Sokat írtatok, megpróbálok mindenkinek egyben válaszolni, hátha belefér egy postba.
@DanChee:
előrángattok valami kevésbé könnyen meghatározható mércét
Hát mit csináljak, ha szerintem a vezérség nem valami számokkal kifejezhető valami. Nekem nem egyenlő a stat a vezérséggel, és a legjobb játékos nem feltétlenül a csapat vezére. Erre mondtam, hogy elbeszélünk egymás mellett, mert te mindig számokat hozol fel.
Linkelek majd neked pár meccsvideót az Admirális PO-szerepléséről, csak sajnos egy helyen nincsenek meg, de igyekszem neked összeszedni egy kis linkcsokrot (csak kérek egy kis időt). Ami Avery Johnsont illeti, majd légyszi te is linkelj videót, vagy cikket, vagy bármit, amiben az Admirálisról beszélt. Mellesleg Robinsonról nem mondtam, hogy NAGY vezér, csak hogy ő igenis vezére volt a csapatának, míg James - szerintem - nem az. James pályafutása meg még messze van és elhiheted, ha addigra vezérré érik - ami szerintem nem a Heatben fog megtörténni - én leszek az első, aki ezt elismeri. Vannak játékosok, akiket kifejezetten utálok, de mindig elismertem, amit letettek az asztalra.
És Bird felemlegetése mitől lenne kettős mérce? Tárgyilagos megállapítás volt, hogy James egy kiváló felépítésű és képességű kosaras átlagon aluli mentális képességekkel, míg Bird egy kiváló technikai és mentálais képességű kosaras volt átlagon aluli fizikai adottságokkal.
@Dawa:
Mutasd már meg, ki hozta itt fel, hogy hogy néz ki James honlokpánt nélkül. Az hogy nem vezér, nem elég okos, bunkó módon hagyta ott a Cavs-et, személyes vélemény, ahogy látom, nem csak az enyém. Remélem, még szabad azért így gondolnom. A Király becenévvel csupán annyi a baj, hogy 18 évesen ezzel érkezett a ligába. Még Jordan sem volt király az első évében. Sőt az első 3-4 évében sem.
James egy egyedi adottságokkal rendelkező kosaras, aki méltán gondolja az általa elvégzett munka alapján, hogy képes önerőből bajnoki gyűrűt nyerni
Ezt mondjuk, megmagyarázhatnád. Mikor nyert bajnokságot önerejéből? Be kell látni, hogy hiába van akármilyen egyéni képessége valakinek, egy játékos még sosem nyert bajnokságot. Jordan sem, Timmy sem, Olajuwon sem, Kobe sem. És persze James sem. Ha esetleg tényleg így gondolta (hogy "önerejéből" képes rá), akkor miért is kellett Wade-del és Bosh-sal összeállni? Mellesleg sokan lebecsülik Bosht, szerintem ő is elvégezte a maga dolgát, hogy ez a gyűrű összejöjjön. Vagy mondhatnám úgy is, hogy nélküle sem sikerült volna.
James azt csinálja, amit tud: megy előre és nyer. Ő erre képes és ezt mindenkinél jobban csinálja. Ebben nem hogy utolérni, közelíteni sem tudja, senki. Ezért Király.
Nem tudom, hallottál-e már esetleg egy Kobe Bryant nevű dobóhátvédről. Ha van valaki, aki megy előre és nyer és ebben senki nem éri utol, akkor az ő. Mondom ezt úgy, hogy nem szimpatikus nekem. Hater sem vagyok, csak épp elismerem. Azt a fajta "berezelést" amit Jamesnél már jó párszor láttunk, Kobenál egyszer sem láthattad. Még újonc korában sem. De említhetném Birdöt, Garnettet, Jordant, Magicet is.
És hogy mi értelme arról beszélgetni, hogy James nem vezér, nem Király, stb? Hát ha megengeded, akkor a sok James-fan között elmondanám én is a véleményem. Gondolom, neked jobban tetszene, ha mindenki hallgatna, aki nem ért ezzel egyet, de ez már csak így megy, minden sztárnak vannak rajongói és vannak, akik nem értenek egyet velük.
@kaygee:
Nem csak a bajnokokra emlékeznek. Gondolom, te is tudod, ki volt Reggie Miller, John Stockton, Karl Malone, Charles Barkley, Patrick Ewing, Dominique Wilkins, stb. Egyik sem volt bajnok, mégis mindeki emlékszik rájuk, szóval nem kellett volna Jamesnek csődtömegként visszavonulnia (nehéz is lenne ilyen képességekkel). Nem is erről vitáztunk, így döntött, hát így döntött, nincs értelme azon filózni, hogy mi lett volna, ha...
Ami a vita tárgya az James mentális és vezéri képességei. Szerintem ott vannak gondok. Más szerint nincsenek. Mindenki szépen elmondja a véleményét, ennyi
@