Chciałbym wskoczyć, na tym ostatnim sprincie na miejsce pozwalające mi być spokojnym jeżeli chodzi o spadek.
Zapewne miałeś na myśli utrzymanie ;)
Jeżeli chodzi o mój zespół to wszystko układa się lepiej, aniżeli zakładałem sobie przed rozpoczęciem sezonu. Liczyłem na miejsce 3-5, a po ostatnim prestiżowym zwycięstwie nad Avistą zaminiliśmy się miejscami w tabeli i dzielą nas tylko małe punkty. Jak już idzie tak dobrze to chciałbym podtrzymać dobrą passę i utrzymać drugie miejsce w naszej konfie. Chociaż do końca sezonu pozostało jeszcze 7 spotkań i sporo się może zdarzyć, łącznie z miejscem dającym baraże.
Jeśli udałoby mi się awansować do PO to przede wszystkim chciałbym uniknąć wyjazdowego spotkania z Avistą. Ostatnie 3 sezonu to minimalne porażki mojej ekipy na tej zaczarowanej dla mnie hali. Odpowiednio sezon 21 - 8 punktów, sezon 22 - 3 punkty, obecne rozgrywki - 1 punkt. Powoli zaczynam odnosić wrażenie, że z obojętnie z jakimi zawodnikami i jaką dobrą formą bym tam nie pojechał to dostanę bęcki
Z nowości jakie wprowadziłem do mojego zespołu w tym sezonie to przede wszystkim kupowanie 18-19 letnich graczy na pozycji centra i power forward po niskich cenach i sprzedawanie ich za większą sumę. Niespodziewałem się, że można tyle zarobić na tego typu transferach, oczywiście pod warunkiem, że do licytacji włączają się managerowie typu kamikaze, którzy lubią przepłacać.
Życzę wszystkim powodzenia na ostatniej prostej i oby obyło się bez kontuzji, bo to nigdy nie jest fajne.