BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > Reprezentacija.

Reprezentacija. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Radex

This Post:
22
211627.64 in reply to 211627.63
Date: 3/13/2012 6:10:32 AM
Overall Posts Rated:
437437
Slažem se

From: Dadoni

This Post:
00
211627.65 in reply to 211627.63
Date: 3/13/2012 6:21:18 AM
Overall Posts Rated:
242242
Nije stvar "levaćenja", "neiskustva" ili "naivnosti" protivnika. Stvar je vrlo jednostavna kao i sve drugo u životu. Šta je spreman čovjek napraviti, i šta na tom putu pogaziti, kako bi došao do cilja?
Niti jedan selektor koji je vodio našu reprezentaciju, bez obzira da li neko iste volio ili ne, nije napravio takav čin. Vjerovatno postoje debeli razlozi zašto to nije napravljeno. Spomenuti ću samo neke: moral, kolegijalnost, poštovanje i uvažavanje protivnika...
Još od svega gore spomenutog je čin opravdavanja istog. Koristeći kao argument našu prizemnu lokalnu nacionalističku politiku. Ne razumjem. Možda bi to nemoralno bilo napraviti francuzima, hrvatima, turcima ili irancima ali rusima napraviti takvu stvar je apsolutno opravdano.

Žalosno i tužno.

Last edited by Dadoni at 3/13/2012 6:24:56 AM

From: Player02

This Post:
00
211627.66 in reply to 211627.65
Date: 3/13/2012 6:37:22 AM
Overall Posts Rated:
6161
Da razjasnimo. Ja ne opravdavam ovaj akt ni u kojem slučaju, pa makar da se radi i o rivalima iz VI lige, i to sam odmah rekao.
Moja poenta je bila da također ne opravdavam nesankcionisanje onih koji dogovaraju ovakve stvari, i smatram da bi to obavezno trebalo pod hitno uvesti.
I ja sam ranije, dok sam imao nešto ozbiljniji i konkurentniju ekipu, imao nekoliko ponuda da od nekih kolega da odigramo laganicu, ali osim što sam u uzvratnoj poruci zahvalio kolegi što cijeni moju ekipu, nikakvog govora o bilo kakvom štimanju oko entuzijazma nije bilo, niti će ikada biti. Kao što sam rekao u prethodnom postu, nema to baš puno veze sa sportom, nema tu fair play-a. Ja to nikad ne bih napravio, da se razumijemo, i apsolutno sam protiv, kao prvo dogovaranja, a onda naravno i "levaćenja".

This Post:
99
211627.67 in reply to 211627.60
Date: 3/13/2012 7:20:42 AM
Overall Posts Rated:
176176
I don't know about our coach, but the rest of our community is deeply disgusted by his questionable decision.

I'd like to personally apologize for the disgraceful lack of fair play our representative has shown. I hope the others, who are unanimously bashing the coach, will also stand behind this apology.

I wish you the best of luck.

This Post:
00
211627.68 in reply to 211627.66
Date: 3/13/2012 7:31:43 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Eh dragi moji, drago mi je da sam uspio privuci pozornost na nasu NT, jer do sada nikoga nije bolilo briga, niti se pisalo nesto vezano za Reprezentaciju.
Drago mi je vidjeti da se zajednica malo probudila i komentarise desavanja u nasoj Selekcijiji. Vjerovatno vas vecina nikad nista ne bi napisala da nije pala Rusija, pa ova pobjeda dobija jos veci znacaj. Donijela je dosta toga, osim senzacionalne pobjede doprinjela je interesu zajednice za NT, povukla neka nova pitanja i iznosenje misljenja pojedinaca.

Splinteru, Splinteru, kazem ti, cilj opravdava sredstvo, mozda je nama totalno nebitna utakmica, ali njima nije. Napravljeno je da se pobijedi jedna od boljih Reprezentacija danasnjice, da se narod obraduje, protivnik da tuguje, da se probudi zajednica, i dosta toga je uspjelo. Postujem svoje kolege, ljude sa kojima igram, a ovako tamo nekog Rusa, ni najmanje, ovim putem mu saljem pusu. Bio je neiskusan, podcjenio nas i platio danak.

Da li je Rus bio prisiljen na TIE? Ne nije, da li je imao garanciju kakvu za to? Ne nije. Svakako je rekao da ce on igrati laganicu, pa reko da macku pokazem da moju domovinu ne moze podcjenjivati ;)

Kome se ne svidja ne mora mu se svidjati, bitni su oni koji su se obradovali ovoj pobjedi, i bitno je da su se Rusi okliznuli na maloj BiH koju su podcjenili.

Moj metuzaleme, sramota je pasti a ne ustati se. Svijet voli pobjednike.

Bosna i Hercegovina, trn u oku svima.

This is where we hold them!
This Post:
11
211627.69 in reply to 211627.68
Date: 3/13/2012 8:24:20 AM
Overall Posts Rated:
155155
privukao si pozornost al nazalost u negativnom smislu,vec ako si kontao zajebat rusa mogao si pitat raju na forumu za misljenje,tu istu raju koja te izabrala.
Kao prvo nisi trebao pristati na dogovor,a kao drugo nismo dobili nista posebno a izgumili smo ono jedino sto smo imali tj.obraz
ovo je strasno los potez po naciju,a neko je predhodno dobro rekao da si zadovoljivo vlastiti ego,to sa svojim klubom mozes raditi a sa repkom ne.Takodjer ovo se odnosi na sve repke koje postoje...
Sramota

This Post:
33
211627.70 in reply to 211627.68
Date: 3/13/2012 8:27:39 AM
Overall Posts Rated:
6161
Eh ti pozornosti! Ovakva, zasnovana na maskimalno negativnom publicitetu, neće ti pretjeranokoristiti. Imam samo jednu riječ za tebe. Moralni razlozi su u pitanju. OSTAVKA!!!

This Post:
22
211627.71 in reply to 211627.68
Date: 3/13/2012 9:25:56 AM
Overall Posts Rated:
242242
Gdje ti je obraz tu ti je i duša.
Načasnom pobjedom, a ova je to svakako bila, narod se neće obradovati a protivnik tugovati. Mislim da će oboje biti razočarano. Čak šta više, ovo je prvi put da sam primjetio, a pratim forume i drugih reprezentacija da se ovakav čin na reprezentativnom nivou desio.
Najgore od svega, nije što smo "izgubili obraz", jer očigledno da pojedincima do istog nije ni stalo nego što bi na ovako "senzacionalnoj" pobjedi i kralj Pir bio zavidan.
Ništa nismo dobili ovom pobjedom, tj najveći dobitak je da smo drugog "zajebali", radost u zajednici je na "zavidnom nivou", Rusija će i dalje biti velesila, entuzijazam nam je uništen...
Jedino otkriće, po mom skromnom mišljenju, je količina ega, bahatosti i arogancije je izronila na površinu.

This Post:
1616
211627.72 in reply to 211627.61
Date: 3/13/2012 9:33:52 AM
Drunken Penguins
Superleague
Overall Posts Rated:
19181918
Real Sramota :D

This Post:
00
211627.73 in reply to 211627.71
Date: 3/13/2012 9:50:58 AM
Overall Posts Rated:
12781278
Uz dužno poštovanje Kralju,ovo nije dobra prezentacija naše zajednice u svijetu.
Sad svi koji budu znali za ovo će nas smatrati prevarantima i lošim ljudima.

Ne bih ovako nešto nikada napravio i kao što je rekao player treba zabraniti ovakva dogovaranja uopšte.

Znam da si želio pobjedu protiv velikog protivnika ali ovo nije pravi način.

Ako si već mislio ići sa CT,nisi trebao obećati Rusu ništa (nisi morao ni odg. na poruku),a oni bi vjerovatno i bez "dogovora" išli sa tie protiv nas....

Kao što sam i rekao,kao što i znaš da te veoma poštujem i cjenim kao menadžera ne samo zbog tvojih uspjeha već zbog toga što si uvijek bio spreman da pomogneš i ljubazno odgovoriš svaki put kada sam tražio neki savjet od tebe u vezi bilo čega...
Stoga,ne bih želio da ovo shvatiš kao napad ili nešto tako...jednostavno sam protiv ovakvih metoda.

This Post:
11
211627.74 in reply to 211627.71
Date: 3/13/2012 10:01:01 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Nadam se da cete vec jendom shvatiti da je ovo online igra, koja sluzi za zabavu, da se covjek malo opusti, nasmije i slicno. Kakav obraz i dusa, nije ovo vjeronauka, ovo je online igra, koga briga za nekog tamo Rusa.
Vjeruj mi, nije prvi put da se desavaju ovakve stvari, desi se to cesto, meni ne smeta.

Kada neko od vas bude Selektor, neka dogovori sve laganice i svaku neka odigra, njegova stvar, a ja kada uzmem stvar u ruke ja cu raditi po svom, svidjelo se to kome ili ne.
Da veliki je dobitak sto sam porazio Ruse koje ne volim, mozda bas zbog toga ne prodju dalje, bilo bi mi zaista drago. Od entuzijazma svakako nemamo nista, nije nesto spektakulrano svakako, sa ovim igrackim kadrom kada pobijedimo Reprezentaciju poput Malte mozemo biti sretni.

Ako imate jos neku online poslovicu sa obrazima i drugim stvarima, napisite, zaista me nasmije kada vidim koliko se unosite u online igru.

@Player02, ne treba meni publicitet, ja ga ostvarujem sa svojim klubom, pozornost treba Reprezentaciji, i evo upravo ga je stekla, pogledaj koliko se pisalo nakon prosle 3 utakmice (nikako), a koliko nakon ove posljednje.

@bloodyczech
Sramota

Na zalost Dusan Sramota igra u mom klubu a ne u Reprezentaciji BiH, da kako moze dobiti nase drzavljanstvo bio bi nam od koristi zaista.

Jedino otkriće, po mom skromnom mišljenju, je količina ega, bahatosti i arogancije je izronila na površinu.

Hvala na lijepim rijecima, steta sto mi prijatelj Vuk nije na forumu da vam objasni par stvari. Samo najjaci opstaju.

Samo se pitam, gdje ce mi dusa nakon ovog poteza, mislim da veceras oka necu sklopiti. Epic.

This is where we hold them!
Advertisement