BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kezdő/Haladó Mentor Program! II.

Kezdő/Haladó Mentor Program! II.

Set priority
Show messages by
This Post:
00
232903.65 in reply to 232903.63
Date: 10/27/2013 3:38:57 AM
Overall Posts Rated:
310310
Én sem akarom előlről kezdeni, de azért a fontosabb dolgokat elmondom újra.

1. Ha nem épít az elején, mikor fog? Folyamatosan fejleszteni kell a keretet, cserélgetni a személyzetet, erre megy el a pénz, nem marad stadionra. "Stadiont lehet építeni bármikor amikor csak van pénzünk." - írod. És mikor lesz pénze rá, ha fizetni kell a kinevelt emberek magasabb bérét, cserélgetni kell az edzőket, stb?

2. A fiatalok edzése ma már nem hoz annyi pénzt, mint régen, sőt ha beleszámolod a 3 szezon alatt végrehajtott edzőcseréket, még az sem biztos, hogy kijön pluszosra. Pont a múlt szezon elején mondta valaki ellenérvként, hogy ő majd eladja a két edzettjét 3 milla fölött és keres rajta egy millát. Kint is voltak a srácok három, vagy négy alkalommal, 1,8-ért, 1,5-ért, sőt az egyikük 1,2-ért, még licit sem érkezett rájuk, máig az eredeti csapatuknál vannak ketten együtt 200k fölötti fizetéssel. Abból lehet normális pénzt csinálni, ha te draftolsz egy jó indulós MVP-t, vagy legendát, akit nevelgetsz évekig és utána eladod, de ehhez kell a szerencse, vagy az eredmnytelenség a megfigyeléssel kombinálva.

3. Ne mondjunk már olyan hülyeséget, hogy stadionozással nem lehet elérni 3-4 szezon alatt 6-900k hasznot. Ez szezononként 2-300k hasznot jelent, ha csak három évre számolunk. Ha négy évre (21 éves kor végéig), akkor még kevesebbet. Vegyünk szezononként 250k-s átlag hasznot, ez a 11 hazai meccsel számolva +22-23k haszon meccsenként. Ezt simán el lehet érni "stadionozással", ráadásul egy fontos dolgot kihagytál: ha eladod a három edzettet, kell venni három másik játékost, mert ennyivel kevesebben vannak a csapatodban, azaz a 3-4 szezonon keresztül folytatott edzés egyszeri hasznot hozott, amit rögtön el is költesz. Ezzel szemben a stadion egyszeri befektetés mellett "élethosszig" tartó hasznot hoz.

Don't feed the troll
This Post:
00
232903.66 in reply to 232903.65
Date: 10/27/2013 4:52:21 AM
Overall Posts Rated:
411411
Látom már hol a hiba!

Fejtsd ki nekem bővebben kérlek szépen, hol hoz 2-3 szezon alatt a stadion mondjuk 600k hasznot? Ne beszéljünk már totál baromságot, mert teljesen félreviszitek a frissen regisztráltakat. Tudjátok ti mi a haszon? Azt hívjuk haszonnak, ami a befektetés feletti nyereség. Építsen az újonc 1000 állóhelyet. 1000x200 az ára. 200k!!!!!!! Egy szezonba jó esetben van 11+1-2 hazai meccsed. Feltételezzük (ez persze az elején kizárt) hogy minden meccsen telt ház van 6-os jegyárakkal 1000x13x6 egy szezonban a bevétele! Ez 78k. Ahhoz, hogy a beleölt 200k nyers visszajöjjön, mennyi szezon kell? És ahhoz, hogy a megvett 1000 hely mondjuk 300k hasznot termeljen kell 6,5 szezon. Gyönyörű jövőkép egy frissen kezdett játékos számára.

Az edzéssel kapcsolatban ott van teljes félreértés, hogy miért edzenének 40-50k fizetéses srácokat, meg 2 db összesen 200k fizetésű játékost? Ez az amit külföldön jobban okosabban csinálnak. Nem kell drága játékosokat venni 50-100k-s játékosokat. 2-3 szezon edzés után, ha ésszel van csinálva a fizetésük nem ugrik meg. 20-21 évesen félkész állapotba eladhatóak, és nehogy valaki azt mondja nekem, 2-3 szezon normális edzéssel nem lehet darabját 400k-ért e ladni. Nem kell világverőket edzeni. Nem kell 5-ös edző nem kell semmi. Ésszel kell csinálni. Ha eladod ez első kört, nem kell ugyan annyiért venni helyettük, vissza lehet térni a 50-100k-s plaják neveléséhez, a különbözeten stadiont fejleszteni edzőt cserélni. És azt se mondja nekem senki, hogy a kezdő csarnokkal nem lehet pozitív egyenleget csinálni hétről hétre. és ha 3-4 hetente az addigi bevételekből folyamatosan lehet stadiont fejleszteni. A gond az, ti mindent feketén vagy fehéren láttok. Mint a szemellenzős lovak. Van mindenből arany középút.

És ha ebbe a játékba csak azzal lehetne haladni, hogy valakinek nagy a csarnoka, és csak arra a bevételre számíthat, akkor az egészet rég megette a penész. Az, hogy vannak olyan emberek akik az edzést eladást edzőcserét nem optimálisan csinálják, nem a játék hibája. Rengetegen élnek csak edzésből. Az meg alapból rossz a közösségünkben, hogy mindenki ragaszkodik a játékosaihoz, nem cserélik az edzetteket ezzel pénzt generálva. Mindenki akkor ad el amikor már sok a fizetése vagy már idős vagy stb stb! Ez általános hiba. Akkor kell eladni, amikor a piac a legjobban megfizeti, nem akkor amikor már rákényszerülünk. Ezt tanulja meg mindenki. Ezért van az, hogy mi mindig rohadt drágán hozunk haza külföldről játékosokat, de az itthon nevelődötteken meg nem keres senki semmit. Annyi előnye van a mostaniaknak, hogy a fatalok ára lejjebb van, 4-5 héttel a draft után jó magassággal és megfelelő pottal már potom pénzért lehet venni játékosokat.

De ha úgy gondoljátok, csinálhatunk egy versenyt, stadionozás vs az én menüm. 3 szezon, ki nyer több pénzt!

From: Cimi

This Post:
00
232903.67 in reply to 232903.66
Date: 10/27/2013 6:58:23 AM
Overall Posts Rated:
146146
Akkor elmondom az én véleményemet is erről.
Igen az újoncokat meg kell fogni valamivel és ha 20-ból csak egy is ráérez a játékra már az is jó.
Én mindig azt tanácsoltam vegyen 3 játékost minimum sztárt max szupersztárt és 4-es edzöt ez 300-ból simán megvan. Azt kell először megtanítani,hogy kell edzeni méghozzá az 1 posztos edzés lényegét. Szerintem ez az alap. Van 3 edzhető játékosa van egy csapata na utána lehet stadiont építeni és kell is. Ha 50 helyet épít 50-et épít. Simán összhangba lehet ezt hozni de sajnos ezt 20-ból 1 emberrel lehet megcsinálni. Na ezt kéne kicsit fellendíteni.
Tessék egy példa(27800871) 56 ezerért vette és válogatott. Na ennyiért simán lehet venni játékosokat akik 3 szezon edzés után hozzák a hasznot. aki egy ilyet kinevel utána mehet egy jobb potos pl.
Ez az én véleményem.

From: JoeBlack

To: Cimi
This Post:
00
232903.68 in reply to 232903.67
Date: 10/27/2013 7:06:04 AM
Overall Posts Rated:
411411
ugyan azt írod amit én.:P

From: Cimi

This Post:
00
232903.69 in reply to 232903.68
Date: 10/27/2013 7:18:19 AM
Overall Posts Rated:
146146
Mert ez az én véleményem. De azt is mondom, hogy stadiont is kell építeni mert az is fontos.
De a legfontosabb ebben a programban,hogy fogjuk meg az ujoncokat valahogy.

This Post:
00
232903.70 in reply to 232903.66
Date: 10/27/2013 12:01:12 PM
Overall Posts Rated:
310310
Hát ha így nézzük, akkor a játékosokból sem lesz annyi haszon, mert akkor ott se csak a játékos árát számold bele, hanem a növekvő fizetését (ami, ha nem edzenéd, nem növekedne), az edzők bérét, az edzőcserék árát, stb. Többnyire veszteséges az edzetés, legalábbis ha valaki úgy edz, mint egy gép. No de nézzük másképp: veszel 3 játékost, darabját 100k-ért. Eladod darabját 400k-ért. Kerestél vele 900k-t? Elvileg igen. Gyakorlatilag viszont a 3 szezon alatt legalább kétszer kell edzőt cserélni. Ha valaki jutni akar valahova, egy idő után muszáj lesz minimum ötös edzőt tartani. Mennyi is egy ötös edző mostanában? Na annak a dupláját le lehet vonni a 900k-s "haszonból"
De tegyük fel, elfogadom, hogy 3 edzett játékossal keres 3 szezon alatt az ember mondjuk 900k-t (legjobb esetben). Utána ugye eladja, újra vesz 50-100k értékben játékosokat. Na ezzel meg az a jövőkép, hogy 10 (!) szezon után lesz valakinek 3 millája és ugyanaz a csapata, mint a kezdet kezdetén. A 3 milla már majdnem egy fél csapat, mármint ami másodosztályban átlagos csapat, ahova azért 10 szezon alatt illene eljutni. Ja és persze lesz egy 5000 fős stadionja a 3 milla mellé. Ja és ugye akkor még nem vontam le a 10 szezon alatt az edzőcserék kiadásait, sem a csapat növekvő fizetését.
Azt kell megérteni, hogy a stadionozás hosszútávú befektetés. Nem egy és nem két szezon alatt leszel milliomos belőle. Viszont amit ott egyszer felépítesz, az utána akár 50 szezonon keresztül is hozhatja a pénzt. Ha az első pillanattól arra fekszel rá, akkor az első pillanattól hozza a pénzt. Ha szezonokkal később kezded el, akkor annyival később kezdesz magasabb bevételhez jutni.
Olyat meg sosem mondtam, hogy ne eddzen valaki. Kifejtettem már részletesebben is a pénzes topikban, hogy kezdjen az ember 19 éves sztár potúakat edzeni 4-es edzővel saját célra, így 3 szezon alatt megtanulja az edzést és lesz egy akkora stadionja, amihez utána már nem kell hozzáépíteni, legalábbis amíg ligás nem lesz, azaz nem kell utána kényszerűségből pénzt költenie erre, aki komolyan belevág az edzésbe, annak úgyis van épp elég kiadása később, így legalább eggyel kevesebb dologra kell költenie, viszont jelentősen nagyobbak a bevételei, mint annak, aki elhanyagolta az elején a fejlesztést. Természetesen én sem azt mondom, hogy csak és kizárólag a stadionnal kell foglalkozni. Kell edzeni, kell trédelni, kell jól szerepelni bajnokságban és kupában, stb, mert ez mind pénzt hoz. Csakhogy amíg a jó szereplés, a válogatott edzés és a trédelés úgymond "ráér", azaz bármikor el lehet kezdeni, addig a nagy stadion nélkül viszonylag rövid ideig van meg az ember, főleg ha eredményes, vagy az akar lenni. Nagy stadion nélkül nincs másodosztályba jutás sem, sem kupa legjobb 32-be kerülés, sem semmilyen kiugró eredmény.

Don't feed the troll
This Post:
00
232903.71 in reply to 232903.70
Date: 10/27/2013 1:43:37 PM
Overall Posts Rated:
411411
nem kell 5-ös edzővel gondolkodni, és levonogathatod a 4-es edzőnek a fizetését, és a cserét is 2 szezononként. ma 3k-ért láttam 4-es edzőt 15k-s fizetéssel elmenni. ezt nyugodtan vond le az edzés nyereségéből. azt meg kiszámolhatod, mennyi idő alatt hoz a stadion 3 millát. mivel hosszútávú befektetés, ezért kizárólag hosszútávon éri csak meg belefektetni. ez nem jelenti azt, hogy amikor valaki fel akar jutni 2. osztba ne legyen 13-15k-s ha 1. osztba 18-20k-s csarnoka. az a nem mind1, mikor öli ebbe bele a pénzt! beszélgethetünk erről rengeteget, az matematikai tény, hogy az első 3 évbe nem lesz haszon a csarnokfejlesztésből(akkor se ha ügyes vagy és akkor se ha béna, ha megszakadsz is ugyan az lesz az eredmény), ráadásul ha minden pénzt csarnokra költesz, nem tudsz játékosokat venni, nem lesz sikerélménye a kezdőknek, nehezen fognak meccseket nyerni, így a csarnok se lesz tele. Lesz szép nagy csarnok, de nem hiszem, hogy azért regisztrál ide bárki, hogy legyen egy hatalmas csarnoka 4.5. szezon végére, addig meg vegetál. Mindenki meccseket akar nyerni 3. ligába jutni, ehhez játékosok kellenek, ha már játékost vesz vegyen fiatal edzhetőt amivel keresni is tud. Minden maradék pénzt érdemes csarnok fejlesztésre költeni. de ha az a cél, hogy minél több játékossal szerettessük meg a játékot, és minél többen minél hamarabb erősödjenek meg gazdaságilag, akkor nem az a megfelelő stratégia, amit te javasolsz! ha az a célotok, hogy közbe közbe 1-2 kezdő aki kibírja azt, hogy szezonokig vegetál csak azért, hogy 10-15 szezon alatt stadionozással és mellette egyéb mással 2. osztba jusson, akkor javasoljuk ezt. de az ilyen kezdőkből lesz a legkevesebb. ezt tudja itt minden mentor! a többség szeretne meccseket nyerni szeretné pénteken látni, hogy a kis kedvence szinteket lép. megszereti az edzést rájön az ízére stb stb! 75%-át ez fogja a játék mellett tartani. az itt ragadt felhasználók 75%-a is alig várja a szintlépéseket. A scoutok tudják látják bárkinek mekkora boldogságot örömet tud okozni, egy nem várt lépés egy várt fejlődés, edzéstervezés hogyan tovább stb stb stb! ti ezt akarjátok már a kezdetek kezdetén elvenni az újaktól, csak hogy 10 szezon távlatába jobban járjon. 300k-ból elkölt 260k-t az elején edzőre játékosra, 40k-t meg stadionba öl. Következő héten lesz 20k haszna kb a következőbe is, 40k-ból megint építhet csarnokot akár. vagy várhat 5-6 hetet, és akkor 150k-ból építhet csarnokot, 5-6 hét múlva megint építhet 150k-ból. ha gyenge a csoportja feljuthat 3.-ba a feljutásiból építhet a rájátszási pénzekből építhet. miért írjátok azt, hogy ha bárki az elején nem áll neki stadionozni, akkor utána már nem fog tudni? hülyeség. aki akar bármikor tud építeni amikor csak akar. nem kell struccpolitikát folytatni, és elvetni más ötletét. számolgassatok csak nyugodtan. a stadion nem azért kell, hogy meggazdagodjon valaki, hanem azért kell, hogy a ligájának megfelelő csapatot/játékosokat tudjon tartani, és ebbe ne rokkanjon bele. Nem hiszem azt el, hogy bárki edzés nélkül 2. ligás tud lenni a jelenlegi BB-ben. 1. ligás meg kizárt. Ha meg elkezd edzeni, ciki lesz, ha 3. osztba vagy 2. osztba kezdi el megtanulni, hogyan edzen, vagy állítson csapatot 3 edzett játékossal, hogyan ossza be a dolgokat stb stb stb! ezeket a dolgokat a legkönnyebb az elején 4. osztban megtanulni, ahol még nem lehetnek nagy célok, és nem gond ha hibázol. rengeteg előnye van kis apró hátrányok mellett annak amit én javaslok, és van némi előnye nagyon sok hátrány mellett annak amit te javasolsz! én ezt így látom.

most volt pro és kontra is itt leírva. én többet nem szándékozok írni ebben a témában. mindenki eldöntheti mi a szimpatikus neki. gondolom erre még reagálsz, én majd max PM-be reagálok most már.

köszönöm, hogy elolvastátok ezt a nem rövid szösszenetet!

This Post:
00
232903.72 in reply to 232903.71
Date: 10/27/2013 2:38:39 PM
Overall Posts Rated:
350350
Számszerűsítsünk, ha tévedek kérlek javíts ki, mert 4. osztban vagy és te tudod a pontos számot.

Kezdésként van egy 5000-es csarnokod

Állóhely : 4500 (Jelenlegi ár: $10) (A következő naptól érvényes jegyárak, 2013. 11. 16.: $10)
Alsó sorok : 450 (Jelenlegi ár: $35) (A következő naptól érvényes jegyárak, 2013. 11. 16.: $35)
Pálya melletti helyek : 50 (Jelenlegi ár: $100) (A következő naptól érvényes jegyárak, 2013. 11. 16.: $100)
Páholyok : 0 (Jelenlegi ár: $800) (A következő naptól érvényes jegyárak, 2013. 11. 16.: $800)

Befogadóképesség: : 5000

ez hoz teltház esetén 65750-et ( eleinte csak 2/3 ház szokott lenni vagy 75% telítés)
a tv pénz úgy tudom 40k körül van, az értékesítés cca 20k
Összes bevételed így 65750+20000+40000 cca 125k

A kiadás oldalon személyzetre számoljunk 25-30k-t, az alapcsapat bére kb 10 fő *3k cca 30k

Heti hasznod nagyjából 60k körül van a 4-ben kezdetben
Azt is számoljuk bele, hogy 4 héten át kapsz 50k-t vagyis szumma 200-at kezdőbónuszban

A kezdő pénzed 300k +200k kezdőbónusz = 500k
Abból szerencsés esetben 100-150-et kell elköltened ha van értelmes fiatalod az alapcsapatban,max veszel még 2 társat mellé összesen 100-ért és 4-es edzőt pár tízezerért
kb marad 350k pénzed, amiből 300-at csípőből beletehetsz a stadionba pl (1500 állóhelyet)
ha állóban csak 8-as jegyárral számolsz is, az 4500+1500= 6000*8 vagyis 48000 / meccs teltház esetén

Elkezdesz edzeni, de az is eltart kb 1-2 szezonon át mire használható embered lesz, pl egy 19 éves playa, azzal már tudsz felfelé nézelődni, ha 2-3 fő van ilyened, akkor meg bőven feljuthatsz, mert annyira gyér a mezőny egyes 4. ligás csoportokban. Az a gáz, ha automatikusan felhelyeznek az 1. éved után és 3-ban ott vagy egy alig edzett 19 éves playával
nem püi-leg gáz, mert a feljutásért úgy tudom 300-at kapsz, hanem ott a probléma, hogy ilyenkor összevásárolnak minden szirszar öreget. És annak meg az a vége, hogy rajtad marad, ha cserélnéd (nem fogsz érte semmit se kapni) másfelől meg egyesek ész nélkül igazolnak 40-50-60k-s embereket is! Na, azt viszont stadion nélkül nem fogod elbírni még 3-ban sem, ha ilyenből pl 2 embered van.
Pont ezért kell az elején 150-200k részletekben minden pénzt a stadionba tenned, ha már megvan az edzett embered és az edződ. A pénz fialja magát, szépen elkezd gyarapodni, de ne mondjuk akkora blődséget az újoncoknak szánt topikban, hogy ne építs stadiont... Stadion nélkül nem jut előbbre és ha csak vegetál a szar csapatával, akkor gyorsan vége az itteni menedzser karriernek.
Edzeni kell az elején olcsón vett alapanyagból és edzővel valamint minden aprót beletenni a stadionba akár 150-200k részletekben.

This Post:
00
232903.73 in reply to 232903.71
Date: 10/27/2013 2:40:17 PM
Overall Posts Rated:
4343
Nagyon nem számolgatok utána, de nekem is ez a koncepció tűnik járhatónak. Olcsón 3 fiatal, 4-es edző (nagyon szerencsés esetben 5), egy szolidabb keret (1-2 nagyon nagyon olcsó, tapasztaltabb játékos, amivel már akár ott lehet lenni akár a rájátszás körül is, ugye csoport függő), szerencsés esetben összejöhet 2-3 kupa meccs is, aztán lehet forgatni a pénzt vissza fokozatosan stadionba 100k-val mondjuk. Közben harcolsz a rájátszásért, fiatalod is van aki szépen fejlődik és a stadion is szépen lassan bővül.
Én öt-hat szezonnal ezelőtt kezdtem, kb. hasonló útvonalat jártam be. Ami nekem eredményt hozott, hogy picit trédeltem, volt egy-két jó üzlet amivel tudtam hozni pár hét alatt plusz 50-60 kilót vagy többet, illetve hogy idős játékosokat igazoltam (jó szkillek, "ingyen", fizetés sem sok. Simán lehet nyomni az elején 31+ játékosokkal..nem érdekelt hogy 33,34,35. Néha ledobott egy-egy skillt, de közbe a fiatalok fejlődtek, nem gyengült emiatt a csapat így csak erősödött, és lehetett olyan eredményt elérni, amivel meg lehetett tölteni a csarnokot. Mivel nem vagyok még tapasztalt mint egyesek itt, félve írom le és kezdők ne olvassák, de én kimondottan ajánlanám őket az elején). Pusztán az életkort nézni téves dolog, a kulcsszó ÁR-ÉRTÉK..

From: cysco
This Post:
00
232903.74 in reply to 232903.73
Date: 10/27/2013 4:47:10 PM
Overall Posts Rated:
44
Sziasztok!

Én azért játszok már egy ideje, de még nagyon keveset tudok a játékról, de...
Tényleg el lehet mondani mindkét irányt egy kezdőnek és akkor majd eldönti merre megy. Sokkal fontosabb, hogy kitartó embereket kell találni.
Én nagyon sokáig építettem a stadionomat a negyedik ligában és közben edzettem is, az egyik játékosom el is jutott U21 kerettagságig. Játékost is neveltem, stadiont is építettem, a lényeg szerintem, hogy kitartónak kell lenni és nem kell feladni. Nem estem kétségbe, hogyha nem jutottam fel, neki mentem jövőre. Jelenleg a harmadik ligában nekem van a legtöbb bevételem, garantált teltház, a stadionom azt hiszem a második legnagyobb.. Annak ellenére sem estem kétségbe, hogy jelenleg 3 sérültem is van, pedig az orvosom is jó. A kitartás a lényeg, szerintem azokat kell összeszedni, akik tuti sokáig fognak játszani, ezt az elején nehéz eldönteni, de szerintem folyamatos kapcsolattartással meg lehet győzni az embereket, hogy akár egy közösségért is játszanak.
Nem utolsó sorban nagyon sok jó mentorra van szükség, legalább olyan jókra, mint nekem. Nagyon sokat köszönhetek neki.
Remélem azért ki lehet hámozni a mondani valómat.

Üdv, Cysco

This Post:
00
232903.75 in reply to 232903.74
Date: 10/27/2013 5:17:09 PM
Overall Posts Rated:
310310
Te csináltad jól

Don't feed the troll
Advertisement