No, vzhledem k tomu, že jsem u U21 nějaký čas působil, zkusím k tomu něco napsat z vlastní zkušenosti.
- začínal jsem jako rwystyrkův skaut, takže vím, že skautování je v podstatě nekonečná práce až téměř samohana, kterou musí dělat člověk s opravdovým zápalem, i tak je to ale při počtu sledovaných hráčů velký problém. 100-120 v každém ročníku je opravdu hrozně moc. byl bych pro zredukovat to třeba na polovinu, kolem 50. to se zvládat dá.
- i přesto, že já i moji kolegové-nástupci se opravdu snažili, nikdy z toho nakonec nevylezlo nic víc, než semifinále či finále CT, což (bez urážky, já si těch výsledků vážím, protože vím, co to dá práce) vlastně není žádný úspěch, protože pořád je to turnaj až 2.kategorie. jednoznačně je to dáno malou členskou základnou, nemáme prostě matematickou šanci dostat každou sezonu víc než několik málo jednotlivců se skilly kolem 55-60 v 18 letech, což je v silných zemích úplně jiné. Z tohoto pohledu Flumpinčinu vizi práce pro NT "od malička" chápu, ale nejsem si jist, čím nebo jak moc by to seniorům prospělo.
Pokud si vzpomínám, potenciálů 10, 10+, bylo v každém ročníku maximálně 10-20 a výchozí skilly minimálně u poloviny z nich více než tristní. Takže by to byla asi docela ostuda, s takovým materiálem hrát v U21 :-)
- já bych doporučoval nějakou střední cestu - sledovat samozřejmě hlavně hráče pot.10,10+, což ale může (a určitě bude) dělat rwystyrk jako doposud, a pokud by měli výkonnost na U21 (loňská sezona U21 byla v tomto perfektní,ale asi taky docela vyjímečná), budou za U21 hrát. Jejich trénink asi není třeba kvůli tomu nijak zvlášť upravovat,musí stejně drtit zejména primární skilly a 1/1.
v každém ročníku mít max.50 dalších, skillově nejlepších hráčů,s potenciálem 6-7+, a na ty se soustředit co se týká tréninku a kontaktu s manažery. odpad samozřejmě bude, ale 20-30 dobrých potrénovaných hráčů v 21 letech nám přece bohatě stačí. takové množství by se dalo asi i umístit do českých klubů.
Last edited by Amare at 5/17/2012 9:54:55 AM