- A szezon előtt nem volt eredményességi célkitűzésem, elsősorban a csapatépítést tűztem ki, de persze ez nem jelenti azt, hogy kötelezően velünk törölje fel a padlót fél Európa, de próbálkozni mindenképpen szerettem volna, és szeretnék is.
- Ehhez kötődően 6 olyan játékos kapott szerepet az idén, aki újonc vagy korábban nem volt alapember (Várady, Alföldi, Bagoly, Csibor, Gazdag, Kuncze). Szerintem ez már magában elég radikális, és volt, akiket közülük nem is "kíméltem", rögtön kulcsszerepekbe kerültek, például Alföldi vagy Gazdag. Volt, aki nem vált be, például Bagoly.
- Szintén kötődve az eddigiekhez. Úgy gondlom, hogy valahol el kellett kezdeni. Hívja mindenki, ahogy akarja, ki felzárkózásnak, ki átalakításnak, én például átmenetnek szoktam csúfolni, de találjunk közösen egy jó szót. Megtehettem volt, hogy behívom a jól bevált régieket (például Hurst, Sógor, Pesti), és akkor vagy jobb lesz az eredmény vagy nem, de legalább a csapatösszeállításra semmit sem lehetett volna ráfogni. Megjegyzem, az újak közül többnyire mindenki jó formában volt, és használhatóak voltak, amikor a taktika úgy kívánta. Ez előtt a szezon előtt 4 szezont scoutoltam, azaz 5 szezon óta foglalkozom a válogatottal. A kezdetekkor azt állítottam, hogy egy jó válogatott játékos felnevelése nagyjából 6 szezon. Azóta eltolódott ez egy kicsit, mert sok válogatottnál megfigyelhető, hogy edzik a 26-27 éveseket is (nálunk is van erre példa), ezért nehezebb felérni. Ez alatt az 5 szezon alatt én többször hangoztattam, hogy azon fogok dolgozni, hogy ez a csapat olyan erősségűvé váljon, hogy felvegye a versenyt a világelittel. Nem tudom, hogy a következő választáson megkapom-e majd ismételten a bizalmat, de azt bizton állíthatom, hogyha minden így halad tovább, akkor a következő szezon után lehet majd elsősorban abban gondolkodni, hogy komolyabban hozzányúljunk ehhez a kerethez, és újakra alapozzunk. Addigra a számításaim szerint többen is fel fognak már érni. Az már egy másik dilemma, hogy egy fiatalabb csapattal mit lehet majd elérni, személy szerint a tapasztalat játékban betöltött szerepét eddig nem tudtam jól körülhatárolni, nyilván számít valamit.