nem kell 5-ös edzővel gondolkodni, és levonogathatod a 4-es edzőnek a fizetését, és a cserét is 2 szezononként. ma 3k-ért láttam 4-es edzőt 15k-s fizetéssel elmenni. ezt nyugodtan vond le az edzés nyereségéből. azt meg kiszámolhatod, mennyi idő alatt hoz a stadion 3 millát. mivel hosszútávú befektetés, ezért kizárólag
hosszútávon éri csak meg belefektetni. ez nem jelenti azt, hogy amikor valaki fel akar jutni 2. osztba ne legyen 13-15k-s ha 1. osztba 18-20k-s csarnoka. az a nem mind1, mikor öli ebbe bele a pénzt! beszélgethetünk erről rengeteget, az matematikai tény, hogy az első 3 évbe nem lesz haszon a csarnokfejlesztésből(akkor se ha ügyes vagy és akkor se ha béna, ha megszakadsz is ugyan az lesz az eredmény), ráadásul ha minden pénzt csarnokra költesz, nem tudsz játékosokat venni, nem lesz sikerélménye a kezdőknek, nehezen fognak meccseket nyerni, így a csarnok se lesz tele. Lesz szép nagy csarnok, de nem hiszem, hogy azért regisztrál ide bárki, hogy legyen egy hatalmas csarnoka 4.5. szezon végére, addig meg vegetál. Mindenki meccseket akar nyerni 3. ligába jutni, ehhez játékosok kellenek, ha már játékost vesz vegyen fiatal edzhetőt amivel keresni is tud. Minden maradék pénzt érdemes csarnok fejlesztésre költeni. de ha az a cél, hogy minél több játékossal szerettessük meg a játékot, és minél többen minél hamarabb erősödjenek meg gazdaságilag, akkor nem az a megfelelő stratégia, amit te javasolsz! ha az a célotok, hogy közbe közbe 1-2 kezdő aki kibírja azt, hogy szezonokig vegetál csak azért, hogy 10-15 szezon alatt stadionozással és mellette egyéb mással 2. osztba jusson, akkor javasoljuk ezt. de az ilyen kezdőkből lesz a legkevesebb. ezt tudja itt minden mentor! a többség szeretne meccseket nyerni szeretné pénteken látni, hogy a kis kedvence szinteket lép. megszereti az edzést rájön az ízére stb stb! 75%-át ez fogja a játék mellett tartani. az itt ragadt felhasználók 75%-a is alig várja a szintlépéseket. A scoutok tudják látják bárkinek mekkora boldogságot örömet tud okozni, egy nem várt lépés egy várt fejlődés, edzéstervezés hogyan tovább stb stb stb! ti ezt akarjátok már a kezdetek kezdetén elvenni az újaktól, csak hogy 10 szezon távlatába jobban járjon. 300k-ból elkölt 260k-t az elején edzőre játékosra, 40k-t meg stadionba öl. Következő héten lesz 20k haszna kb a következőbe is, 40k-ból megint építhet csarnokot akár. vagy várhat 5-6 hetet, és akkor 150k-ból építhet csarnokot, 5-6 hét múlva megint építhet 150k-ból. ha gyenge a csoportja feljuthat 3.-ba a feljutásiból építhet a rájátszási pénzekből építhet. miért írjátok azt, hogy ha bárki az elején nem áll neki stadionozni, akkor utána már nem fog tudni? hülyeség. aki akar bármikor tud építeni amikor csak akar. nem kell struccpolitikát folytatni, és elvetni más ötletét. számolgassatok csak nyugodtan. a stadion nem azért kell, hogy meggazdagodjon valaki, hanem azért kell, hogy a ligájának megfelelő csapatot/játékosokat tudjon tartani, és ebbe ne rokkanjon bele. Nem hiszem azt el, hogy bárki edzés nélkül 2. ligás tud lenni a jelenlegi BB-ben. 1. ligás meg kizárt. Ha meg elkezd edzeni, ciki lesz, ha 3. osztba vagy 2. osztba kezdi el megtanulni, hogyan edzen, vagy állítson csapatot 3 edzett játékossal, hogyan ossza be a dolgokat stb stb stb! ezeket a dolgokat a legkönnyebb az elején 4. osztban megtanulni, ahol még nem lehetnek nagy célok, és nem gond ha hibázol. rengeteg előnye van kis apró hátrányok mellett annak amit én javaslok, és van némi előnye nagyon sok hátrány mellett annak amit te javasolsz! én ezt így látom.
most volt pro és kontra is itt leírva. én többet nem szándékozok írni ebben a témában. mindenki eldöntheti mi a szimpatikus neki. gondolom erre még reagálsz, én majd max PM-be reagálok most már.
köszönöm, hogy elolvastátok ezt a nem rövid szösszenetet!