Nisi me razumeo,nisam rekao da trebamo da igramo na suteve spolja,nego da u timu ne sme da bude razlike medju igracima.Sto znaci ako Grubor i Jajic,vrede najvise i imaju najbolju statistiku,ne mora sve da se svodi na njih,nego na TIM
gledaj ovako...... nasa igra se zasniva i zasnivace se jos dugo na igri pod kosem...... cini mi se da je upravo "igra pod kosem" najbolja taktika za nasu repku, zato sto pored centara ceo tim ide jako na prodor i dosta se faulova izvlaci tako(protiv odbrane covek-coveka).... mislim to je moje misljenje..... naravno takodje mislim da taktika "osnovni napad" je odlicna taktika ako bas hoces da razigras sve igrace jer ce vecina repki da protiv nas igra 2-3 zonu....
A ovo oko timova koji imaju dobre trojkase,zamisli koliko je bolje trenirati spoljnjeg od unutrasnjeg igraca,meni nije jasno zasto se sve svodi na C i KC,zasto je njih lakse trenirati,ako treniras beku skok sut,spoljni sut i tehniku,mnogo ti je bolje nego centru skok,sut iznutra i unutrasnju odbranu,jer 3 poena ponekad mogu biti i vise nego dragocena.
ove skilove koje si naveo za bekove, oni se najlakse nabijaju..... jednostavno trening 1 na 1.... bekovima je tesko istrenirati spoljnu odbranu i dodavanje.... mislim da je pored skok-sut-a najvazniji skil za spoljne igrace spoljna odbrana....
sve u svemu..... trojke su kocka..... ja sam vise za sigurice (Grubor, Jajic).... :D :D :D