Nem lehet összehasonlítani a két esetet, hiszen teljesen különböző alkatok, ráadásul a kosárlabda sokat változott Robinson fénykorától mára. Régebben csapatjáték volt, most az egyéni képességek dominálnak. Ha egy alkatilag Jameshez hasonló játékost vennél a régiek közül, valószínűleg fizikailag mindenki gyengébb lenne, ellenben a játékosok 70%-a intelligensebb lenne a játékhoz, valamint jelentős részük jobb lenne valamiben az akkori csapatában, mint James most, a szerepét hatékonyabban töltötte be. Csak egy-két gondolat: Magic Johnson jobban passzolt és látott a pályán, Barkley, Rodman jobban szedett pattanót és védekezett, Malone hatékonyabb volt pontszerzésban. De akkor az volt a kosárlabda, ma meg másmilyen, ráadásul elég rossz irány szerintem, mert fizikailag nem lehet bírni ezt az egyénieskedést, ráment Rose, ráment Rondo, ráment Kobe, valamint a rájátszásban Westbrook. Az is megmutatkozott, hogyha z egyénieskedő játékra nincs alternatíva, akkor sok esetben visszaesik a teljesítmény, lásd Thunder, ha pedig van, akár jó is kisülhet belőle, a Lakers is tudott ám Kobe nélkül játszani, ráadásul egész jól. Számomra ez nem így már nem csapatsport, csak játékosok dobálgatnak egymás mellett. Ezzel szemben a Spursnél lehet értelmes csapatépítést látni, ahol a játékosok kiegészítik egymást, ráadásul elég régen csinálják ezt. Tény, elfogult vagyok, de számomra fontosabb, hogy mindenki tudja a szerepét, fejlődjön és összeérjen a csapat és be lehessen építeni egy kieső ember helyett valakit. Visszatérve a fizikumra, nem véletlen, hogy az európai játékosok egyre kevésbé tudnak beépülni a csapatokba, sokkal fizikálisabb lett a játék, mint régen volt. Szerencsétlen Rubio, aki visszahozott valamit a klasszikus irányítóposztból, úgy néz ki mint egy ropi a többiek között, bele is rokkant a szezonba.
Nem tudom, meddig marad ez az irány, de egyelőre James és Durant az, akinek fizikailag ez jön be, hiszen elég magasak, hogy erőt fejtsenek ki és ne nyomják el őket, ellenben nem olyan magasak, hogy ügyetlenek legyenek a labdával. Ezért áll jelenleg nekik a zászló.
Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!