegként visszavonulnia (nehéz is lenne ilyen képességekkel). Nem is erről vitáztunk, így döntött, hát így döntött, nincs értelme azon filózni, hogy mi lett volna, ha...
Ami a vita tárgya az James mentális és vezéri képességei. Szerintem ott vannak gondok. Más szerint nincsenek. Mindenki szépen elmondja a véleményét, ennyi

@

Don't feed the troll
This Post:
00
244403.74 in reply to 244403.73
Date: 6/23/2013 5:05:39 PM
Overall Posts Rated:
310310
Na nem fért bele

@Flimo:

hatalmas +1, majdnem mindenre

@DanChee:

Mielőtt még újból feljönne, hogy James nyerte meg ezt a bajnoki címet (mert afelé haladunk megint), azért nézd már meg a Heat rosterét. Nézd meg hogy nyerték a fontos PO-meccseket. Allen, Miller, Battier, Birdman mind olyan részei a gépezetnek, akik kétszer ennyiért játszhatnának máshol, csak éppen ide gyűltek a gyűrűért. Ha bármelyikük nem itt lenne, ez a Heat nem lenne bajnok.

Don't feed the troll

This Post:
00
244403.75 in reply to 244403.72
Date: 6/23/2013 6:31:28 PM
Overall Posts Rated:
2222
Nem csak az, hogy magabiztos volt. Nézz meg róla pár videót, hihetetlen mit meg nem tett a győzelemért az a faszi. És ez már számokban nem mérhető pszichológia, hogy hogy játszol, ha azt látod a csapat vezére egy pillanatig se adja fel, és csúszik-mászik a labdákért, és azt látod rajta, hogy a falon is átmegy ha kell, meg hogyan akkor, ha a tanácstalanság árad róla.

This Post:
00
244403.76 in reply to 244403.73
Date: 6/24/2013 12:55:56 AM
Overall Posts Rated:
2222
"Mellesleg sokan lebecsülik Bosht, szerintem ő is elvégezte a maga dolgát, hogy ez a gyűrű összejöjjön. Vagy mondhatnám úgy is, hogy nélküle sem sikerült volna."

Nagy +1. Bosh talán a legjobban alulértékelt fogaskereke a Miami gépezetének,megkockáztatom,hogy csapaton belül fontosabb láncszem,mint Wade.

From: blive

This Post:
00
244403.77 in reply to 244403.42
Date: 6/24/2013 7:15:12 AM
Overall Posts Rated:
6262
Irving vezérségét a statok is alátámaszt(hat)ják, érdemes megnézni,hogy clutch szituációkban meg 4. negyedekben milyen számokat produkál,brutális.

Zseniális, amit művel :) két éve van a ligában, és már mennyi szoros meccset nyert meg a Cavsnak.

https://www.youtube.com/watch?v=m0ICBUAG_y8 érdemes végignézni a videót, vannak benne egészen elképesztő dolgok.

Ui: amúgy legalább ennyire szeretem a két clevelandi kommentátort :D "Mr. Fourth Quarter", "Videogame Irving" :)

Advertisement