Не знам колико су остали задовољни својим постигнутим резултатом али зато знам колико сам нисам.
У ову сезону сам ушао са намером да свима подигнем лигашки минимум за плате те су ангажовани искусни и специфични играчи:
- Spiros Sichamenopoulos
(13390950)- Pekka Kavonius
(23138640)Овај други је на ТЛ те се може видети и зашто је специфичан.
Онај први је доскорашњем лидеру на табели иако су лутке играле (зачудо?!) са смањеним залагањем дао једва 34₧ са очајним шутем из поља (и ливачета) док се сигра 15/28 (53.57%) . Најбољу партију по мишљењу бившег газде прижио је против језераша са 27₧ и 10 ас за 28минута
Други играч се није надавао поена јер му нису одговарале ни тактике нити је узимао превише шутева. Ипак тих 65.4% из игре и нису тако лоши. Али је зато био пажен и мажен јер је просечно играо по 25.1мин P/G.
Како год, примаран циљ је био куп где се баш и нисам наиграо. Повреда Dawid Ćwikło
(13627658) такође на ТЛ, од 5 недеља без учешћа у мечу у коме се испало уз повратак једног од најбитијих играча ривала у купу Vasily Klyushin
(18105602) баш на дан одигравања текме је стајала четке губитка 50к (односно надокнађивања за плате).
Једина шанса писца ових редова је била управо преко те позиције и његовим повратком резултирало је промењеном тактиком. Свеједно мој спомињани кошгетер се уопште није снашао ни у тактици нити против свог чувара и прописно се и испромашивао 5/19 (26%). Тако је предност домаћег терена и ентузијазма без обзира на искоришћен кранч била слаба нада за пролаз.
Ради тог меча заређале су метле са поразима.
Тренинг играча четки је веома лош, са готово непостојећим стручним штабом сумњивих тренерских а и људских квалитета те у овој сезони нису нимало напредовали. Ионако се тренирају само слободна бацања у којима се највише истиче нови Џеф Хорначек и Марк Прајс заједно, Vladica Petrović
(34275732) коме је тај вештина нивоа atrocious (ма шта то значило, чим је написано па још и подвучено црним - црно се ривалима пише). Највише се истакао на мечу са чукаричким када је погодио 1/9 и највероватније тим поеном преломио меч и донео победу свом тиму јер се нико није надао да је у стању да то учини. Најмање је напредовао у OD који је веома мало подигао с обзиром на висину 208цм са 1► 1+1 (пише се заједно). Осим тога он је једини кренуо са тренингом тек у 7.-мој недељи прве сезоне и једва 48ск. Пар пута је закачио повреду зарад чега је мењан комплетан тренинг.
Како сам имао прилику да видим какви играчи су на списку, колико он у старту заостаје (≈10ск) и какви долазе покушао сам да га упарим са Mihajlo Prvulović
(33939136) исто имао ОD=1 али ми нико није изашао у сусрет.
Е то је кукање, јер за остале играче који вреде су ми рекли да их не дирам да би их повлашћени купили за мању цифру, а мени ни за овакву тарабу није дата шанса. Други играч кога сам заиста хтео је Ilija Maric
(34752201) али је професор хтео да тренира свог играча. Уместо њега купио сам најбољег који је могао да се нађе на тржишту и то не за велике паре Elias Ash
(34205342) који у ствари највише трпи што у тиму има србина.
Рибу Lluís Riba
(33609698) никоме да увалим вероватно зато што је једнодимензионалан и лош играч.
Да сам тренирао Петровића као што ми је саветовано био би цепаница али бих га зато лако увалио било ком несретнику још прве сезоне, баш као и рибу.
Ето та три играча су тренирана толико лоше 4 сезоне да ми оптерећују недељни буџет за 27.2к и добила су укупно > 90ск тренирајући углавном на контра-позицијама.
Нисам дакле продао неког са 24г и 70ск за 700к или 25г и 100ск за 2.5м па да имам чему да се радујем.
С оваквим тренингом моји пулени ће имати лоше избалансираних 120ск+ са 23÷24г ►
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kt559wDecgVOgyTqy3...