Što je to Gym?
Koliko se sekundarnog osoblja može zaposliti?
Kakav učinak imaju?
Zašto nema ništa o njima u uputama?
Evo pokušat ću ukratko:
1. Šta je to Gym ?
- Gym ili teretana je tu da pruža boost ( dodatak ) redovnom treningu. S tim u vezi navodim primjer: npr. igrač od 18 godina je do sad, bez teretane, redovnim treningom mogao podignuti u jednoj sezoni maksimalno 15-16 skillova, a sad sa izgrađenom taj broj podignutih skillova se diže na 17-18 po sezoni ( uz dodatak omladinskog trenera ). Upravo to u dovodi do zaključka da je sada moguće istrenirati igrača da ima 120 skillova prije 22. godine. ( primjer toga je naveo vaš kolega gore, BiH U21 tim ima igrača od 120 skillova ukupno a još uvijek ima 21 godinu.
2. Koliko se sekundardnog osoblja može zaposliti ?
- Možeš zaposliti po jednog dodatnog uposlenika svake vrste ( jedan pomoćni trener, jedan sportski psiholog i jedan nutricionista )... kao i kod "redovnog osoblja" ( trener, pr-menadžer i doktor ).
3. Kakav učinak imaju ?
- Ne bih da vam zatrpavam forum pa ukoliko imaš dodatnih pitanja, javi mi se putem poruke, ali evo ukratko i ovdje:
Pomoćni trener/ trener juniora: ti pruža dodatak treningu kao i teretana. Ovaj trener daje dodatak treningu samo igračima od 18 i 19 godina. Neke procjene i testiranja kažu da dodatni trener pruža mogućnost da 18-ogodišnjak ili 19-ogodišnjak koji se trenira digne dodatni skill ili dva tokom sezone. Narodski rečeno: do sad si uspješno treningom mogao dići 15-16 skillova i to je bio plafon. Eh ako imaš ovog trenera u prve dvije godine treninga ideš na 16-17 skillova uz pravilan trening.
Psiholog: održava i popravlja formu igračima. Čak i ako zezneš minute imaš šansu da ti forma bude top jer je psiholog popravlja i zaustavlja pad.
Nutricionista: brine o stamini igrača. Usporava i zaustavlja pad stamine/ izdržljivosti igrača. Top level nutricioniste čak i diže/ trenira staminu.
4. Zašto nema ništa o njima u uputama ?
- Ovo posljednje trebate vjerovatno pitati vašeg LA - language administratora. Svaki LA ima dužnost da prevodi stranicu. Kad se nešto novo doda on to ima u manualu ( uputstvima ) dodano, te treba mijenjati tekst sa engleskog na jezik koji vodi i uređuje... u suprotnom će svi korisnici koji koriste evo npr hrvatski taj dio manuala vidjeti na engleskom.
Ja koristim engleski i sve ima objašnjeno. Evo sad sam prebacivao na hrvatski jezik i kod vas je LA izbrisao taj dio na engleskom ali nije kasnije preveo na HR. Provjerio sam sada i bosanski, kod nas je LA sve odradio i u našem manualu imaš prevod.
Znači odaberi engleski, bosanski jezik i imaš objašnjeno sve po tom pitanju pa pronađi info ili isforsirajte vašeg čiču da prevede i vama u uputstva.
Nadam se da sam pomogao :). Ako nešto zapne... piši ;)
Last edited by enynho at 5/17/2020 4:39:50 AM