BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Választási vitafórum

Választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
199985.63 in reply to 199985.59
Date: 11/3/2011 2:18:18 AM
Overall Posts Rated:
190190
Nagyon remélem, hogy nem fog ennyire különbözni a véleményünk, de ha nagyon-nagyon meggyőzőek a többiek, mindenképp elgondolkodom a dolgon, hogy miért látják másképpen a helyzetet. Szeretem azért a saját kitalált taktikámat játszani.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
199985.64 in reply to 199985.63
Date: 11/3/2011 3:59:06 AM
Overall Posts Rated:
188188
Gilának címzem a hozzászólást mert Tőle is várok választ kérdésekre, de az összes kapitányjelöltől várom a választ.

-Kérném mindegyik kapitány nevesítse a stábját akivel dolgozni szeretne. Azokra gondolok akik visszajeleztek és vállalják a kapitánnyal való munkát.

-Gila, mennyi időt szántál naponta/hetente a válogatottra? Mennyi időt szánnak a leendő kapitányok? Vannak családos és munkába/tanulni járó jelöltek. Mekkora áldozatot hajlandóak hozni az idejükből?

-Nem érdekelnek a személyi stílusok. (Valaki érzelemdúsabb, a másik inkább csöndes háttérben tevékenykedő.) Viszont az érdekel ki milyen "tökös". Mennyit kockáztatnátok egy mérkőzésen a végső győzelemért? Azt, hogy az adott mérkőzést elveszíti a csapat, de még marad esélye a továbbjutásra vagy azt is, hogy egy lapra teszel fel mindent és ha nyer a csapat akkor örülünk, ha veszít akkor vállalod a felelősséget.

-Taktikai dolgok nem érdekelnek, mert minden jelöltnek van tapasztalata ilyen téren. Viszont a fiatal játékosok edzése/fejlesztése már igen. 2 szezon a kapitányi poszt. Tehát akit megválasztanak a 18 évesekkel nem fog dolgozni a válogatottban (ha csak újra meg nem választják). Mennyire kapitányi döntéssel lennének irányítva a nevelések? Inkább a scoutok (ha lesznek továbbra is) feladata és személyi döntése vagy közös beleszólok a dologba vagy konkrét tervet adok és azt kövessétek elv lesz?

-Rejtett segítők akiknek a véleményére adtok van/vannak-e? Igen esetén mennyit ér a szavuk számotokra? Érvelése okán megváltoztatnátok a véleményeteket egy adott kérdésben?

Részemről ennyi. A kérdéseket illetően. Egyéb észrevétel, nem jó ötlet pörköltszáj a támogatói beleírás. Jobb lenne, ha már pénzt szánsz a dologra, hogy keret legeredményesebb (pl. értékelés alapján, vagy pont vagy stb.) játékosának nevelő csapatát honorálnád egy 3 hónapos támogatói csomaggal. Nagyon lefizetésnek tűnhet így a kapitányi kampányban.
Azon jelöletek akik még kampánybemutatót sem írnak legyenek gálánsak és vonják vissza a jelölésüket. Sunyi háttérben maradni mikor parázs vita folyik a választás kapcsán.
üdv.
M.

This Post:
00
199985.65 in reply to 199985.61
Date: 11/3/2011 4:09:05 AM
Carpathian Bears
II.2
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Tisztában vagyok vele... és azt is elfogadnám ha nem akarna állást foglalni (nem örülnék neki, de elfogadnám).
Viszont továbbra is úgy gondolom, hogy ha már nem sikerült (vagy meg sem próbáltatok) előbb egyeztetve és egyetértésben egy jelöltet állítani a stábból, akkor minél előbb dűlőre kellene vinni a dolgot, hogy nehogy valaki a surranópályán behúzza... gondolok itt a Bence 500 kategóriás sok "baráttal" rendelkező emberekre.
És ezért gondoltam, hogy akkor legyen Gila álláspontja egy irányvonal... aztán aki akarja elfogadja, aki meg nem az nem.

This Post:
00
199985.66 in reply to 199985.59
Date: 11/3/2011 4:28:08 AM
Győr Vikings
II.1
Overall Posts Rated:
5656
Nem edzetnék erönlétet 3-4 hétig.Csak válaszoltam egy kérdésre.Természetesen egy fontos játékos sem kerülne perifériára csak az erönléte miatt.

Mint említettem, nekem fontos a közösség,de mivel a felelősség az enyém,komoly helyzetben döntenék máshogy,ha jobbnak látom.

This Post:
00
199985.67 in reply to 199985.66
Date: 11/3/2011 4:35:54 AM
Májköldzsordön
II.1
Overall Posts Rated:
175175
Second Team:
Babszinyúl
Mikor le volt állva a BB(hétfőn), olyat olvastam a twitteren(vagy valami ilyesmin), hogy meg akarják szüntetni a HCA(hazai pálya előny) a világversenyeken. Ezt csupán a legalacsonyabban kvalifikált csapatok kaphatnák meg. Ti olvastatok ilyet?

Kapitányjelöltek: akárki is lesz majd a kapitány, csak egy érdekesség: már 2 vigaszági vb-győzelmünk van. Ki tudna szállítani mostmár egy igazit?

Ki tud angolul illetve más idegen nyelveket?

HUNGARY!
From: kaygee
This Post:
00
199985.68 in reply to 199985.64
Date: 11/3/2011 4:36:57 AM
Overall Posts Rated:
173173
Feltennék néhány kérdést, néhányat konkrétan a programokkal kapcsolatosan, néhányat általánosságban:

Pörköltszáj, ez olvsható a programodban:

Még valami: ha sikerült elnyernem a posztot, akkor egy versenyt indítok, melynek az lesz a lényege, hogy a frissen draftolt 18 éves válogatott esélyes(U21) játékosok főskilljeit minél magasabbra edzzék. A játék ideje 1 szezon, a főskillek növekedése lesz pontozva. Akinek a legtöbb főskill ugrást sikerült elérnie egy szezon alatt, a jutalma egy 3 hónapos támogatói csomag lesz, amennyiben elfogadja a felajánlást. A játék szabályait a választás és egyeztetések után közzétesszük, egy külön topic formában. Tehát megéri szorgalmasan edzeni!:)

Nekem ezzel kapcsolatban az a kérdésem, hogy hogyan definiálod te és a segítőid az U21-re esélyes fogalmát? Ugyanis láttunk már olyat, hogy valakit nem tartottunk annak, és végül mégis odaért. Valaki nyerhet azzal egy díjat, hogy edz egy 18 éves játékost 1 szezonig? A másik kérdés, amit felvet bennem, hogy egy irányítónál 6 alapskill van, egy centernél pedig 3-4. Nem lesz ebből helyzeti előnye annak, aki irányítót edz, mert ott elvileg több lehetőség van egy alacsonyabb skill edzésére váltani, és elérni +1-2 szint növekedést, míg három skillnél nekem ez nehezebbnek tűnik.

Fotofun, ez olvasható a programodban:

Ezek mellett fontosnak tartom a kommunikációt az U21-es válogatott és a felnőtt válogatott kapitánya között, illetve a kapitányok és a magyar közösség között, ezért minden felmerülő kérdésben a véleményeteket fogom kérni.

Ezt én örömmel hallom, mert én is fontosnak tartom, már csak a posztomból adódóan is. Van arra konkrét elképzelésed, ez hogyan valósulhat meg?

Wolwerine, ez olvasható a programodban:

Bár ezt a sportot pontra játsszák, a védekezést tartom a filozófiám alapjának, ez irányítóposzton egyébként is kardinális kérdés volt, de minden pozícióban így van, tehát a jól védekező játékosok fejlesztését támogatom.

A védekezéssel természetesen egyetértek, de kisebb felfogásbeli eltéréseket mindig éreztem (pozitív értelemben) a passzolás kontra dobások tekintetében. Általánosságban úgy éreztem, hogy U21 szinten a magasabb passzolású irányítókat támogatod a jobban dobókkal szemben. Nyilván emögött sok tapasztalat van, röviden megosztanád a közösséggel? (Ha tévednék, és nem így lenne, akkor elnézést kérek).

Általánosságban:

- Bár Fotofuntól a konkrét kérdésem is ez volt, de a többiektől is várnék elképzelést arra vonatkozóan, hogyan oldhatnánk meg az U21-nagyválogatott együttműködést.
- Tudom hogy ez mindig a felhozataltól függ, de milyen összetételű válogatottat tartanátok ideálisnak? Milyen típusú játékosok szerepelnének benne, illetve mely posztokon láttok lehetőséget valamilyen helyzeti előny kialakítására az ellenfelekkel szemben, és hogyan oldanátok ezt meg?
- Mivel az U21 a nagyválogatott előszobája is egyben, ezért kíváncsi lennék arra, hogy milyen tanácsot tudnátok adni ti nekem, hogy milyen irányba lehetne vinni a nagyválogatottat (bármilyen dologra gondolhattok, az edzéstől a csapatösszeállításon keresztül akár az alkalmazott taktikáig, de nem fontos ezek közül minden területet érinteni, arra lennék kíváncsi, mi az ami eszetekbe jut a kérdéskörrel kapcsolatosan).

Előre is köszönöm a válaszokat.

kaygee

This Post:
00
199985.69 in reply to 199985.64
Date: 11/3/2011 5:06:40 AM
Overall Posts Rated:
190190
Nagyon tetszenek a kérdések!

Eddig Dzsevasz biztosított arról, hogy folytatná velem a munkát. Mivel, ha fotonfun győz, én szívesen vállalom tovább z irányítása mellett a scoutolást, remélem, ő is megteszi ugyanezt.

Az idő érdekes kérdés, bár a munkám sok időt igényel, közben is jelentős mennyiséget tudok gépközelben tölteni, így napjában többször fellépek. Esténként azért megpróbálok családi életet is élni egy keveset, de ott sem probléma a belépés.

Kockáztatás: bár a biztos dolgokat szeretem, képes vagyok kockáztatni, kérdés mennyire lehetséges ez itt, ha bukunk mondjuk egy románok elleni laza-normál/motsot, a végén a németek ellen mindenképp kell a siker a továbbjutáshoz, de ez csak egy példa....hajlandó vagyok mindent feltenni egy lapra, és a felelősséget is vállalom érte.

Mint scout, nagy szabadsággal rendelkeztem az eddigi edzések irányításában. Jól működik ez a rendszer, így sem egysíkú játékosok edződnek, mivel minden tulajnak mások az elképzelései. Szükséges, hogy mind külső, mind belső támadáshoz használható játékosok jöjjenek létre, bár ezt majd kaygee kérdésére egy kicsit jobban kifejtem.

Rejtett segítőm nincsen:) Bízom a MOJOmban:)

This Post:
00
199985.70 in reply to 199985.67
Date: 11/3/2011 5:08:17 AM
Overall Posts Rated:
190190
Nagyon szeretnék igazit szállítani, de ahhoz a mi esetünkben mindennek, de mindennek klappolnia kell szerintem.

Angolul és németül beszélek, felsőfok, illetve középfok.

This Post:
11
199985.71 in reply to 199985.70
Date: 11/3/2011 5:16:54 AM
Overall Posts Rated:
411411
Ha kínaiul nem beszélt a többi minket nem érdekel. Egyedül a Kínai jelentene helyzet előnyt. Kérdezd meg csak Gilát.

From: fotonfun

This Post:
00
199985.72 in reply to 199985.68
Date: 11/3/2011 5:21:59 AM
Győr Vikings
II.1
Overall Posts Rated:
5656
Szerintem kommunikálni sok helyen lehet.Itt fórumon,BB-mailben,kinti fórumon. Vagy valami más, a játéktól független program használatával.

This Post:
00
199985.73 in reply to 199985.68
Date: 11/3/2011 5:26:49 AM
Overall Posts Rated:
190190
Én is ráébredtem már, hogy van egy ilyesfajta súlyozott edzéselképzelésem. A hangsúly a passzolás korábban a támadóhullám növelése miatt volt, valamint főként a belső emberek dobóhelyzeteinek kialakítása miatt. Ha scoutként folytatom, ebben mindenképp kell egy szemléletváltást végrehajtanom, mert szerintem csökkent a szerepe a passzolásnak a labdavezetés/technika páros szerepének növekedésével. A következőt gondolom erről: U21-re talán egy kicsit egyszerűbb, és eredményesebb egy bentre fókuszáló csapatot összehozni, miért mondom ezt: U21-re annyira még nem jellemző a centerek kiegészítő képességeit edzeni, főként a 3 főskill fejlődik, így viszonylag magas szintet érnek el, a 2 pontos is. Ellenben a hátvédeknél a fejlesztendő képességek száma 6, amelyből az OD-t mindenki fejleszti, 13-14-15-ös szintre. Van példánk most is olyan DH-ra, aki csak a TD-DT-OD hármast kapta, alacsony labdavezetéssel és technikával áll, nehezen fog helyzetbe kerülni a magas dobásával, plusz még a jó védő is szemben van vele, sokkal nehezebben valósítható meg az eredményes kinti támadás. Egy magas passzolású irányító helyzetet tud(ott) teremteni, mind kint, mint bent, és egy 2 pontosra tenyésztett centerrel sikereket inkább lehet elérni.
Ennek ellenére kétpólusú csapatra van szükség,vagy ultramódon megerősített egypólusúra, én a kétpólusút támogatom, mehessünk kintre és bentre is.

Advertisement