BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar válogatott II.

Magyar válogatott II. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: kaygee

This Post:
00
131200.613 in reply to 131200.612
Date: 10/25/2011 4:17:10 AM
Overall Posts Rated:
173173
Okés, de egyelőre várjatok még, hátha sikerül megszervezni a dolgot. A felajánlásoknak örülök de azért csak óvatosan, ne emiatt menjetek csődbe.

From: Mikhail

This Post:
00
131200.614 in reply to 131200.613
Date: 10/25/2011 6:20:34 AM
Overall Posts Rated:
188188
Segítséget csak felajánlottam, majd szólsz úgy is ha kell. :-) Nem kapkodok.

This Post:
00
131200.615 in reply to 131200.614
Date: 10/25/2011 4:18:07 PM
Overall Posts Rated:
173173
Az Európa Bajnokság értékelése a kinti fórumon megtekinthető, várom a hozzászólásokat.

From: Patai

This Post:
11
131200.616 in reply to 131200.615
Date: 10/25/2011 4:33:21 PM
Overall Posts Rated:
4545
nem akarok belekontárkodni a dolgokba, mert nem nagyon figyeltem a szezon eseményeit. De le kell vonni azt a tanulságot, hogy ha ki akarunk jutni a VB-re, akkor az EB 1. részén nem szabad motsolni, hiába lesz úgy nagyobb esélyünk a top12-be kerülésre, de rosszabb ts-szel ott már nem lesz esélyünk fel venni a többiekkel a versenyt.

This Post:
00
131200.617 in reply to 131200.616
Date: 10/26/2011 3:17:51 AM
Overall Posts Rated:
173173
Szia!

Ez nem belekontárkodás a dolgokba, mert minden kritika és meglátás jól jön (te is voltál kapitány, szerintem neked is fontos volt akkor).

Nagyobb rizikót a rossz formák és a sok sérülés miatt nem mertem vállalni. Az EB értékelésében érintettem is ezt a dolgot, de már a selejtező értékelésében is. Ha röviden le akarnám írni, akkor gyakorlatilag két olyan magas játékosom volt (Havasi, Csopaki), akit stabilan tudtam használni az egész szezon során. Tasi, Raffay és Molnár gyakorlatilag a teljes szezon során alig voltak bevethető állapotban, de másokat is csak dobáltak átadón jobbra-balra. Volt olyan időszak, amikor Várady és Iván egyszerre voltak sérültek, illetve felváltva lábadoztak. Nagyon kiszámíthatóak voltunk azzal, hogy hol az alacsony emberek, hol pedig a magasak voltak jobbak, vagy éppen egyik sem (a mindkettő ritka volt, de volt ilyen, például a lett meccs előtt).

Két mots volt, az egyik az Izrael elleni, ha jól emlékszem a visszajelzésekre és az előzetes esélylatolgatásokra, annak többnyire pozitív visszhangja volt, így ezt annyira nem vesézném (ellenük is csak két ECS/C poszton játszó játékos volt használható állapotban). A bolgárok elleni teljesnél már többször elismertem, hogy hibáztam, de a kinti EB értékelésben leírtam, hogyha jól számolom, akkor ez 1, de maximum 2 csapatszellem eltérést okozott. A szlovákok teljessel jöttek ellenünk, "a mi lett volna ha" esete az, hogy nyertünk-e volna lazával 1-2 szint csapatszellem plusszal. Bármit hozok magammal a selejtezőkörből, csak akkor lett volna esélyünk bármilyen csapatszellem növelésre, ha az a meccs laza.

Való igaz, hogy nagy gólarány előnyünk volt az utolsó fordulóban Izrael ellen, de biztos volt, hogy Izrael teljes erőbedobással játszik majd a lengyelek lazája ellen, ellenünk pedig a bolgárok jönnek teljessel. Nem volt egy egyszerű döntési helyzet.

Kaptam kritikákat a kockázatkerülés miatt, ezek többsége természetesen jogos. Néhány dolog, ami egyébként ez ellen érvként felhozható:

This Post:
00
131200.618 in reply to 131200.616
Date: 10/26/2011 3:18:19 AM
Overall Posts Rated:
173173
- A szezon előtt nem volt eredményességi célkitűzésem, elsősorban a csapatépítést tűztem ki, de persze ez nem jelenti azt, hogy kötelezően velünk törölje fel a padlót fél Európa, de próbálkozni mindenképpen szerettem volna, és szeretnék is.
- Ehhez kötődően 6 olyan játékos kapott szerepet az idén, aki újonc vagy korábban nem volt alapember (Várady, Alföldi, Bagoly, Csibor, Gazdag, Kuncze). Szerintem ez már magában elég radikális, és volt, akiket közülük nem is "kíméltem", rögtön kulcsszerepekbe kerültek, például Alföldi vagy Gazdag. Volt, aki nem vált be, például Bagoly.
- Szintén kötődve az eddigiekhez. Úgy gondlom, hogy valahol el kellett kezdeni. Hívja mindenki, ahogy akarja, ki felzárkózásnak, ki átalakításnak, én például átmenetnek szoktam csúfolni, de találjunk közösen egy jó szót. Megtehettem volt, hogy behívom a jól bevált régieket (például Hurst, Sógor, Pesti), és akkor vagy jobb lesz az eredmény vagy nem, de legalább a csapatösszeállításra semmit sem lehetett volna ráfogni. Megjegyzem, az újak közül többnyire mindenki jó formában volt, és használhatóak voltak, amikor a taktika úgy kívánta. Ez előtt a szezon előtt 4 szezont scoutoltam, azaz 5 szezon óta foglalkozom a válogatottal. A kezdetekkor azt állítottam, hogy egy jó válogatott játékos felnevelése nagyjából 6 szezon. Azóta eltolódott ez egy kicsit, mert sok válogatottnál megfigyelhető, hogy edzik a 26-27 éveseket is (nálunk is van erre példa), ezért nehezebb felérni. Ez alatt az 5 szezon alatt én többször hangoztattam, hogy azon fogok dolgozni, hogy ez a csapat olyan erősségűvé váljon, hogy felvegye a versenyt a világelittel. Nem tudom, hogy a következő választáson megkapom-e majd ismételten a bizalmat, de azt bizton állíthatom, hogyha minden így halad tovább, akkor a következő szezon után lehet majd elsősorban abban gondolkodni, hogy komolyabban hozzányúljunk ehhez a kerethez, és újakra alapozzunk. Addigra a számításaim szerint többen is fel fognak már érni. Az már egy másik dilemma, hogy egy fiatalabb csapattal mit lehet majd elérni, személy szerint a tapasztalat játékban betöltött szerepét eddig nem tudtam jól körülhatárolni, nyilván számít valamit.

From: Patai

This Post:
00
131200.619 in reply to 131200.618
Date: 10/26/2011 4:23:21 AM
Overall Posts Rated:
4545
Igen, nyilván nem voltunk valami szerencsések a sérülésekkel, erre én is emlékszem.

Azt nem is tudtam, hogy 2 mots volt, úgy már tényleg csoda lett volna. Tulajdonképpen, nemcsak neked jegyeztem meg, hanem minden leendő kapitánynak egy tanácsként, hiszen, ha csak a legutóbbi kapitányokra gondolok vissza, Te, Gila és én is elmotsoltuk magunkat, és egyikünknek se sikerült a kijutás. Persze, mindhárman rá voltunk kényszerülve.

Reméljük, akkor a generáció meg lassan tényleg be fog érni, és akkor könnyebb lesz.

Ez a csapat simán képes egy vigaszági aranyra, sok sikert!

This Post:
00
131200.620 in reply to 131200.619
Date: 10/26/2011 5:45:45 AM
Overall Posts Rated:
350350
Látod, utólag hiba volt motsolnom a spanyol ellen :)

1. kikaparták mások a gesztenyét (Azerbajdzsán verte a görögöt)
2. a mots-szal is kikaptunk 1 ponttal :(

Akkor ezt nehéz volt előrelátni..

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 10/26/2011 5:47:13 AM

This Post:
00
131200.621 in reply to 131200.620
Date: 10/26/2011 11:18:22 AM
Overall Posts Rated:
173173
Igen, ez a legnehezebb, ott ülni, és hozni egy döntést. Ahogy a kinti fórumon is írtam, mindent összevetve az EB-vel nyilván nem lehetek elégedett, de a kijutással igen, és helyenként új felállásban is sikerült tesztelni a csapatot.

A vigaszágra nagyon oda fogjuk tenni magunkat, mindenki biztatására szükség lesz.

És ha már szóbakerült az új generáció, akkor abból pedig nem állunk rosszul. Továbbmegyek, a következő szezon abszolút kritikus lesz ebből a szempontból, több esélyesnek ez az egy szezon kell majd ahhoz, hogy felérjenek, és nem mindegy, milyenek lesznek az edzéseredmények.

This Post:
00
131200.622 in reply to 131200.621
Date: 10/26/2011 11:21:09 AM
Overall Posts Rated:
173173
Ami a Tasi ügyet illeti, zsákutcába jutottunk, úgyhogy jelenleg szabad a gazda, nem találtunk eltartó csapatot.

From: Cimi

This Post:
00
131200.623 in reply to 131200.622
Date: 10/26/2011 11:24:55 AM
Overall Posts Rated:
146146
sajnálom tasit. elkezdek nézelödni 3-4 osztályban pl ki lép be keveset irok levelet nekik. nagyon sok olyan csapat van akit nem nagyon érdekel ez csak néha néha belépnek. tényleg senki nem ismer ilyet?

Advertisement