Αγαπητέ μου φίλε, δεν ανέφερα να παίξουν βασικοί στην Εθνική. Είπα να προσκληθούν. Πίστεψε με οι νεαροί αυτοί παίκτες σίγουρα θα είναι καλύτεροι απο ορισμένες περιφερόμενες τραγωδίες τύπου Σεϊταρίδη ή Πατσατζόγλου. Σου έδωσα απλά συμπληρωματικά ονόματα παικτών απο Α' Εθνική. Αν ψάξω επισταμένως ίσως σου βρω καλούς και απο τις δυνατές ομάδες της Β' Εθνικής. Η δουλειά του Ρεχάγκελ είναι να ψάξει να βρει τον αριστερό χαφ που όπως λες λείπει απο την ομάδα. Αν δεν μπορεί να το κάνει, είναι ανεπαρκής στη δουλειά του. Ο καλός προπονητής δεν βαφτίζει παίκτες σε θέσεις, αλλά όταν δεν τους έχει, φροντίζει να τους βρεί. Μην μου πεις οτι είναι λογικό λ.χ. να μου βάζει τον Τοροσίδη, έναν κατεξοχήν δεξιοπόδαρο παίκτη, αριστερό μπάκ. Οι αλχημείες τέτοιου στύλ ποτέ δεν πετυχαίνουν. Και αν στην Πορτογαλία είμασταν τυχεροί, δεν είναι κάθε μέρα Κυριακή. Ο Ρεχάγκελ έχει ένα πολύ σοβαρό μείον. Απο το 2001 που ήρθε στην Ελλάδα, δεν έχει κάνει ποτέ μια ανανέωση συστήματος. Έτσι όλοι οι αντίπαλοι έχουν μάθει να μας αντιμετωπίζουν. Είμαστε προβλέψιμοι. Και εντάξει όταν παίζεις με Μάλτες και Λουξεμβούργα. Όταν όμως θα παίξεις με τους Αργεντινούς ή με τα μηχανάκια της Νιγηρίας τί ακριβώς θα κάνεις; Θα κλειστείς 20 άτομα πίσω; Πάλι λάθος είναι αυτό, αφού, ώς γνωστόν, όσο κλείνεσαι η πιθανότητα να δεχθείς γκόλ, μεγαλώνει. Οι 9 στους 10 έλληνες προπονητές κάνουν αυτό το λάθος. Λένε λ.χ. "οτι θα παίξω με την Μπαρτσελόνα λ.χ. κλειστά για να μην φάω πολλά". Άν φάς το 1ο, ανοίγεσαι μετά και τρώς 5 μετά. Άρα τουλάχιστον παίξε ανοιχτά να χαρεί ο κόσμος και ας χάσεις 5-0, παρά να καταστρέψεις το παιχνίδι, να σε γιουχάρουν και τελικά πάλι 5-0 να χάσεις. Ο ρεχάγκελ έχει προπολεμική τακτική. Η Ελλάδα δεν έχει, κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη, ελπίδες να κάνει κάτι καλό στο φετινό Μουντιάλ.
Υ.Γ. Ζορμπάς λέγεται, αλλά δεν μπορεί να παίξει ακόμα Εθνική.
Φιλικά - Δημήτρης
Last edited by Δημήτρης at 5/17/2010 9:30:21 AM