na, most már hozzászólok én is, korábban is akartam, csak munka közben nem értem rá.
markánsan úgy tudnám megfogalmazni a véleményemet, hogy lesz**om, hogy ha valaki túl magas áron teszi ki a játékosát. pl. akiket felsoroltál, valóban nem érnek annyit. és? bepróbálkoznak, ha valaki megveszi őket, mennek a feljelentések, ha nem pénzátjátszásról van szó, akkor a vevő bukik úgyis, mert túl sokat fizetett, az eladótól meg jól levonják a pénzt. legalább a GM-ek se unatkoznak (bocs, Chosen ;))
ha meg nem megy el annyiért, akkor úgy járt. sokan egyszerűen nem tudják megbecsülni, hogy egy-egy játékos mennyit ér. vagy az is lehet, hogy csak dicsekedni akar valaki a játékosával, bár az szvsz elég nagy marhaság.
max. olyat tudnék elképzelni, ami más menedzserjátékokban van, hogy a kikiáltási ár bizonyos százalékát (0,5-1) mindenképp levonják, ha átadóra teszed a játékost. akkor azért többen meggondolnák, hogy milyen áron teszik ki az emberüket. de mivel ezzel senkinek semmilyen kárt nem okoznak, ezért még erre sincs szükség.
az meg, hogy akkor bővülne a piaci kínálat, ha mindenki azon az áron tenné ki a játékosát, amennyit megér, közgazdasági szempontból nehezen értelmezhető :) hiszen kínálat így is van, csak senki nem ad ki annyi pénzt rá. az a karibi nyaralásos hasonlat tökéletes volt. van pénzed, úgy döntesz, megér annyit, megveszed. nincs annyid, vagy szerinted nem ér annyit, nem veszed meg. esetleg nekiállsz alkudni a tulajjal, hogy teszem azt 300k-val olcsóbban már megvennéd, ha kiteszi úgy.