Edno prasanje okolu draftot, upotrebiv po 10 poeni za "Kombinirano Sakutiranje" i "Grupna Demonstracija".
E sega, sto mi e poentata na prasanjeto?
Комбинирано скаутирање: Сите играчи од драфтот доаѓаат на групниот камп каде што се вршат мерења. Можете да ги исратите вашите скаути во овој камп и ќе ја дознаете висината и возраста на сите 48 играчи.
Групна Демонстрација: Сите играчи за коишто вашите скаути дале процена од 1 или 2 топки ќе бидат поканети на групна демонстрација на нивните вештини и таму ќе можете да издвоите некој од нив. Оваа опција е исто како сите овие играчи да сте ги скаутирале еднаш, но нема да ви донесе дополнителни информации за играчите коишто претходно сте ги скаутирале.
Prasanjeto mi e, dali ako uste po ednas frlam poeni za skautiranje, znaci vo prviot slucaj kaj Kombiniranoto skautiranje, ubavo e objasneto, deka dava samo vozrasta i visinata na site 48 igraci, a jas go imam veke toa, i vo vtoriot slucaj, ubavo e objasneto deka skautite koi dale gruba procenka o 1 i 2 topki, a i toa go imam jas, me interesira dali moze ako frlam pak po 10 poeni i na dvete dali ke mi go otkrie potencijalot. Znaci jas veke gi imam Рејтинг Ѕвезда-Позиција-Возраст-Висина, znaci nemam potencijal i rejting ocena, gi imam ovie pokazateli samo na nekolku igraci, onie koi bile so edna i dve topki.