Szia!
Ez nem belekontárkodás a dolgokba, mert minden kritika és meglátás jól jön (te is voltál kapitány, szerintem neked is fontos volt akkor).
Nagyobb rizikót a rossz formák és a sok sérülés miatt nem mertem vállalni. Az EB értékelésében érintettem is ezt a dolgot, de már a selejtező értékelésében is. Ha röviden le akarnám írni, akkor gyakorlatilag két olyan magas játékosom volt (Havasi, Csopaki), akit stabilan tudtam használni az egész szezon során. Tasi, Raffay és Molnár gyakorlatilag a teljes szezon során alig voltak bevethető állapotban, de másokat is csak dobáltak átadón jobbra-balra. Volt olyan időszak, amikor Várady és Iván egyszerre voltak sérültek, illetve felváltva lábadoztak. Nagyon kiszámíthatóak voltunk azzal, hogy hol az alacsony emberek, hol pedig a magasak voltak jobbak, vagy éppen egyik sem (a mindkettő ritka volt, de volt ilyen, például a lett meccs előtt).
Két mots volt, az egyik az Izrael elleni, ha jól emlékszem a visszajelzésekre és az előzetes esélylatolgatásokra, annak többnyire pozitív visszhangja volt, így ezt annyira nem vesézném (ellenük is csak két ECS/C poszton játszó játékos volt használható állapotban). A bolgárok elleni teljesnél már többször elismertem, hogy hibáztam, de a kinti EB értékelésben leírtam, hogyha jól számolom, akkor ez 1, de maximum 2 csapatszellem eltérést okozott. A szlovákok teljessel jöttek ellenünk, "a mi lett volna ha" esete az, hogy nyertünk-e volna lazával 1-2 szint csapatszellem plusszal. Bármit hozok magammal a selejtezőkörből, csak akkor lett volna esélyünk bármilyen csapatszellem növelésre, ha az a meccs laza.
Való igaz, hogy nagy gólarány előnyünk volt az utolsó fordulóban Izrael ellen, de biztos volt, hogy Izrael teljes erőbedobással játszik majd a lengyelek lazája ellen, ellenünk pedig a bolgárok jönnek teljessel. Nem volt egy egyszerű döntési helyzet.
Kaptam kritikákat a kockázatkerülés miatt, ezek többsége természetesen jogos. Néhány dolog, ami egyébként ez ellen érvként felhozható: