BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Прес конференции

Прес конференции

Set priority
Show messages by
From: Xsago

This Post:
00
199108.64 in reply to 199108.63
Date: 4/17/2013 4:53:59 PM
Overall Posts Rated:
128128
Во право е Penda, сите овие муабети ве молам префрлете ги во темата сезона 23 во форумот за прва лига. Прашања и Договори и особено Прес конференции не се соодветните теми за вакви дискусии.

This Post:
11
199108.65 in reply to 199108.64
Date: 9/1/2013 1:29:15 PM
Overall Posts Rated:
1111
Проект К.К.Скопје Комета (Сезона 25)

Добар ден ББ пријатели ви се обркам со овој пост да ви кажам дека започна проект К.К.Скопје Комета (Сезона 25) коj беше започнат на почетокт на Сезоната 23 кога увдме дека со тогашниот состав не можевме да стигнеме далеку одлучивме да ја надоградиме Методија Андонов Ченто арената,па одкога тоа го остваривме се спремивме да штедме и да поминеме уште една сезона
(Сезона 24) со истиот состав бес засилуванај и да обезбедиме опстанок во втората лига.Ние сето тоа го остваривме,па дури го обезбедивме 5то место во нашата западна дивизија и со тоа си обезбедивем уште еднаш место второ лигашкото друштво и секако уште една шанса да се бориме за пласман во плејофот и се надевам финалето следната сезона.Денес се одлучивме да го реализираме овој кт со оглед дека имавме 2000000 $ во нашат каса бевме спремни да потрошиме пари за сериозни засилувањ.Денес ги ангажиравме Марио Лаура (27 години) Италјански интернационалац кој ке го замени Лорензо Фереини кој е постар и послаб од Лаура па со тоа сериозно ја засиливме нашат бековска линија.Фереини е ставен на продажба и за рок од неколку дена ке замине од Скопје.Му благодариме за 3те фантастичн сезони во кои беше клучен играч во составот на Кометите и ни го донесе првијот трофеј од постоењето на тимот.Да продолжиме денес исто така го ангазиравме Џулио Падован (27 години) Бразилски интернационалац кој ке ја засили крилната позиција.Поради ангажирањеот на Падован Желко Бањевић ке биде префрлен на клупата како замена на крилната позиција,а Новак Гацев беше отпуштен денес.Како последни засилувања ги ангажиравме Фидел Темпрано (29 години) Шпански интернационалац кој би рекол дека е нашето најголемо засилување тој ке го замени Валдеко Кашик кој е прескап и пре слаб во споредба со Темпрано и затоа и тој исто како Фереини е ставен на ТЛ и очекуваме да биде продаден,а во случај тоа да не се случи ке бидат повторно ставени на ТЛ и ако тогаш бидат продадени ке бдат отпуштени од тимот.Последно засилување пред некоја минута пристигна во Скопје.Зборам за Тај Фармер (28 години) Американски интернационалац кој ке ја засли клупата на нашиот тим.Тој игра на позиција Центар/Крило Центар.Со ова сме спремни за предизвиците пред нас.И се надевам до крајот на следната сезона ке бидеме шампиони и за прв пат ке осетиме како е да бидеш дел од прво лигашкото друштво.Толку од мене и поздрав до сите други менаџери.
Еве како ке изгледа составот на Кометите следната сезона:
http://prntscr.com/1oqq0u

This Post:
00
199108.66 in reply to 199108.65
Date: 9/1/2013 4:19:32 PM
Overall Posts Rated:
5555
+1
Само напред Том...а најбитно од се е да продолжиш со одличниот тренинг на Митар Ќириќ, поголемо засилување од него здравје ;)

This Post:
00
199108.67 in reply to 199108.66
Date: 9/1/2013 6:30:42 PM
Overall Posts Rated:
1111
ke prodolzam bidi sigoren vo toa toj za sega e zlatnata rezerva na timot i nego ni Balla ne gi prodavam :)

This Post:
00
199108.68 in reply to 199108.67
Date: 9/7/2013 2:00:41 PM
Pelister Bitola
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
1818
Откако екипата на Пелистер Битола обезабеди опстанок во лигата стручниот штаб се одлучи да им се заблагодари на: Albert-Jeen Duister, Leonid Skrebov, Sergio Zornoza и Neil Masalkovski а доколку има вистинска понуда клубот е подготвен да се раздели и со еден од своите најголеми таленти Evtim Joleski. Во исто време екипата на Пелистер Битола доведе две искусни засилувања со кои најавува амбиции за висок пласман наредната сезона.

Last edited by РакијаДете at 9/7/2013 2:08:37 PM

This Post:
00
199108.69 in reply to 199108.68
Date: 3/22/2014 5:49:28 PM
Overall Posts Rated:
2929
po odigruvanjeto na denesniot natprevar so teorel menadjerot na angelcinja 2 resi da go rasprodade timot zatoa sto nema smisla da igra vo vakva liga.sega ke igra samo za da podgotvuva mladi igraci za nt no ne za makedonija,zatoa sto kaj nas se sveduva samo na 2-3 tima da imaat uspesi,a drugite samo gi popolnuvaat ligite

From: Dadimo

This Post:
00
199108.70 in reply to 199108.69
Date: 3/22/2014 9:02:53 PM
Overall Posts Rated:
5555
Не е прв пат да реагираш вака импулсивно и со ставот дека сите се против тебе.
Ни порано не сум можел да те разберам а посебно не сега кога изгуби од брат ти кој има многу посилен тим моментално и беше и тоа како за очекување да те победи. Што се однесува до тренирањето на странски репрезентативци само напред, ќе изгуби нашата репрезентација ама ќе изгубиш и ти затоа што твоите навивачи многу повеќе сакаат да купуваат дресови од домашни репрезентативци.
А околу обвинувањата дека се викаат во НТ играчи од само 2-3 тима стварно незнам што да ти кажам, ако мислиш исклучиво на сениорите јас никогаш не сум бил нивен селектор и не сум одлучувал кој ќе игра а кој не но според мене горе-доле играле навистина најдобрите играчи што ги имаме. Ако поголемиот дел од сениорските репрезентативци се во 2-3 тима тоа не е заради тоа што селекторот така сакал, играчите биле на ТЛ ги купиле тие што ги купиле, си можел и ти да ги купиш, никој не ти е крив за тоа. Белки не мислиш дека Али Кемал треба да игра во НТ, мојот Ализоти е скоро двојно подобар па не игра затоа што има подобри од него и нема зошто да се бунам. А ако мислиш и на У21 тогаш доволно е само да ти кажам дека досега немало мој играч кој играл за У21 додека јас сум бил селектор ниту пак сум форсирал играчи од 2-3 тима. Krenim Alizoti и Hafiz Zuna играа за У21 пред да бидам селектор, Един Хоџалари играше претходната сезона кога беше Пенда селектор а Добромир Десноски иако можеше и ова сезона да и помогне на У21 ќе го повикам дури пред крај на оваа сезона за да им дадам предност на играчите од другите тимови. Значи на некој начин го казнувам затоа што е мој играч.
Да резимирам, твоите обвинувања се стварно неосновани, те разбирам ако си човек кој тешко прифаќа порази ама преспиј една ноќ па белки утре со ладна глава пореално ќе гледаш на работите.

This Post:
00
199108.71 in reply to 199108.70
Date: 3/23/2014 9:30:32 AM
Overall Posts Rated:
2727
Sega tuka i jas ke se nadovrzam na povikuvanjeto igraci za vo selekcijata, i jas bev takov skeptik kako Angele, i jas mislev deka se povikuvaat i zemaat igraci samo od nekoj timovi, no sega se uveriv vo toa deka ne bilo taka, tuku celata greska okolu reprezentacijata bila do nas samite menadjeri, eve primer so mojot Vase Zlatkov-Zlatniot, toj kolku tolku pomaga za reprezentacijata, kolku tolku odigruva po nekoja minutaza, znaci sepak za okolu treningot baram sovet od selektorot, sto da namestam za trening, i toj nesebicno mi dava soveti sto trening da mu dadam, se nadevam deka i slednata sezona Zlatniot ke igra vo reprezentacija. E sega samo edno ke kazam, dali e do selektorot, sto gi selektira timovite i koi igraci ke bidat povikani, tuka toa ke go oddelam, mozno e, no sepak za sega sum zadovolen od selektorot na reprezentacija do 21 godina. I ako se kandidira za sleden mandat, sekako ke go ima mojot glas, ne za toa sto zemal moj igrac, tuku deka nesebicno povikuva igraci za reprezentacija. Moj sovet : Trenirajte Makedonsko proizvodstvo, bidejki samo taka ke pomogneme za reprezentacijava, a i za samiot tim, eve i sega vlozuvam vo draftot pari, pa ke vidime, mozebi ke izleze uste eden Vase Zlatkov-Zlatniot, pa mozebi i podobar so potencijal.

This Post:
00
199108.72 in reply to 199108.69
Date: 3/23/2014 11:14:25 AM
Overall Posts Rated:
66
Во сезона кога брат ти е најак од било кога на ВВ е актуелен првак влезе у најаки 8 на Б3 и е најголем кандидат сезонава пак да освои. Вакви ве твој испаде се дури и смешни, немислиш ваљда дека си најак на ББ во МК моментално ?...

This Post:
00
199108.74 in reply to 199108.73
Date: 3/23/2014 2:35:49 PM
Overall Posts Rated:
2929
Na vcersnata utakmica imav podobar sostav plus domasen teren a mu se povredi i Stojku. No ispadna deka za nego toa bese dobitna kombinacija.A sto mi zboruvase deka Cobani ima 8 izdrzlivost za negova informacija i Spivej ima 8.No vtoro poluvreme ne uspea da iznudi nitu edna licna a vo prvoto bea 5 i plus ne sutirase dodeka Cobani se rasturi so kosevi.A za Emil jas pisav deka samo 2--3 tima ja socinuvaat mk elitata a drugite se samo dekor. A za povik za u21 sega go gledaat Ordevski koj narednava sezona ke ima 22g.Zar toa ne e malku ponizuvacki i smesno

Advertisement