BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Mistrzostwa Świata - Sezon 44

[NT] Mistrzostwa Świata - Sezon 44

Set priority
Show messages by
From: gooziec

This Post:
00
291941.639 in reply to 291941.638
Date: 12/4/2018 7:51:13 AM
Overall Posts Rated:
544544
Mówie tylko jak to wyglądało z mojego punktu widzenia. Ogólnie wydaje mi się, że 2xGDP ustawia się w dwóch sytuacjach: Albo jak sie jest absolutnie pewnym co zagra rywal (co na tym poziomie rzadko sie zdarza) albo w sytuacji kiedy uważamy, że jesteśmy i tak bardzo do tyłu i tylko GDP może ratować sytuacje.

Nie twierdze też, że zagrał zle czy dobrze. Po prostu napisałem opinie, ze ten mecz z Włochami jednak ustawił te Mistrzostwa. Potem jeszcze strasznie pechowa przegrana z Litwą i siłą rzeczy próba ratowania się GDP z Chinami.
Wiadomo, że po meczu łatwiej się mówi, ale uważam, że w meczu z Włochami zagrał bardzo ryzykownie.

Pechowy sezon ale trzeba walczyć dalej

This Post:
00
291941.641 in reply to 291941.640
Date: 12/4/2018 9:37:27 AM
Overall Posts Rated:
544544
No zdaje sobie sprawe że decyzje do podjęcia nie są łatwe przed meczem, tym bardziej strzelanie 2xGDP uważam po prostu za ryzyko. Czasem można sobie na nie pozwolić, czasem wręcz trzeba zaryzykować, a czasem po prostu lepiej odpuścić. Tutaj decyzja okazała się po prostu błędna i tyle. Nikt nie jest przecież nieomylny. Do tego nałożył się bardzo słaby terminarz, potem doszła pechowa porażka z Litwą i mamy taki wynik jaki mamy.

This Post:
00
291941.643 in reply to 291941.642
Date: 12/4/2018 10:31:10 AM
Overall Posts Rated:
544544
Patrząc na przebieg spotkania to miałeś mega farta i na pewno to wiesz. Końcówke meczu 9ostatnie 6-7 minut) prowadziliśmy praktycznie cały czas 6-7 punktami. Przez ostatnie dwie i pół minuty zdobyliśmmy tylko jeden punkt. w samej końcówce nasz gracz spudłował dwa wolne, a Wy trafiliście buzzer beatera równo z syreną. Jak to nie jest fartowne zwycięstwo to nie wiem jakie można tak nazwać

From: Barteqr

This Post:
11
291941.645 in reply to 291941.644
Date: 12/4/2018 11:53:26 AM
Rush Them
IV.27
Overall Posts Rated:
226226
Second Team:
Farm Them
Silnik tworzy sztucznie dramaturgię, to powinieneś wiedzieć. Przebieg meczu nie ma żadnego znaczenia. Jest to tylko obraz, a na końcu wynik musi się zgadzać z obliczeniami, które zostały dokonane jeszcze przed tym jak został wygenerowany obraz. Liczy się czysta matematyka.

Czy jest to gdzieś potwierdzone? Tzn. to że wynik jest znany przed meczem jest, ale osobiście jakbym implementował silnik gry i jego obliczenia, to generowałbym na szybko cały mecz (akcja po akcji), a w czasie rzeczywistym prezentował jego odtworzenie. Zawsze miałem wrażenie, że tak właśnie jest, bo inna opcja, w której wynik jest znany, a silnik "robi dramaturgię" podczas odtworzenia "na żywo" to z punktu widzenia programisty robienie sobie niepotrzebnie pod górę. Wydawało mi się, że cały przebieg meczu, owszem jest znany przed tym jak my go oglądamy, ale właśnie ten przebieg "akcja po akcji" dokładnie odzwierciedla wynik spotkania i to co się działo podczas "losowania" wyniku.

From: GM-Nie

This Post:
11
291941.646 in reply to 291941.645
Date: 12/4/2018 12:14:53 PM
Overall Posts Rated:
122122
Wg mnie niejako potwierdzeniem tezy Kozlika jest fakt, że o wygranej w PP mozna dowiedziec się jezeli nie 15 min przed meczem, to na pewno tuz po rozpoczęciu. Wystarczy wejść w opcje wyszukiwania tl i sprawdzic czy autowypelniona kwota do ktorej szukamy zawodników, jest wyższa o nagrodę za wygranie meczu. Dziwię się że jeszcze nikt tego nie rozkminił bo ten bug był mi znany jak grałem za pierwszym razem czyli przed 20 sezonem, a trwa do teraz.

Advertisement